Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş

muresin

New member
Reaction score
0
mansur.jpg

www.mansuryavas.com.tr
Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi yarış iyice hızlanmaya başladı. Ankara'da adaylar özenle, titizlikle seçilmeye başlandı. Nitekim bazı partiler adaylarını açıkladı. Şimdi MHP nin Ankara Büyükşehir Belediyesi için Aday gösterdiği, Beypazarı Belediye Başkanı Av. Mansur Yavaş' ı ve İcraatlarını tanıyalım.

Mansur Yavaş, 1955 yılında dünyaya gelmiştir. İlk, orta, lise öğrenimini Beypazarı'nda yaptıktan sonra 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak öğrenimine devam etmiştir.

1983 yılında Fakülte'den mezun olan Mansur Yavaş, askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrası Beypazarı'nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yapmıştır. Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Yavaş, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyeliği, 1994 yılında Belediye Başkan adayı olmuştur.
18 Nisan 1999 seçimlerinde %51 oy oranıyla 8 bin 500 oy alarak Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, beş yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla Beypazarı'nı, Türkiye'nin en güzel on güzel ilçesinden biri yapmayı başarmıştır. Tarihi Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla birçok ödül almıştır.

İCRAATLARI

(Park, Altyapı, Köprü, Yol vb. konular bir belediyenin yapmak zorunda olduğu şeyler olduğu için bu konuda ki yaptıklarını yazmıyorum arkadaşlar)

Yıllık turist sayısı 1999 da 2501 iken, bu rakam 2008 de 370.000'e çıkmıştır.
Ev fiyatları 2,500 Ytl' den 250.000 Ytl'ye çıkmıştır.
Turistik işletme sayısı 0'dan 90'a çıkmıştır.
Kadınların istihdam oranı 0'dan 650'ye çıkmıştır.
Turizmden geçinen aile sayısı 0'dan 1500'e çıkmıştır.
Beypazarı Kurusu üretimi günde 100 Kilodan günde 5 Tona çıkmıştır.
Yöresel Ürün işletmeleri 0'dan 135'e çıkmıştır.

Belediye Meclisi'nde alınan kararlar Beypazarı'nda Türk Dilini korumak amacıyla işyerleri tabelalarında yabancı sözcükler çıkarılmış, dilimizin yozlaşmaya ve bozulmasına engel olunmuştur. Bu çalışmasından dolayı Türk Dil Kurumu tarafından "Onur Ödülü" ile ödüllendirilmiştir.

Beypazarı'nda önemli ekonomik katkı Gümüş ürünlerinde olmuştur.Gümüş dükkanı 8'den 50 ye, Gümüş Atölyesi de 7'den 80'e ulaşmıştır.

Günümüze kadar alınan başarılı sonuçları ile başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, Almanya, Hollanda, Danimarka, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, İsveç gibi ülkelerde düzenlenen konferaslara davet edilen Mansur Yavaş; uluslararası platformda akademik anlamda "Ekonomik Gelişim Modeli" olarak kabul gören Beypazarı Modeli'ni ülke sınırlarının dışına taşıdı.

Pek çok yerel yönetimin Tarihi Kenti Dokularının "devlet eli ve desteği olmadan da" sağlıklaştırılabileceğini görerek şuan 1000'e yakın yerel yönetim "Beypazarı Modeli" ni örnek almaktadır.

ÖDÜLLERİ

İMAJ DERGİSİ
"Yılın En iyi Yerel Yöneticisi Ödülü" (22 Ekim 2001")

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ
"2001 Örnek Koruma Projesi ve Uygulamaları Teşvik Ödülü /25 Ocak 2002)

ŞEHİR ve BAŞKAN DERGİSİ
"Kent Ödülü" (2002)

ANADOLU ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI
"Başarı Ödülü" (14 Kasım 2002)

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ
"Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Ödülü (01 Şubat 2003)

DOĞA SAVAŞÇILARI ÇEVRE ÖRGÜTÜ
"2002 Yılı 9. Çevre Ödülü" (29 Mart 2003)

GAZETE ANKARA
"Yılın En Başarılı Yerel Yöneticisi Ödülü" (12 Nisan 2003)

TÜRK DİL KURUMU
"Onur Ödülü" (29 Nisan2003)

ANKARA İŞ KADINLARI DERNEĞİ (ANİKAD)
"Yılın Başarılı İlçe Belediye Başkanı Ödülü"/20 Haziran 2003)

HÜRRİYETÇİ TÜRK ALMAN DOSTLUK CEMİYETİ (HÜR-TÜRK)
"Bşarı Ödülü" (2003)

