Anlaşılmaz Kasma ( YARDIM )

frezee

New member
Reaction score
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar
Uzunca bir zamandır uğraşıyorum fakat sorunu bir türlü bulamadım
Açılırken win7 sesi kasarak geliyor ve Pc nin kendine gelmesi biraz zaman alıyor
İnternette olmadan herşey normal fakat internete bağlandığım anda bilgisyarda bir kasma oluyor özellikle müzik dinlerken
Çızırtı ve bununla beraber kasma sanki ram yanıyor gibi
Önerilerinizi bekliyorum canımı sıkmaya başladı bu kasmalar

SİSTEM
Antivir: Kasperksy Anti Virüs 2011
İntel Core İ3 CPU M 330 2.13 GHZ
4 GB Ram
Nvidia geforge gt 335 M

Taratıcı : Mozilla firefox

**
Ayrıca bu son günlerde mozilla betik hatası vermeey başladı
Betiği durdur diyorum geçiyorum fakat işlerime mani oluyor

yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar dilerim

Hocam bu kasma işlemci gibi görünsede virüsten kaynaklandığı düşüncesindeyim sizler süpürge makinesini alıp fan soğutucunun içine dayayarak tozları çekmeyi deneyin. İşlemciden kaynaklı olmayabilirde belli olmaz o yüzden pcnizde virüsün olmamasından emin olun virüste olabilir Combofix ile tarattın combofixe çok güvenirim sağlam pro dur. toz alımından sonra taramayı yapın...

müzik dinlerken cızırtı diyorsunuz ya, bu sayfayı aşağıya doğru çektiğinizde yada sayfalar arası geçişlerde oluyor değilmi...

bu arada hocam en son ne zaman format attınız pcinize ( başlat\çalıştır\cmd: systeminfo yazın orada en son format tarihi yer alacaktır ) İlk yükleme die geçer... ( eğer uzun bir süre olduysa format atmanı öneriyorum çünkü benim elime bu tür bir sorunla gelen bir pc vardı format sonrası düzelmişti bilgin olsun )

Format CD si yok recovery var F11 bastığım anda Pc ilk günkü gibi
Özelliklerden baktığım zaman kastığı zamanlarda işlemcinin performansının % 100 olduğunu görüyorum
Neden bu kadar işlemciden yiyor bilmiyorum

hımmm hocam işte işlemcinin %100 olması zaten kasılması olağan.. Kasılmazsa şaşmak lazım :)

Hocam sistem boştayken işlemci kaçlarda ( sen en iyisi combofix ile bir tarat ) sonra buraya geri dön...

Comfix ile tarattım
youtubeden müzik açtım kasmaya devam :)

hocam sen süpürge makinesi ile bir toz alımı da yap.

işlemciyi ne kasıyor onlara bir baksana arkaplanda çalışan bir program olabilir.

İş format atmaya doğru gidiyor hocam :D ( en son ne zaman format attın )

Pc geldiği gün image aldım o kadar
Sonrasında format yok :D

Sabah alim şunun tozlarını büyük ihtimalle oda olabilir :)

Antivir: Kasperksy Anti Virüs 2011
Yanlış anlamadıysam bu iki Antivirüs programını kullanıyorsun.. Kasma kesinlikle bundan dolayı dostum
Antirüs programları çakışıyor bilgisayarın açılışta kendini geç toplamasının sebebi de bu.. Karar ver antivirüs programının bir tanesini kullan diğerini kaldır..

Mozilla Firefox unda petik hatası vermesinin sebebide kasmaya bağlı olarak bilgisayarın çok ısınmasından kaynaklanıyor..

Sadece internete girince yapıyorsa;
Tarayıcıyı değiştirip deneyin bir kere de. Opera deneyin
Görev yöneticisini açıp oradan CPU kullanımını arttıran uygulama nedir onun tespitini yapın ve o hizmeti durdurup tekrar internete girmeyi deneyin. Sonuçlarına göre bilgi verirseniz bazı olasılıkları elemiş olur ve o haliyle değerlendirebiliriz.

Antivirüs programı sadece kasperk
Açtım tozları aldım bir ümit kasmaz diye
Genelde şarkı dinlerken oluyor bu kasmalar birde wirelessten ilk bağlandığım zamanlar

Bilişim teknolojileri alanında okuyorum son sınıf öğrencisiyim 2 yıllık iş tecrübemde var ama terzi kendi söküğünü dikemez misali kaldım ortada :)

Az önce servisten bir makine gönderdim benzer problemler yaşanıyordu. Masaüstü pc nin ps/2 girişleri sorun yaratıyordu usb klavye ve mouse ile sorunu çözdüm.

Bilmiyorum aklıma geldi yazayım dedim :smile:

Her yolu deniyorum artık hangisi işe yararsa
Kablosuz mouse kullanıyorum onada bakim :D

Geri