Ananaslı Yengeç Salatası

cyber love

New member
Katılım
29 Haz 2008
Mesajlar
291
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
36
Konum
dÖnDoLaŞ CaDdEsİ,ArAbUl sİtEsİ zOr bUlUrSuN ApArTm
MALZEMELER
150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
3 dal taze nane
3 dal taze fesleğen
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım.
Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım.
Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim.
Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım.
Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım.
Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.
 
150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)


:vur
 
ananası buldukta salatasına geldi sıra :D
 
ananasla yengeç gitmes ya =(...

yengeci yiyelim üstüne tatlı niyetine ananas yiyelim =)
 
Ben karışık deniz mahsülleri salatasını tercih ederim ama bunuda bir deniyicem.
 
Geri
Üst