Anaokulu öğrencilerine dindarlık soruları!

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1

anaokulu-121209-ic1-5833_%20334.jpg

Anaokulu öğrencilerine dindarlık soruları!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Muş’ta 5-6 yaşındaki çocuklara "Allah’a Yakınlık Algısı" testi yapılmasını TBMM gündemine taşıdı.

Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile ana sınıfı bulunan okullarda 5-6 yaşındaki çocukların "Allah’a yakınlık algısı"nı araştırdığı iddialarının doğru olup olmadığını soran Ateş, velilere de şu soruların yöneltildiğini kaydetti:

İŞTE KÜÇÜK ÇOCUKLARA SORULAN SORULAR

Yaptıklarınızdan dolayı kendiniz hesaba çeker misiniz?
Günahlarınıza pişman olup tövbe eder misiniz?
İmkanınız olsa senede bir zekat verir misiniz?
Günlük hayatınızda dini önemli bulur musunuz?
İnancınıza göre hareket etmediğinizde rahatsız olur musunuz?
Dini sohbet ve ortamlara katılır mısınız?
Dini faaliyetlere katkı ve desteğiniz olur mu?
Dini bilgilerinizi başkalarına aktarır mısınız?
Ramazan ayı boyunca oruç tutar mısınız?
Genel olarak Kur’an okuma alışkanlığınız var mı?
Günlük namazları düzenli kılar mısınız?
Sıkıntıya düştüğünüzde Allah’a dua eder misiniz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Alparslan Üniversitesi tarafından velilerin yanıtlanması istenen soruları nasıl karşıladığını da soran Ateş, Başbakan’ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

"Bir üniversite böyle bir araştırmayı nasıl, ne amaçla yapmıştır? İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu onayı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı ile bu onayı verdiği doğru mudur? Laik eğitim sisteminde böyle bir araştırmayı yapan ve yaptıranlar hakkında yapılan bir işlem var mıdır? Sorumlular hakkında bir işlem yapacak mısınız?"

(kaynak)
counthighlight.ashx

Sayın chp millet vekili misin ne nanesin .. Sen ve senin gibiler şunu kafalarına iyice soksunlar ..
Bu ülke %99 u müslüman bir ülke .. Ve İslam dini hakim ..
Tabikide Allah inanc sorulur .. Hindistanda inek lere inanç sorulur .. Çinde büyük çoğunluğa ateş inancı sorulur ... Hristiyan ülkelerde Allah baba derler töbe haşa ve mesih isa oğul derler töbe .. O sorulur ..
Bilmiyorum siz evladınıza neyi sorarsınız ... Artık bırakın bu örümcek kafaları da insanlar rahat etsin .. Nedir sizdem çektiğimiz nedir inancımızdan istediğiniz bilmiyorum ... Rabbim içinizdekileride dışınızdakileri de bilir .. Hiç bir şey onun katında gizli kalmaz ... Ve İnşallah kötü niyetlerinizi kafanıza geçirir ..

agac yasken egilir kucukten yetistirceksn mantıgı

İnanç insanı kötü şeylerden korur , Alarkonun Yahudi sahibi ;" bana 5000 genç verin onları 5 sene yetiştireyim ve o yetiştirdiklerimi devletin üst kademelerine yerleştirin ve size 5 yıl sonra dünyanın en güçlü devletini göstereyim der bunu nasıl sağlayacağını sorduklarında 5000 gence Allah korkusu aşılayacağını söyler..."
Allah korkusu insana muhakeme yeteneği katar ben bunu yapıyorum ama ya sonrası...
İnsan hep iyi olanı güzel olanı tercih eder hale gelir başka insanlara , hayvanlara bitkilere daha başka yaklaşır, inanç insana kötülük emretmezki içki içme çalışkan ol , zina yapma , temiz ol , ezme ezdirme ...
Ayrıca yeni nesilleri inanç olarak doyurmazsak İBDA_C DHKP_C HİZBULLAH gibi terör örgütlerinin kucağına düşerler ya da esrarkeş , tinerci olurlar
CHP ne zaman bu millet için iyi olan bir şeyi istedi ki zaten....

Sen küçükken insana dinini öğretmezsen bir müddet sonra kolay kolay öğretemezsin... japonyada anaokulu öğrencilerine ilk önce nagazaki ve hiroşima gösteriliyor değerleri o yaşta kanlarına işleniyor.. bizde de din öğrenmek ve öğretmek yasak.. % 99 müslüman olduğu ülkede nasıl yaşıyoruz inanmıyorum

sorulan sorulara bakılacak olursa bence bu yaştaki çocuklara bu testi yapanlara algılama testi yapmak lazım. Allah hepimize akıl fikir versin diyorum ve amin diyorum.

