Arama Nasıl Yapılır ?

Aktuğ

Altın Üye
Reaction score
0

Öncelikle herkese merhabalar.

Fıkralar bölümünün en büyük sorunu eskiden verilen konuların user lar tarafından yeniden verilmesi.Hatta durum okadar vahim ki şuan kara kara düşünüyorum ben bu bölümü nasıl temizlicem diye.

Şimdi bana diyosunuz ki sen bütün bu konuları nasıl aklında tutuyorsun,
verildiğini nasıl anlıyorsun,nasıl linkleri bulup geliyorsun.Forumun regedit i senmisin vs vs vs...

Alın size cevapları.Bakın bidaha anlatmam o yüzden dikkatlice okuyun.Bidahada ben konunuzu kapatınca pm den dengesiz dengesiz mesajlar atmayın LÜTFEN...

1-Ben çok zekiyim.okadar zekiyim ki dün akşam ne yemek yedin diye sorarsanız hatırlamam

2-İşin geyik kısmını geçelim.Marifet bende falan değil.marifet arama butonunda.
Eğerki arama butonunu verimli bi şekilde kulanabilirseniz çok zeki olmanıza falan gerek kalmaz

Gelelim işin özüne.
Genel olarak yapılan hatalardan birisi,konu açmadan önce arama yaparken vereceğiniz konunun başlığını yazmanızdır.
Mesela açacağınız konunu başlığı "Kurbanlık Koyunun Günlüğü" olsun
Siz arama butonuna Kurbanlık koyun,Koyunun günlüğü vs kelimeler yazıp arattırıyosunuz.
Tabi sonuç olarak karsınıza ya hiçbişey çıkmıyor yada içinde koyun kurban vb.kelimeler gecen bisürü konu çıkıyor.sizde doğal olarak ya verilmemiştir diye konuyu acıyosunuz
yada "amannnnn bu kadar konunun içinde kim bulkacak,verildiyse zaten Aktuğ bulur " deyip arama sonucunda çıkan sonuçlara bakmadan konuyu acıyosunuz.

Şimdi burda atladığınız nokta şu.Farzedelim başlığı yazıp arama yaptınız ve bişey
çıkmadı.Sizde "Lem bu verilmemiş,açayım bari" diyerek sewinçle konunuzu açıyosunuz.
peki nereden biliyosunuz aynı konunun farklı bir başlık altında verilmediğini ???

İşte benim süpper (!) zekam burda dewreye giriyor.
1-Öncelikle Açacağımız konunun içinde geçen herhangi bi cümleyi kopyalıyoruz.

Bkz : Resim-1

i98352_1.bmp

yalnız kopyaladığınız cümlenin içerisinde noktalama işareti ve harf sayısı 3 ve altında olan kelime olmamasına dikkat edin ( ile-ve-çok-az-ki vs vs vs... )

2-Kopyaladığınız cümleyi arama butonuna yapıştırıp git tusunu tıklayın
Bkz : Resim-2

i98353_2.bmp

3-Bingooo.Bakın konu daha önce kaç defa verilmiş..

i98364_3.bmp

Eger 1. seferde bulamazsa 2. de kopyaladığınız cümleyi değiştirerek deneyin.Şayet Verilmişse mutlaka bulacaktır.Bulamazsa gönül rahatlığıyla konunuzu açabilirsiniz.
Böylece ne "arattım bulamadım inşallah verilmemiştir" demenize gerek kalmaz,nede Aktuğ gelip konunuzu kapamaz.

Ayrıca bu Yöntemi forumun diğer bölümlerindede ( her telden,romantizm vs vs ) yani içerisinde yazılı metin olan heryerde kullanabilirsiniz.

Saygılar...

Edit : Konu kilitlenmeyecektir.Sorun olursa yazabilesiniz diye.

Aktug.gif

yonetıcı arkadaslar buraya arama nasıl yapılır dıye konu acmıs ama hıc kımse bakıpda arama nasıl yapılır ogrenmek ıstemıolar ustune ustluk arka arkaya verılmıs konular acıolar...tesekkurler bilgi için...

Geri