AnanasLı Yengeç Salatası

kuzay

Pesimist
Katılım
2 Nis 2007
Mesajlar
28,387
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
qyd1kg.jpg



MALZEMELER
150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
3 dal taze nane
3 dal taze fesleğen
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım.
Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım.
Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim.
Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım.
Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım.
Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.
 
Bayılırım yengeç etine çok yedim aptapot salatasınıda tavsiye ederim tadı damağımda
kalan leziz yemekler gerçekten bir de ceylan çevirme.. eti harika diyebilirim tarif için tşk : )..
 
ıstakoz ve yengeçleri nasıl pişirdiklerini düşününce tadı mükemmel de olsa yiyemem. bir hayvan canlı canlı kaynar suya atılır mı ya insaf. :saskin
 
Ağzinin tadını biliyorsun kuzay.
 
Geri
Üst