DÜNYA RADYO DİNLEYİCİ KULÜBÜ
"2003 Özel Ödülü" (2003)

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI KULÜBÜ
"2003 Özel Ödülü"

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI
"Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü" (8 Kasım 2003)

TÜRKİYE GÜZEL SANAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ (GESAM)
"Başarı Ödülü" (2003)

DEULCOM INTERNATIONAL
"2004 Yılı En İyileri, Turizm ve Halka İlişkiler Ödülü" (2004)

TÜRK SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI VAKFI (TÜSİAD)
"yılın Belediye Başkanı Ödülü" (24 Eylül 2004)

MOTİF HALK OYUNLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM VAKFI
"Halk Kültürü Hizmet Ödülü" (15 Şubat 2005)

ULUSLARARASI ROTARY SİVİL TOPLUM KURULUŞU,
"Meslekte Üstün Başarı Ödülü" (22 Şubat 2005)

BAŞKENT SONHABER GAZETESİ
"Yılın Adamları Ödülü" (6 Haziran 2005)

BÜYÜK ANADOLU BİRLİĞİ
"Yılın Kültür Kenti Ödülü" (4 Mayıs 2005)

ŞEHİR VE BAŞKAN DERGİSİ
"2007 Yılında Yılın Belediye Başkanı Ödülü" (7 Eylül 2007)

TOPLUMSA ETİK DERNEĞİ
"2007 Etik Yönetici Ödülü" (5 Ocak 2008)

ANKARA KIZILAY ROTARY KULÜBÜ
"Meslek Başarı Ödülü" (19 Ocak 2008)

İSTANBUL TEŞVİKİYE ROTARY KULÜBÜ
"Meslek Başarı Ödülü" (19 Şubat 2008)

ANKARA LİONS KULÜPLERİ
"Başarı Ödülü" (6 Mart 2008)

MÜSİAD ANKARA ŞUBESİ
"Başarı Plaketi" (9 Mart 2008)

FUTBOLUN BAŞKENTİ DERGİSİ
"Yılın Belediye Başkanı" (28 Nisan 2008)

SEÇİLMİŞLERİ VE ATANMIŞLARI İZLEME DERNEĞİ (İZDER)
"Yılın İlçe Belediye Başkanı" (24 Haziran 2008)​

başkanımızın yolu açık olur inşallah .

bu kadar ödül aldığını yeni öğreniyorum . umarım ankaralılar siyaset cambazlarına oyunu vermezde projelerin ve başarının başkanına verir oyunu .

allah utandırmasın yolu açık olsun paylaşım için saol kardeş

Zaten bilseler Mansur Bey i herkes takdir edecek. Aydın Doğan medyası işine geleni tanıttığı için bu görev bizlere düşüyor. Mansur Bey polemiğe girmez, icaraatı neyse onu anlatır. Ha kimse de ona yanlışından dolayı soracak soru bulamaz. Yok çünkü böyle. Beypazarı na bi gidin. Sorun Mansur Yavaş'ı. Orada Akp lisi de, Chp lisi de Mansur Bey i destekler. Saygılarımla...

Beypazarı na bi gidin. Sorun Mansur Yavaş'ı. Orada Akp lisi de, Chp lisi de Mansur Bey i destekler. Saygılarımla...

bu söylediğin gibi ise gerçekten ben mansur beyin şansının iyi gideceğine inanıyorum

böyle insanların önü hangi partiden olursa olsun açılmalı

yüce türk milleti görsün değerlendirsin artık . inşallah lafa kanmaz yine . icraate bakar bu sefer inş

Aldığı ödüller önemli değil

tayyip in de dolu ödülü var ama sahtekar bu da öyle olmasın

en iyisi bildiğimiz adama oy vermek ( KARAYALÇIN )

χ∂αηтє23χ;3891804' Alıntı:
Aldığı ödüller önemli değil

tayyip in de dolu ödülü var ama sahtekar bu da öyle olmasın

en iyisi bildiğimiz adama oy vermek ( KARAYALÇIN )

kardeşşş ..

mhp li belediyelerin bana bi tane doğru dürüst yolsuzluğunu gösteremezsin . tayyibin var ama . mhp lilerle tayyibi bir tutma .

bizim yahudilerden cesaret ödülü alan bir kimsemiz yok olamazda .

tercih yine sizin .

