jamesahmet
New member
- Reaction score
- 0
Aranizda Fagot'u Duyan Var Mi????ARKADAŞLAR COK AZ KİŞİ GİRİYO LÜTFEN GİRİN!!!!!!!!
slm arkadaşlar ben konservatuarda okuyorum yanı sıtenın en kucuk sanatcısıyım herhalde
15 yasındayım ben fagot çalıyorum ve herkezin ogrenmesını ıstıyorum kımse bılmıyo
http://www.istanbul.edu.tr/yuksekokullar/konservatuar/turk/instruments/fagot/fagot.htm
linke giryi üşenıyosananızz hemen gosterıyım
İSİM : Fagot
AİLE : Tahta Üflemeli Çalgılar
SES ARALIĞI : 3,5 oktav
YAPILDIĞI MADDE : Akçaağaç tahtası ve metal boru
BÜYÜKLÜK : 1,3 metre uzunluğunda; borunun açılmış hali ile 2,5 metre
KÖKLERİ : Fagot, çift kamışlı ve tek parçalı bir enstrüman olan “curtal” dan, 16. yüzyılda Avrupa’da türemiştir.
KATEGORİ : Nefesli: Enstrümanın sesi, karşı karşıya getirilerek formalanmış iki kamışın titreşimiyle ortaya çıkar.
BİLİYOR MUSUNUZ ? İtalyanlar fagota “ birkaç parça odun ” anlamına gelen “ fagotto ” derler. Şair Sacheverell Sitwell fagotun derin ve karanlık tonlarını “ konuşan bir deniz tanrısının sesine ” benzetmiştir.
LİNKTE DİNLEYEBİLİRSİNİZZZZ!!!!
slm arkadaşlar ben konservatuarda okuyorum yanı sıtenın en kucuk sanatcısıyım herhalde
http://www.istanbul.edu.tr/yuksekokullar/konservatuar/turk/instruments/fagot/fagot.htm
linke giryi üşenıyosananızz hemen gosterıyım
İSİM : Fagot
AİLE : Tahta Üflemeli Çalgılar
SES ARALIĞI : 3,5 oktav
YAPILDIĞI MADDE : Akçaağaç tahtası ve metal boru
BÜYÜKLÜK : 1,3 metre uzunluğunda; borunun açılmış hali ile 2,5 metre
KÖKLERİ : Fagot, çift kamışlı ve tek parçalı bir enstrüman olan “curtal” dan, 16. yüzyılda Avrupa’da türemiştir.
KATEGORİ : Nefesli: Enstrümanın sesi, karşı karşıya getirilerek formalanmış iki kamışın titreşimiyle ortaya çıkar.
BİLİYOR MUSUNUZ ? İtalyanlar fagota “ birkaç parça odun ” anlamına gelen “ fagotto ” derler. Şair Sacheverell Sitwell fagotun derin ve karanlık tonlarını “ konuşan bir deniz tanrısının sesine ” benzetmiştir.
LİNKTE DİNLEYEBİLİRSİNİZZZZ!!!!