Bak bende ne buldum senin verdiğin kaynaktan.
Devlet Bakanı Kemal Derviş, AB uyum yasalarının çıkması için gösterdiği çaba dolayısıyla ANAP lideri Mesut Yılmaz'ı kutladı.
AKP lideri Erdoğan da, ‘‘TBMM'yi alkışlıyorum’’ dedi.
AB uyum yasalarının kabul edilmesi dolayısıyla Meclis'e tebrik yağdı. Devlet Bakanı Kemal Derviş, AB uyum yasalarını çıkaran TBMM'nin çok büyük bir iş yaptığını ve takdir edilmesi gerektiğini söyledi. Derviş, AB uyum yasalarının Meclis'ten çıkmasının çok sevindirici olduğunu ifade ederek, ‘‘Meclis çok büyük bir iş yaptı’’ dedi. AB uyum paketinin yasalaşmasının Türkiye'ye önemli bir kapıyı açtığını ileri süren Derviş, ‘‘İleride mutlaka hep birlikte bu kapıdan daha mutlu, refahı bol günlere yürüyeceğiz’’ dedi. Derviş, bütün liderlerin, özellikle de Mesut Yılmaz'ın çok büyük çaba gösterdiğini belirterek, kutladı.
ERDOĞAN: ALKIŞLAR
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da, AB Uyum Yasa Teklifi'nin TBMM'de kabul edilmesiyle ilgili olarak, ‘‘Şu anda top, gerek ilerleme raporuyla, gerek Brüksel Zirvesi, gerekse Kopenhag Zirvesi ile büyük bir ölçüde AB'nin. Top onlarda. Atacakları adımlarla ne derece samimi olduklarını göreceğiz’’ dedi. 13 maddelik paketin dışında başka maddelerin de söz konusu olabileceğini belirten Erdoğan, ‘‘Korkarım ki yarın onları da önümüze getirebilirler. Onları da dayatabilirler.
Ama bu, çok büyük bir başarıdır. Ben, burada özellikle TBMM'yi takdir ediyorum, alkışlıyorum’’ diye konuştu.
YILMAZ: DEV ADIM
ANAP Genel Başkanı Yılmaz da ‘‘Türkiye, AB yolunda dev bir adım attı. Bunu, Meclis'te bu kadar büyük çoğunlukla yapılması daha da anlamlı kılıyor.
Keşke MHP de bunun içinde olsaydı. Bu attığımız adımın önemini, gelecekte daha iyi anlayacağımıza inanıyorum. Tarihi görüşmenin ardından Yılmaz dinlenmek için Bodrum'a gitti.
Teşekkürler başkan
Devlet Bakanı Kemal Derviş, dün TBMM Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu ile aynı uçakla İstanbul'a geldi. Derviş, ‘‘Başkanımıza tüm Türkiye adına teşekkür etmek istiyorum. Meclis'te dünkü yönetimi çok önemli bir adımı mümkün kıldı. Gerçekten çok teşekkür ederim. Milletvekilli arkadaşlara da tabii’’ dedi.
Hürriyet
Konuştukça batıyorsunuz.. Ne diyordu başbakan seçimden önce ben olsam asardım.. SEnin yalanına.... Bugünde AB ye sert mesajlar vermiş.. AB bakanlıgı kurdunuz be AB ye girmek için, hala halkı kandırcam diye uğraşıyor.
Geçen senelerde mhpyide chp bdp ile kullanıp şer üçlüsü derdi kendi adamının osloda görüşmeleri çıktı.. Hadi crack man burası seni aşar git dışarda oyna...