beypazarına yolunuz düşerse bir alışveriş yapın--( bence yapmayın)
yada alışveriş yapan bir yabancıya beypazarını sorun
görsel güzelliğin altındaki para hırsına canlı şahitlik etmiş olacaksınız
hangi partiden olursa olsun
yerel yöneticilere ikinci bir şans verilmemeli
SAYGILARIMLA

ya yanlış anlaşılmasın Mhp nin belediyelerine bi şey demiyorm çünkü sorun yok

Ama Karayalçın'ın geçmiş dönemde Ankara'ya kattıkları gözardı edilemez

χ∂αηтє23χ;3891862' Alıntı:
ya yanlış anlaşılmasın Mhp nin belediyelerine bi şey demiyorm çünkü yok

tabi belli olmaz bunun için detaylı bi araştırma lazım

BİR ŞEY SÖYLEMENE GEREK YOK KARDEŞİM
koray aydını tanımayan yoktur
bir ülkeyi kalkındıracak miktarda deprem yardımı
onun zamanında iç edildi....
SAYGILARIMLA

χ∂αηтє23χ;3891862' Alıntı:
ya yanlış anlaşılmasın Mhp nin belediyelerine bi şey demiyorm çünkü sorun yok

karayalcının yaptıkları tabiki göz ardı edilmesin . buda yeni iddialı bir isim .ben denenmesini isterim onu demek istedim . karayalcın dönemini tam bilmiyorum .muhakkak yaptıkları vardır

Arkadaşlar herkesin düşüncesine saygı gösteriyor, önyargılarına katılıyorum.
Ama arkadaşalar partisinden dolayı filan değil, ama Beypazarı nın 1999 yılındaki haliyle şimdiki halinin arasında dağlar kadar fark var. Mansur Bey kişiliği ile, geçmişi ile örnek bir insan.

Arkadaşım demiş bi gidin Beypazarı na görsel güzelliğini altındaki para hırsına. Senin gittiğinden şüpheliyim arkadaşım. Bu durum da düşünülmüştür. BURADA FİYATLAR BELEDİYE TARAFINDAN KONMAKTADIR. Tabiki satıcı olan bir insan malını satmak için her türlü lafı söyleeycek malını övecektir. Bu geçim kaynağıdır. Evine ekmek götürmektir. Emeğini karşılığı parayı alacaktır.Lütfen Sırf MHP diye yargılamayalım arkadaşlar...

karayalcının yaptıkları tabiki göz ardı edilmesin . buda yeni iddialı bir isim .ben denenmesini isterim onu demek istedim . karayalcın dönemini tam bilmiyorum .muhakkak yaptıkları vardır

TABİ NASIL UNUTURUZ
1970 te başlayan ankara metrosuna temel atma törenlerini hiç unutmadık
her 2 yılda bir tören attı....o gidince gökçek de hem ankarayı hem cebini doldurdu
fırsat bulurlarsa DOLDURMAYA devem edecekler
YEREL YÖNETİCİLERE İKİNCİ ŞANS VERİLMEMELİ

ANKARALI AKLINI KULLANMAZSA YAŞANAMAZ BİR YER OLACAK..

SAYGILARIMLA

Arkadaşım,
Koray Aydın ın kesinleşmiş bir suçu olmadığında bile Devlet Bahçeli onu partiden ihraç etmiştir.

İkincisi de Yüce Divanda yargılanmış. Ama sonuç onun lehine olmuştur. Aklanmıştır. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı demek rüşvetin çarkının en iyi döndüğü yer demektir öyle değil mi? Burada yok iskan alınacaktı, yok imar geçecekti, Yani bunlar çok öenmli şeyler, Bunu kaldırabilmek burada temiz bir bakanlık yapabilmek sence ne kadar kolaydır acaba.
Koray Aydın ın resmi olarak bana suçunu söyle ben de senden özür dileyeyim.

Şuan Akp ve Chp li milletvekili olsun, belediye başkanı olsun. Birçok yolsuzluk vb. konularda suçları var. Meclisin sitesine girebilirsin. Çankaya Belediyesi nin ses kayıdı var kapı gibi. Bu varken neden hala Chp ihraç etmemiştir acaba. Sadece yargı yolunu açmış.E bunu da yapsın değil mi artık.

Mansur Yavaş ı tanısan iyice bana hak vereceksin arkadaşım. Ama oy senin gönlün vicdanın kime atacaksa saygım olur buna. Teşekkürler...

Ankara belediyesinin gelecek dönemde kimin tarafından idare edileceğinin çözmü Akp'nin Ankara adayını açıklandığı an çözülmüş olacaktır...
İçiniz rahat olsun:goz:

SAYGILARIMLA

o yüzden 280 yıl ağır hapis istemi yargılandı ve bir gün almadan çıktı değilmi ?

iç edildi diyorsun . aylarca yargılandı ve bütün mahkeme üyeleri suçsuz buldu . firesiz .

bütün onlardan aklanmış adamı karalamaya kalkma yazık edersin kendine .bi saygınlığın varsa onuda kaybedersin

:D Arkadaşlar lütfen başka konulara girmeyelim. Bu iş uzadıkça uzar.
Mansur Yavaş ı tanıyıp, Onun Ankaramıza katabilecekleri hakkında konuşmamız daha sağlıklı olur.
Teşekkür ederim herkese...

