Arapçanin önemi

vidocxx

New member
Reaction score
0
SELAMUN ALEYKUM...İNSANLIĞA BİR IŞIK GİBİ GELEN AZİZ KURAN I KERİM ALLAH IN KELAMI DIR.ALLAH IN KULLARINA EMRETTİĞİ ŞEYLERİ KAPSAYAN EDEBİ BİR KİTAPTIR.ALLAH IN KULLARINA BİR MEKTUBUDUR.BİR MÜSLÜMANIN YAPMASI GEREKEN BU İLAHİ EMRİ İYİCE İDRAK EDİP HAYATINA YANSITMASI GEREKİR.BÖYLE BİR SORUMLULUKLA KURAN A ULAŞMAK İÇİN İLK ENGEL OLAN KURAN DİLİNİ ÖĞRENMESİ GEREKİR.DERLER Kİ YOK TEFSİRCİLER VAR ŞU VAR BU VAR.YOK KARDEŞİM ONLAR VAR AMA SONRA YOK.YAPMAN GEREKEN ARAPÇAYI ÖĞRENMEKTİR.ŞİMDİ ARAPÇAYI ÖĞRENİNCE KURAN I DA YORUMLARIZ.O KADAR DA DEĞİL AMA BİR MÜSLÜMANIN ARAPÇAYI BİLMESİ GEREKİR Kİ ONA GÖRE KURAN OKURKEN KURAN IN DEMİŞ OLDUKLARINI DA BİLMESİ GEREKİR.KURU KURU OLMUYOR.ŞİMDİ BAKIYORUZ DA İNSANLAR KURAN OKUYORLAR AMA KURAN NE DİYOR NE DEMEK İSTİYOR?
ŞİMDİ KARİLERE(KURAN OKUYUCULARI) GELELİM...BİR BAŞLIYORLAR OKUMAYA ALLAH ALLAH NE OKUDUKLARINI BİLMİYORLAR VE KURAN IN ÜSLUBUNA BU OKUYUŞLARI UYMUYOR VELHASIL ARAPÇA ŞART KAREDŞİM ELİMDE YETKİ OLSA OKULLARDA İNGİLİZCE GİBİ ARAPÇA DERSİ DE VERDİRİP HEM DE DİL ÖĞRETİLME GİBİ BİR YARARA KATKIDA BULUNMUŞ OLURUM TABİ Kİ İŞ BAŞKA BOYUTLARA VARIYO AMA OLMASI GEREKEN BU YANİ ŞU YUVARLAK MEKANDA KİM GÜÇLÜYSE ONUN DİLİ SÖKER NEYSE İŞİ SİYASETE DÖKMEYELİM...İNŞALLAH ALLAH IN YÜCE KELAMINI DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE ANLAMAYA VE ARAPÇANIN BU YOLDA NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU KAVRAMAYA ÖNEM VERELİM..SELAMUN ALEYKUM KARDEŞLER ALLAH A EMANET OLUN

eline sağlık.... arapçanın zorla okutulmasının dışında yazdığın bir çok şeye katılıyorum...

Allah razi olsun senden Vidocxx

:Sopa
perteklim' Alıntı:
eline sağlık.... arapçanın zorla okutulmasının dışında yazdığın bir çok şeye katılıyorum...
okutulsa arapca,zarari ne olurki kardesim ???

tarihten ibret almak!...

-DEREBEYI-' Alıntı:
:Sopa
okutulsa arapca,zarari ne olurki kardesim ???
senin samimiyetinden, iyi niyetinden şüphe etmem!...:cool: buna ne hakkım ne de gerek yok!.. yalnız iki örnek vereceğim: zamanında İmam Malik'e halifenin " ferman ile senin mezhebini İslam dünyasına zorunlu kılacağım " isteği:eek:ut: ve İmam Malik'in cevabı... ikincisi Yavuz Sultan Selim'in arapça'yı bütün Osmanlı ülkesinde resmi dil kabul etme çabasına karşılık zamanın Şeyh'ül-İslam'ının cevabı...

Arkadaşım sana bu konuda katılıyorum ama arapçanın okullarda öğretilmesi fikri bana uygun gelmiyo neden uygun gelmiyo Arapça zaten ilahiyat fakülteleri öğrencilerine öğretiliyo bunun dışında okumak isteyen varsa merakı warsa arapçayı öğrenebilir.bana göre ingilizce bile öğretilmiyo doğru dürüst okullardaki bi de en zor dillerden arapçanın öğretilmesini düşün.eğitim sistemi zaten baştan yanlış insanlar kafalarının yattığı meslek dallarına küçüklükten yönlendirilmeli diye düşünüyorum.Böyle ilkokul sıralarından herşeyin öğretilmeye çalışılması çok yanlış geliyo bana.herşey ilmini bilen,kullanan ve merak edenlere öğretilmeli.Üstelik arapçayı öğrendik diyelim bi akademik bilgimiz olmadan sadece arapçayla Kur'an-ı Kerim düz bi metinden farksız olacak ama bu işin ilmini bilen insanlar en ince ayrıntısına kadar inceliyerek ve bilgilerine dayanarak tıpkı satranç oynar gibi Allah'ın gizli kelamını çözüyorlar.Yine de öneri değişik teşekkürler

evet tartışmaya yol açmadan düşüncelerimizi yazabileceğimiz güzel bir konu aslında bölümümüzde bu tür konularda olacaktır ama her halukarda arkadaşlarımızın düşüncelerine saygı seviye çerçevesinde yorum yapabiliriz emeğine sağlık güzel bir konu.

işi bilenler temel arapca bilgisiyle Kuran metnini anlayamayacağımızı söylüyor.
arapca öğrenmek zor olabilir ama bence namazda ne söylediğimizi temel bazı duaların ne demek olduğunu tesbihlerin anlamını da öğrenmeli veya ezberlemeliyiz diye düşünüyorum. buna da zor derseniz el insaf derim ve ezberinizde kaç şarkı olduğuyla mukayese etmenizi tavsiye ederim.

Arapca nın önemi kişiden kişiye göre değişir.. dediğini yapacak baba yiğit ülkemizde mevcut değildir :)

perteklim' Alıntı:

arapçanın zorla okutulması turkçenin okutulmasından daha fazla onemlidir bazı şeyleri ii düşün dostum...!!

Geri