SAHRANİL
Altın Üye

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı süt (çay bardağı = 1/2 cup)
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı toz pastacı amonyağı
açılacak kıvamı tutturacak kadar un (yine ölçmeyi unuttum!)
Kreması:
2 yumurta
125gr tereyağ
1.5 lt süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 tepeleme kaşık nişasta
2 kaşık un
(bu ölçülerle 1.5 bardak fazladan kremanız oluyor)
Öncelikle kremayı yapın, katları yaparken ve pişirirken soğusun. Tereyağ dışındaki bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kıvamı tutturunca tereyağını da ekleyip iyice karıştırıp erimesini sağlayın. Koyun kenara ve soğumasını bekleyin
Katmanların malzemelerini sertçe bir hamur olana kadar un ekleyerek iyice yoğurun. 6 parçaya ayırın (mutfak terazisi kullanmanızı tavsiye ederim) ve herbirini yuvarlak bir şekilde, bıçak sırtı kalınlığında açın. 10 dk kadar dinlendirin. Fırın tepsinize yağlı kağıt kaplı olduğu halde bu yuvarlak hamurları teker teker (ya da tepsiniz büyükse çifter çifter) 170C fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan katları tel üzerinde soğutun
Katlardan bir parçasını bir tabağa koyun, üzerine kremasından sürün. Krema üzerine bir başka parçayı da koyun ve böylece bütün parçaları, aralarına krema sürerek bitirin. Pastanın kenarlarını da krema ile kaplayın ve dolapta soğuttuktan sonra servis yapın
Afiyet olsun!