Arkadaşım,
Koray Aydın ın kesinleşmiş bir suçu olmadığında bile Devlet Bahçeli onu partiden ihraç etmiştir.

İkincisi de Yüce Divanda yargılanmış. Ama sonuç onun lehine olmuştur. Aklanmıştır. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı demek rüşvetin çarkının en iyi döndüğü yer demektir öyle değil mi? Burada yok iskan alınacaktı, yok imar geçecekti, Yani bunlar çok öenmli şeyler, Bunu kaldırabilmek burada temiz bir bakanlık yapabilmek sence ne kadar kolaydır acaba.
Koray Aydın ın resmi olarak bana suçunu söyle ben de senden özür dileyeyim.

Şuan Akp ve Chp li milletvekili olsun, belediye başkanı olsun. Birçok yolsuzluk vb. konularda suçları var. Meclisin sitesine girebilirsin. Çankaya Belediyesi nin ses kayıdı var kapı gibi. Bu varken neden hala Chp ihraç etmemiştir acaba. Sadece yargı yolunu açmış.E bunu da yapsın değil mi artık.

Mansur Yavaş ı tanısan iyice bana hak vereceksin arkadaşım. Ama oy senin gönlün vicdanın kime atacaksa saygım olur buna. Teşekkürler...

DOSTLAR
ARKADAŞLAR

hiç bir arkadaşım beypazarını ve mansur yavaş ı tanımadığım hissine kapılmasın.
muhalif bi partili falan da değilim eski mhp liyim
rahmetli türkeş sağken hizmetinde bulundum
denemesi mümkün
giidn beypazarında filanca konağında bi güveç isteyin
sonra içine bakın yiyebilirseniz hesabı isteyin
şok olacaksınız
ankaranın kurumlarıyla yapılan anlaşmalar sonucu kurumlardan yapılan gezileri turizm olarak
görmeye devam edin
sanayide birkaç iyi usta ve hastanesinden ve sokaklarda yapay çiçeklerden başka
görsel anlamda sizi etkileyecek bir güzellik bulabilirseniz
SİZ HAKLISINIZ .....

YEREL YÖNETİİCİLERE İKİNCİ BİR ŞANS VERİLÖMEMELİ

AYRICA BU ÜLKEDE YÜCE DİVANDA KİMLER AKLANMADI Kİ KORAY AYDIN AKLANMASIN
SAYGILARIMLA...

Ankara belediyesinin gelecek dönemde kimin tarafından idare edileceğinin çözmü Akp'nin Ankara adayını açıklandığı an çözülmüş olacaktır...
İçiniz rahat olsun:goz:

bizim içimiz rahat zaten .sen okmuyormusun yazılanları . okuyorda anlamıyormusun nedir

açıklansada genel başkandan çaycısına kadar forum battal gazilerine kadar sizler rahatlasanız artık . bize ne ankaranın adayından . kim olursa çokda tın .

o yüzden 280 yıl ağır hapis istemi yargılandı ve bir gün almadan çıktı değilmi ?

iç edildi diyorsun . aylarca yargılandı ve bütün mahkeme üyeleri suçsuz buldu . firesiz .

bütün onlardan aklanmış adamı karalamaya kalkma yazık edersin kendine .bi saygınlığın varsa onuda kaybedersin

BU YAZININ SON KISMINI BİRAZ AÇAR MISIN ÖZELİKLE DE YAZIK EDERSİN BÖLÜMÜNÜ

TABİ NASIL UNUTURUZ
1970 te başlayan ankara metrosuna temel atma törenlerini hiç unutmadık
her 2 yılda bir tören attı....o gidince gökçek de hem ankarayı hem cebini doldurdu
fırsat bulurlarsa DOLDURMAYA devem edecekler
YEREL YÖNETİCİLERE İKİNCİ ŞANS VERİLMEMELİ

ANKARALI AKLINI KULLANMAZSA YAŞANAMAZ BİR YER OLACAK..

karayalçın kim battal gazimi .

aynı akp zihniyeti . alternatifsiz görüyorsun sen galiba akp liler gibi birilerini . bu kötü bisey dostum . başka insanlarda var .

ikinci şans verilmemeli diyorsun karayalcında 2. kez gelicek onuda istemiyorsun sen o zaman

Geri