Arınç: Savaş açmamız beklenmesin

TARZEN

PƦαvdαTαƦZéη
Reaction score
0

ANKARA - Başbakan Vekili Bülent Arınç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak tüm çareyi hukuk ve diplomasi içinde arayacaklarını söyledi.

Arınç, ''Hiç kimse bu olay sebebiyle İsrail'e savaş ilan etmemizi beklemesin. Böyle birşey olmaz. Mümkün de değil, doğru da değil'' dedi.

TRT'de ana haber bülteninde soruları yanıtlayan Arınç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına ilişkin olarak, ''Biz bir devletiz. Herkesin aklına estiğini yapacağı bir yerde değiliz. İsrail'i yaptığı bu eyleminden dolayı ne kadar kınıyorsak, bunun ne kadar yanlış olduğunu söylüyorsak, buna karşılık tüm çareyi hukuk ve diplomasi içerisinde bulacağız.

Hiç kimse bizden bu olay sebebiyle İsrail'e savaş ilan etmemizi beklemesin. Böyle birşey olmaz. Mümkün de değil, doğru da değil'' dedi.

________________________________________________________​

TopRak EğeR Uğrunda öLen VaRsa VATANdır.

Büyük elçini geri çek.. ikili ilişkilerine hemen son ver.. büyükelçisini sınır dışı et.. Mallarının ülkeye girişini yasakla ticareti bitir.. Savaş olmasını bende istemem ama başka şekilde mücadele etmemiz gerekiyor

Büyük elçini geri çek.. ikili ilişkilerine hemen son ver.. büyükelçisini sınır dışı et.. Mallarının ülkeye girişini yasakla ticareti bitir.. Savaş olmasını bende istemem ama başka şekilde mücadele etmemiz gerekiyor

söyLedikLerine katıLıyorum ,bunLarın hepsi yapıLmaLı
teknoLojik ve askeri eksikLikLerimizi de yakın komşuLarımız oLan İran ve Rusya'dan karşıLayabiLiriz

tabi ki en güzeLi bizim biLiminsanLarımızın devreye girmesi ama yeterince destek aLamayacakLarı kesin
bu iş devrim arabaLarı hikayesine benzer

Nee oldu van münit diyen dillerinizmi tutuldu?

sayın arınça hiç yakıştıramadım şimdi onun taksimde olup allahekber demesi lazımdı israile van münit demesi lazımdı....heççç yakıştıramadım olmadı arınç bey dedeniz olsaydı şimdi cihat ilan ederdi belkide...

Kadere savaş açılmaz tabiki. İsrail de ne kadar vatandaşın varsa, ne kadar israilde iş yapan sanayici varsa, elçini nitekim tüm unsurları geri çağıracaksın, Türkiye'deki tüm unsurlarıda kapı dışarı edeceksinki ölenler öldükleriyle kalmasınlar

Benim anlamadığım bir şey daha var koltuk krizinden ve ülkemizi utandırdığından dolayı büyükelçi oğuz çelikkol merkeze alınmamışmıydı?
dünkü açıklamasında israil büyükelmiz oğuz çelikkol'u geri çekiyoruz diyor:001_unsure:

Benim anlamadığım bir şey daha var koltuk krizinden ve ülkemizi utandırdığından dolayı büyükelçi oğuz çelikkol merkeze alınmamışmıydı?
dünkü açıklamasında israil büyükelmiz oğuz çelikkol'u geri çekiyoruz diyor:001_unsure:

boyuna geri çekiyolar işte kardeş anlatmak istediğimde bu anca yapılanlar sözde kalıyo ve tekrar ediliyo kurtuluş savaşından bu yana Türkiyenin taktiği hep aynı elçi çekiyor ticaretle tehdit ediyor senin ne ticaretin var veya elçini çeksen ne olur artık avrupada israilde hatta abd (son ermeni olaylarından hatırlayacaksınız) bu tür olayları yemiyor çünki ortada somut bişey yok.

savaşı falan geçtik sizden hala bi şey bekleyenler varya işin asıl kötü tarafı bu. kınadınız zatn yeter zorlamayın kendiniz gerek yok.

Bu bir tango. Bir ileri bir geri, bir ileri bir geri. Sakın ben de öğreneyim deme. Benim gibi sadece izle.

günümüz savaşları artık topla tüfekle yapılmıyor, çok değişik yöntemler var ancak dünden beri sokaklar tekbir eşliğinde savaş çığırtkanlığı yapanlarla dolu, tersi olmuş olsaydı eminim bülent bey bu kişilere provakatör etiketini çoktan yapıştımıştı. ve ne yazıkki bu kişiler ikinci dünya savaşındaki ve kıbrıs harekatı sonrası karneli yokluk günlerini dillerine dolayıp propaganda yapan kişiler. acaba savaşa girsek karneli ve yokluk günlerini kaldırabileceklermi. ayrıca savaş dünyanın en çirkin olayı.

günümüz savaşları artık topla tüfekle yapılmıyor, çok değişik yöntemler var ancak dünden beri sokaklar tekbir eşliğinde savaş çığırtkanlığı yapanlarla dolu, tersi olmuş olsaydı eminim bülent bey bu kişilere provakatör etiketini çoktan yapıştımıştı. ve ne yazıkki bu kişiler ikinci dünya savaşındaki ve kıbrıs harekatı sonrası karneli yokluk günlerini dillerine dolayıp propaganda yapan kişiler. acaba savaşa girsek karneli ve yokluk günlerini kaldırabileceklermi. ayrıca savaş dünyanın en çirkin olayı.

