Ana Hakkı Üzerine Anlatılan En Güzel Hikaye

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
Reaction score
0
Anneye Saygı İşte Budur!

Bayazıd Bistami küçük yaşta ilim tahsiline başladı. Dikkatle derslerine devam ederdi. Bir gün okuduğu Ayeti kerimenin(Lokman Suresi:14) tesiriyle eve döndü. Annesi merak edip niçin erken döndüğünü sorunca şöyle cevap verdi: "Öğrendiğim bir ayette Allah kendisine ve sana itaat etmemi emrediyor. Ya sana hep hizmet edeyim veya beni serbest bırak, hep Allaha ibadetle meşgul olayım!!!"
Annesi "Sen beni bırak, Allaha'a ibadet et!!!" dedi.Bundan sonra kendini Allah'a verdi, emirlerinin hiçbirini yapmakta gevşeklik göstermedi ama annesinin hizmetinide ihmal etmedi. Annesi küçük arzusunu büyük emir kabul edip her durumda yerine getirmeye çalıştı. Çünkü Allah'ın emri böyledi.
Soğuk bir kış gecesiydi. Annesi yatarken su istedi. O da hemen fırladı Fakat testide su yoktu. Çeşmeye gidip testiyi doldurdu. Eve geldiğinde annesinin tekrar uykuya dalmış olduğunu gördü. Uyandırmaya kıyamadı. Testi elinde olduğu halde bekledi. Epey müddet sonra annesi uyanıp "Su Su1" diye uyandı. oğlunun bu halini gören annesi " Yavrum testiyi niçin elinde tutuyorsun?" dedi. O da "Uyandığın zaman suyu hemen verebilmek için testi elimde bekliyorum!"
Annesi "Ya Rabbi! Ben oğlumdan razıyım. Sende ol!" diye Dua etti. Belkide annesinin bu duası sebebiyle Allah ona yüksek mertebelerine kavuşmayı ihsan etti....

Geri