Anne, kızının regl oluşunu düğünle kutlama kararı aldı...

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2wcnxc7.jpg

Böylesi ne görüldü, ne duyuldu!!

Anne, kızının regl oluşunu düğünle kutlama kararı aldı...

Psikolog Şule A., 12 yaşındaki kızı E.'nin regl oluşunu kutlamaya karar verdi. Kızı için bir gece düzenleme kararı aldı. Üstelik bir de davetiye bastırdı. Şule A.'nın fikrini kızı saçma buldu. Kocası eşini protesto etmek için geceye katılmama kararı aldı. Şule A'nın en büyük hayali birilerinin kendisini örnek alması.

Takvim Gazetesi'nden Nergis Demirkaya'nın haberine göre, 'önyargıları yıkmak istiyorum' diyen görme engelli anne, 12 yaşındaki kızının genç kızlığa adımı olan ilk regliyi, vereceği davetle kutlayacak.

Psikolog anne, Türkiye'nin ayıbını rafa kaldırmaya hazırlanıyor. Türk toplumunun 'ayıp söylenmez' dediği kız çocuklarının ergenliğe ilk adımı olan regliyi, Ankaralı anne verdiği davetle kutlayacak. Tepkilere kulaklarını tıkayan ve "Önyargıları yıkmak istiyorum" diyen Şule A., ilköğretim 7. sınıf öğrencisi olan kızının ilk reglini kutlamak için bir restoranda davet veriyor.

KIZI ÖNCE SAÇMA BULDU!

Kutlama törenine kendisinin ve kızının arkadaşlarını çağıran anne, davetiyeye kendinin, eşinin ve büyük kızının adını da yazdırmış. "Beni feminist olarak görebilirsiniz" diyen Şule A., "Erkek çocuğunda her şey kutlanıyor. Kız çocuğuna ise doğunca ve evlenince kutlama yapılıyor. Bu kadar eşitsizlik niye. Neden regli kutlamayalım" diye konuştu. Kızının önceleri "saçma" diyerek bu fikre karşı çıktığını belirten anne, daha sonra arkadaşlarının gelmek istediğini öğrenince heyecanlandığını ve kutlamayı kabul ettiğini söyledi.

Kaynak

güzel uygulama:D tabuları yıkmak lazım :eek:ha

Bizim gelenek ve göreneklerimizde böyle bir kutlama
olduğunu hatırlamıyorum biraz abartılı olmuş gerçekten.

:D ya sacma saparn islerle ugrasıolar anca ya millet harbi kafayı yemis artık hic bi suphem kalmadi

Bu kız gerdeğe gireceğinde ne yapacak onu merak ediyorum :D

yahu kadın milleti böyle işte.işlerine gelen yerde eşitlik,işlerine gelen yerde bayan olmalarını bir öncelik sebebi olarak kabul ettirmeye çalışmak.
bunların derdi eşitlik değil istediklerine bir şekilde ulaşmaya çalışmak...

sacmalamıs bu anne :saskin bazı seylerde gizli kalması gereken seylerdir :melek

kızını , regli , piskologluğunu kullanarak reklam yapmanın neresi kötü arkadaşlar:)) böylesine dur denmez çüş denir:)))

Bir anlamda da zaten reklam için yapmış olabilir bunu çok önemli
bir şey miş gibi neredeyse bütün medya olayın üzerine atladı ilginç doğrusu.

Dünyada herkese yer var...

Geri