Arılar ve özellikLeri

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Katılım
4 Kas 2007
Mesajlar
8,245
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
αℓσиє gαℓαтαѕαяαу
ari_1.jpg



Zarkanatlılar takımının arıgiller ailesinden, evcil ve yabani balarıları, yabanarıları, vb. 20 000’e yakın böcek türüne verilen ortak ad.Bu türler içinde en çok tanınanları, bal üretmeleriyle ve bir tür “dans dili” geliştirmiş olmalarıyla ünlü balarılarıdır. Balarısının bedeni üç bölüme ayrılır: Baş, göğüs, karın. Başta iki petekgöz iki duyarga, bir ağız aygıtı bulunur; ağzın çok gelişmiş olan alt bölümü bir çeşit dile (glossum) dönüşmüştür; çiçeklerin şekerli sıvılarını (balözü) emmeye ve yalamaya yarar; göğüste iki çift kanat ve üç çift bacak bulunur; karın sarı ve siyah halkalardan oluşur.

ari_6.jpg


Balarıları toplum halinde yaşar ve genellikle kendilerini yetiştirenlerin, yani arıcıların hazırladıkları kovanlarda barınırlar.

Bir arı toplumunda anaarı (kraliçe, beyarı da denir), erkek arılar ve işçi arılar bulunur; anaarı ince uzun karnından tanınır; işçi arılarında arka bacaklarında fırçalar ve sepetler vardır. Anaarı ile işçi arılarda, zehir kesesine bağlı bir zehir iğnesi bulunur; erkek arılarda bu iğne yoktur.

ari_2.jpg



ari_7.jpg



ari_3.jpg



ari_8.jpg



ari_4.jpg



ari_9.jpg



ari_5.jpg
 
paylaşım için teşekkürler ve güzl bilgiler

bu konu hakkında da bir kaç bilgi eklemek isterim. umarım dakıncası yoktur :001_rolleyes:
Arılar sosyal böcekler içindedir ve nadir grıplardır. Temel olarak bal arılarında;

Üreme sınıfı, kraliçe ve erkek arılardan oluşur.
Kraliçe, koloninin yumurtalarını üretir.
Erkek arı, yeni kraliçeler ile çiftleşir.
İşçi sınıfı, tüm dişi arılar, kraliçenin dişi yavruları, yumurtaları, larvayı, kraliçe ve erkek arılardan sorumludur onları korur ve ilgilenir. Kovanın bakımını yapar, savunur, korur ve yiyecek bulurlar.
Bazı arılarda asker gruplarıda bulunur ancak bar arısı ve eşek arısında böyle bir durum yoktur. Kovandaki tüm arılar kraliçenin yavrusudur ve cinsiyetini kraliçe belirler.
:001_rolleyes:
 
Geri
Üst