Saçmalama arkadaş provokatörle protestocunun farkını göremiyor olman kimsenin suçu değil.Ne yani herkes evinde oturup tv de Behlül Bihter mi izlesin bu mu sizin milliyetçi ruhunuz ?Yazıklar olsun bari yediğiniz ekmeğin hakkına bi susun adam sansınlar.Tekbir getirmişlermiş filan filan.Artık Eleştirilerde çok bayağı ve çirkinleşti.Nasıl kuyruk acısı varsa çıkramadınız bi türlü her konuda özeleştiri yapıp kendinizi suçlu görmekten başka bişey yaptığınız yok.Uluslararası arenada tek yapman gereken ülkenin arkasında durmandır böyle apır sapır yorumlarla germeyin bide insanları.

Ayrıca savaşlar barışı getirmek için yapılır bence bu dünyada tek gerçek bişey var oda savaşlardır gerisi hikaye.Ekonomiymiş medeniyetmiş insanlıkmış gördük hepsini İsrail kankanız sayesinde.

önemli olan başbakanın konuşmasıdır...ayrıca bu olaydan sonra kimin ne oldugu da ortaya çıkacaktır...meydanlarda konuşrukları gibi olcaklar mı

Halen tarafsız ve gerçekçi yorum yapan arkadaşları, forumdaki bazı arkadaşlar İsrail yanlısı ve hain olarak görmeye devam ediyor.

Halen tarafsız ve gerçekçi yorum yapan arkadaşları, forumdaki bazı arkadaşlar İsrail yanlısı ve hain olarak görmeye devam ediyor.

yok can okadarda değil bu forumdaki hiç kimse israil yanlısı değil sadece insanlar şuanda hırçınlar öylede olmalı sorun geçmişten beri süre gelen bu duruma hiç bir mercinin adam gibi cevap vermemesidir. İnsanlaörın aklında israil yıkılamaz dokunulamaz yargısı gün geçtikçe oluşuyor bu insaları ister istemez huzursuz ediyor bu değişmeli artık Türkiyeninde bir GERÇEKÇİ tavır içerisine girmesi gerektiği her kesimce ortaya konulmakta. Tamam kabul işler eskisi gibi ilerlemiyor yeni çerilere hadi aslanlarım yıkın diyemiyorsun ama bir iki tokat atmak gerek yoksa ilerde bundan cürret alıp bize daha feci tokatlar gelebilir.

Saçmalama arkadaş provokatörle protestocunun farkını göremiyor olman kimsenin suçu değil.Ne yani herkes evinde oturup tv de Behlül Bihter mi izlesin bu mu sizin milliyetçi ruhunuz ?Yazıklar olsun bari yediğiniz ekmeğin hakkına bi susun adam sansınlar.Tekbir getirmişlermiş filan filan.Artık Eleştirilerde çok bayağı ve çirkinleşti.Nasıl kuyruk acısı varsa çıkramadınız bi türlü her konuda özeleştiri yapıp kendinizi suçlu görmekten başka bişey yaptığınız yok.Uluslararası arenada tek yapman gereken ülkenin arkasında durmandır böyle apır sapır yorumlarla germeyin bide insanları.

Ayrıca savaşlar barışı getirmek için yapılır bence bu dünyada tek gerçek bişey var oda savaşlardır gerisi hikaye.Ekonomiymiş medeniyetmiş insanlıkmış gördük hepsini İsrail kankanız sayesinde.

öncelikle şunu bil kimsye yediğim ekmeğin hesabını vermek zorunda değilim ben de sen ve herkes gibi allahın verdiği rızkı yiyorum, ne bir gram fazla ne bir gram eksik. televizyon dizilerinede fazla takılma ben de yıllardır yardıma muhtaç insanların evlerine arabalarına altın ve para bırakan mezardam çıkmış aksakallı kişilerin olduğu dizileri gördüm. tekbir kelimesinide asla ard niyetli kullanmadım kullanmamda, benim sözüm aptalca savaş naraları atanlara.

savaş evet çirkin ama hayatın ta kendisi napsan düzelmiyor ne yapsan hal yolu çıkmıyor. Bi tarafta olana bite gözlerini yummuş amerika bitarafta amerikanın çamur çocuğu israil bunların düzelmesi gerek. tamam savaş olmasın ama israilde olmasın zaten israil olmazsa savaş sebepleride olmaz orta doğunun tekerine çomak sokan hep israil bi düşün o olmazsa neler değişir????????

Yapılan güvenlik zaafiyetini TC ye yapılan saldırıymış gibi perdelemeye kalkmasınlar. Bu saldırıdan kendine pay çıkarıp, birlik beraberlik nutukları atmasınlar. Orada Türk gemilerinin yanı sıra Yunanistan, ABD, İngiltere gemileri de vardır ve bu gemilerde 50 ye yakın ülkenin vatandaşı vardır. Adamlar Dünyaya savaş açtılar diyemeyiz herhalde. Yapılan saldırıda devlet gözetilmemiştir. Saldırı insanlığa yapılmıştır. Bu saldırıda her kim yaralandıysa veya hayatını kaybettiyse vatandaşı oldukları ülkelerin yöneticileri sorumlu olup saldırıyı yapan ise suçludur. Sorumlular ve suçlular için gereği yapılmalıdır. BM o bölgede gemisi olan ülke yöneticilerine, niye vatandaşlarınızı korumasız bıraktınız, bizden bu konuda bir talep de niye bulunmadınız sorusunu da yöneltmelidir.

Geri