5 Yaşındaki Çocuğun Ne Günahı OLcakda Tövbe Edecek?
Dini FaaLiyetLere NasıL Destek Verecek?
Okuma-Yazması Var mı da Kur'an Okuyacak?
Sanane ULan ÇocukLarın Allah'a YakınLığıyLa UzakLığıyLa.
SaçmaLık Gerçekten.

Bu Ve Bu Tarz Açıklamalar,Suçlamalar,Komplo Teorileri Nedense Her Seferinde CHP'den Geliyor,
Meğer CHP İçerisinde Ammada Çok Dinsiz Varmış.
CHP Ve CHP'li Vekiller Milletin Dini İle Uğraşacaklarına Düzgün Muhalefet Yapsınlar,
Böyle Yapmaya Devam Ettikleri Sürece Forever (AKP).

Bunlar aile eğitimidir.Okulun vazifesi değil.Biz babadan böyle gördük..

biraz geç başlamışlar 2-3 yaşındayken başlasınlar bence olmamış beğenmedim uygulamayı yanlışlıklar var pfff şakamı bu?¿

ya bırakında çocuklar oyuncaklarıyla oynasın ... o yaştaki çocuk günahı sevabı ne bilsin ...

o laik sistem avrupadan örnek alınmadı mı?

avrupada anaokulunda başlıyor dini eğitim.araştırın öğrenin.

o laiklikse bu da laikliktir.

Avrupada bize biz Hiristiyan milletiz diyorlar politikacilar. hac isareti dini simge ama bizim devletimizin simgesi oldugundan sizin simgeniz yasak bizim simgemiz hertarafta olabilir diyorlar.
Megersem anayasalarinda dini özgürlükten bahsederler. Anaokulundan baslar Hiristiyanlarin etkisi, beraber dua ederler, önemli günlerinde faaliyetler yaparlar, kileseye grup halinde giderler, hepsi bir, biz cocuklarimizi o gün gönderir isek anaokuluna onlarida kiliseye götürürler ve onlar ile dua etmelerini tesvik ederler. Hele dini günlerinde anaokulun bütün programlari dine baglidir, sarkilari din ile alakalidir. Cizdikleri resimler ve oyunlarda.
Ama böyle aciktan bir arastirma duymadim, din konusunda, istatistikleri varsa sakli yapiyorlardir.
Ha bunu hic unutmayayim kilisenin ana okulundan ilk okullara falan maddi yardim yaparlar, tabi ardniyetleri hic yoktur :( cogu anaokulun adi evangelik bilmem ne, katolik bilmem ne.

Gelelim su algi testine, bundada hic bir art niyet yoktur demek istiyorum ama, diyemiyorum.
Bizim meclisimizi ya calismasini engellemeye ugrasirlar yada böyle cocukca fikir ve olaylar ile eylemlerini sürdürürler.
Laikseniz politikaniza dini karistirmayin. Zaten bunlarin en büyük zafi bu, laiklikte alet olmus istedikleri gibi kendileri yorumluyorlar.

ister avrupa olsun ister türkiye yanlış her yerde yanlıştır. laik ya da demokrat olmak demek avrupa taklitçisi olmak demek değildir. bunların felsefesi var ona göre uygulama yapılır ezberden değil.

CHP Millet vekiline katılmamak elde değil. demiş, ama az bile demiş.
o yaştaki çocuk ne anlar dinden, diyanetten, (dinde saygı, sevgi, hoş görü, yalan söylememek, kimsenin namusuna kötü gözle bakmamak yok). sahi sayın milletvekili inancınıza göre bu saydıklarım nasıl yorumlanır. (gerçi sizde bilmiyorsunuz ya, tutturmuşsunuz bir yol, gidiyorsunuz.)

gelelim çocuklara:
ileride lazım olacak şey ne olabilir ki? Haaaaaaaaaaaaaa buldum.
hababam sınıfı geldi aklıma.
o yaştaki çocuklara pleyboy dergisi verilmeli, ileride nasıl olsa öğrenecekler, ağaç yaşken eğilir.
eğitim şaaaaaaaaaaaaart. demi sayın milletvekili.

Geri