Ardarda Uzun Biiiiip Sesi Geliyor

sinan94

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bugüne kadar bilgisayarımda sorun yoktu aylık bilgisayar temizliğinde herzamanki gibi kasayı açtım ve işlemci fan'ını çıkartıp tozları temizledim onun dışında hiçbişeyi kurcalamadım.Sonra temizledikten sonra yerine taktım ve bilgisayarımı açtım her zamanki gibi windows yüklendi ve tam o sırada kasayı temizlerken çıkartmış olduğum internet ve ses kablosunu takmayı unutmuş olduğumu farkettim ve onları da yerlerine taktım sonra bi baktım mouse oynamıyo ekran da takılmış sonra klavyeyi yokladım ve onunda çalışmıyor olduğunu farkettim bende kasadan elektrik düğmesine uzun basarak kapattım sonra tekrar bastım ve açılıyorken o tiksindirici ses geldi uzun biiiiiiip sesi öttü bende içimden "lan bu eskiden böyle ses çıkarmazdı" dedim ve bikaç saniye sonra biiip durdu ve yaklaşık 4 saniye sonra bi uzun biiiiip daha geldi ve ekrana o vakite kadar Windows XP'nin yüklenme ekranı gelmiş olması gerekirdi ama yoktu ve o uzun biiip sesleri 4 saniye gibi bi aralıkla devam ediyordu....

Biliyorum çok uzun oldu ama lütfen yardım edin.....

RamLeri KontroL et. GeneLde ram Hatasında Verir O sesi

korkutmak istemem ama işlemcin umarım sağlamdır
işlemciyi doğru taktım mı yerine
termal macun falan kullandın mı?
ram leri sağlam tak yerine
biren fazla ram varsa sırayla dene
birine hasar vermiş olabilirsin

o sese uygun olan sesi anakartın kullanım klavuzunda uygun olarak bulabilirsin

işlemciyi iyi oturtamamışsın cıkart termal macunu yenile ve tekrar doğru şekilde tak

Ram'leri sök tekrar sağlam ve düzgün bi şekilde tak. Arkadasların dediği gibi ram hatasından dolayı verir genelde o sesi !

Geri