APO'YA GÜL VEREN ADAM'dan Mehmetçik'e ağıt

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
1epds2.jpg

Ergenekon terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğu iddiası ile tutuklanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nde bir yazı kaleme aldı. Teröristbaşı Öcalan'a gül verirken çekilen fotoğrafları hafızalara kazınan Perinçek, PKK tarafından şehit edilen Mehmetçikler için ağıt yazdı.

İşte Perinçek'in 'Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' dedirten o yazısı:

Bu yazıyı bana Sözcü yazdırdı. O nedenle önce Sözcü!

KAYINVALİDEMİN SÖZCÜSÜ
Bayramlarda buluştuğumuz zaman torunları, benim kayınvalidem Şükran Zaloğlu'na "Anneanne, niye bu gazeteyi alıyorsun?" diye sorarlardı. O zaman Gözcü idi adı, şimdi Sözcü!

Kayınvalidem Şükran Zaloğlu, bazen telefonda "Benim gazetemi görüyorsun değil mi" der, Sözcü'nün haberlerine gönderme yaparak. Ben zaten Sözcü mevzisinde hep onunla birlikte olmuşumdur. Vatanseverliğin, çağdaşlığın ve halk duyarlılığının Sözcü'südür çünkü. Kemah'ta vurulduğumuz gün yine damardan girdi:

"Devlet tatilde

Memedim tabutta"

SÖZCÜM

Sözcüm, bu başlıkla diğer gazetelerden farkını ortaya koydu.

İki Mehmet'lerde (Mehmet Şehirli ve Mehmet Türker) Memet duyarlılığı var elbette. Sözcü, Türkiye'nin yaşadığı sürece Memetlerin, Ayşelerin durduğu yerden bakıyor. Ama yalnız bakılan yer değil, hayatın içinde olmak ve yaratıcılık!

MEMEDİM!
Şu "Memedim" deyişi insanın yüreğinin en ince yerine dokunuyor.

Diğer gazete ve televizyonlar, "Dokuz eve ateş düştü" derken, aslında kendi evlerine ateş düşmediğini tekrarlayıp durdular. Onların yürekleri de "devlet büyükleri" gibi tatildeydi veya borsada. Ve akılları piyasadaydı!

Oysa işte o "Memedim" kavramı, bizler için her şeyi anlatıyor. Ateş bütün milletin yüreğine düşmüştü. Memet, hepimizin Memediydi. Memet, bizimdi.

TABUTA ASIL KOYDUĞUMUZ
Aslında bu "Memedim" sözcüğüyle Memed'e sarılmak var ya, yitip gitmekte olana sarılmaktır.

Tabuta koyduklarımız yalnız o Memetler miydi? Asıl kaybettiğimiz, o "Memedim" duygusu ve bilincidir.

Bir zamanlar kartaldık:

Biz, hepimiz Türk milletiyiz; Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halkız. Bizim Cumhuriyetimiz "Kimsesizlerin kimsesi"dir, derdik.

"Neler oluyor gülüm" bize:

Piyasalar coşarken, Biz'i kaybediyoruz: O toprağa verdiğimiz Mikdat, Selim, Gökhan, Önder, Abdurrahman, Murat, Aydın, Adem ve Barış; Malatya, Elazığ, Yozgat, Hatay, Bursa, Osmaniye ve İzmir'de tanımadığımız, bilmediğimiz birilerinin çocukları oluyor. Piyasalar nasıl etkilenir acaba?

Anneleri ağlıyormuş, borsaları kaç puan yükseltir o gözyaşları?

Sinsi bakışlarını kara gözlüklerinin arkasına saklayanlar, cenazelerde Saakaşvili gibi "devlet adamı" taklidi yaparken, üzerine kürekle toprak attığımız aslında devletin kendisidir.

VATAN YOK, ŞABAN DİŞLİ'NİN ARSASI VAR
Anaların ve milletin Memedi vardır; ama piyasaların Memedi yoktur.

Borsa ve piyasaların yalnızca Niyazi'si vardır. Borsada zengin olma düşleri varken, vatan için can feda etmek, onların sözlüğünde "Niyazi olmak"tır.

Artık vatan yoktur; imara açılacak arsalar vardır. Şaban Dişli'lerin arsaları!

Vatan için ölünür.

Ama arsa için ölünmez.

Arsa ideolojisi, vatanı yiyip bitirmektir.

Manzara bize göre hazindir:

Koskoca bir Cumhuriyet, küreselleşmenin bencilliğine, bir avuç haramzadenin saltanat ve şatafatına kurban edilmektedir.

Bir yıkımdır bu!

"Memedim" bilinci, bu yıkıma bir isyandır. O isyanı duymayan biz'den değildir.

TATİLDE OLAN KİM?
"Devlet tatilde"!

Yarısı doğru!

Tatilde olanlar var doğru!

Ama onlar devlet değil, Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığı!

Fettah Tamince'nin yatında ve yedi yıldızlı otellerinde haşemayla tatil yapan, Devlet değildir; ABD'nin Sözleşmeli Personelidir.

Başka bir devletin projesinde görev alanlar ve o devletle Memet'ten gizli "2 sayfa 9 maddelik sözleşme" yapanlar, kendi ağızlarıyla sözleşmeli olduklarını itiraf etmişlerdir.

Çankaya işgal altındadır!

MEMET'TEN GİZLİ SÖZLEŞMENİN SONUÇLARI
Memet'ten gizli yapılan sözleşme, Memedimi tabuta koymaktadır. BOP Eşbaşkanlığı, 15 Şubat 2004 gecesi açıkladığı "Diyarbakır'ı merkez yapma" misyonunu yerine getirdiği için Memedim tabutlara konmaktadır.

MUHYETTİN'İM VE ÖMER'İM
Sözcü'de "Memedim tabutta" başlığını okuyunca, yüreğime Muhyettin ve Ömer Öksün'lerin ateşi düştü. Onlar da gencecik mezara konmuşlardı. Diyarbakır Bismil'in Arslanoğlu köylüsü Muhyettin ve Ömer'in geçen ay ağalar tarafından vurulması ile Memedimin tabuta konması aynı yıkımın manzaraları!

BOP MAYININA BASAN DA MEMET, BOP'A JANDARMALIK YAPAN DA!

Bismil'in topraksızları, zırhlı arabayla çevrilip, eşleri önünde alçakça kurşuna dizilirken, 5 km ötedeki jandarma Memet yetişmiyor imdadına; katil ağa takımını yakalamıyor. Büyük Ortadoğu Projesi böyle ferman buyurmuş.

Bir jandarma Memedim, Kemah boğazlarında BOP mayınlarına basarken, Bismil'deki jandarma Memedim de, BOP'un jandarmalığını yapıyor!

Ve BOP Eşbaşkanı Saakaşvililerimiz, Fettahların yatlarında yan gelip yatıyorlar.

Ne yaman çelişkiler!

Tayyip ve Gül'leri yatlara bindiren, Memedimi sıra sıra tabutlara koyan ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi, Muhyettin'imi mezara gömmüş ve Ferit'ime de kelepçe vurmuştur.

Çözüm kelepçede!

ATATÜRK'ÜM
Cumhuriyet, Güneydoğu ve Doğu köylüsünü toprağa ve özgürlüğe kavuşturarak gerçek Cumhuriyet olur. Piyasa muhterisleriyle, borsa vurguncularıyla, saltanat ve şatafat düşkünleriyle, Türk ve Kürdü, ABD emperyalizminin bölücülüğüne karşı birleştirme şansı yoktur.

Halkçılık ve devletçilik, Türkiye için yalnız bir ekonomi ve insanca yaşama programı değil, aynı zamanda birlik ve bütünlüğün biricik temelidir.

Bunu kim söylüyor?

Atatürk'üm!

Atatürk'ümü de İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra mezara vermedi mi devlet büyüklerimiz?

Türkiye'nin devrimci birikimi, büyük gelenektir; mezara gömemezler!

FERİT'İM
Mezara gömemezler ama baksana bileğine kelepçe vurmuşlar. Ferit İlsever'i görmüyor musun? "Amerikan kelepçesi" diyor.

Kelepçe, Kürt sorununun çözümüne vuruldu; birliğe vuruldu; kardeşliğe vuruldu; Atatürk Devrimi'ne vuruldu!

İŞÇİ PARTİM
Çok açık ve kesin olarak vurguluyorum!
Türkiye, bu zorluklardan İşçi Partisi'nin Kemalist Devrim'i tamamlama programıyla kurtulur.

Türk ve Kürt, tekmil Türk milleti olarak İşçi Partisi önderliğinde birleştirilir.

Muhyettinleri kara toprağın altından çıkarıp özledikleri toprağa kavuşturmak ve bütün Memedimi tabutların içinden kurtarmak için bu ilkenin İşçi Partisi'ne ihtiyacı var.

BOP Eşbaşkanlığı'nın Savcıları, o nedenle "İşçi Partisi operasyonun merkezinde" diyorlar. O halde merkezi sağlam tutmalıyız!"

MİLLİ HÜKÜMETİM
Kolay çözüm peşinde koşmak kişiyi yorar, tüketir.

Zorluklarla savaş, kişiyi zorlu kılar.

Çözüm basittir: Ferit İlsever'in bileğindeki kelepçeyi kıracak ve bir Milli Hükümet kuracağız!

O zaman DEVLET HALKIN EMRİNE girecek!

O zaman görün siz devleti!

MEMEDİMİN DEVLETİ
Memedimi tabuttan, Muhyettin'imi kara toprakların altından çıkaracak olan MEMEDİMİN DEVLETİ'dir.

Memedim!

Sen tabutlara değil, efendiliğe lâyıksın.

Ay yıldızlı al bayrağım!

Sen kara tabutları örterken değil, bağımsızlığın şafaklarında dalgalanırken nazlısın!

Kaynak

http://www.ensonhaber.com/Gundem/146714/APOYA-GUL-VEREN-ADAMdan-Mehmetcike-agit.html

Bu adamın yazı yazmaı ayrı bi saçmalık tamamda bunun yazısını yayınlamak işte o apayrı bi saçmalık.Bırakın kendi kendine yazsın çizsin iyice gerzek bellediler milleti.İdam cezası şart bu vatanhainlerine.

Geri