- Katılım
- 23 May 2010
- Mesajlar
- 10,583
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Arnavut Ciğeri
/http://www.yasasinyemekyemek.net/category/sakatatlar/

Malzemeler
alıntı
/http://www.yasasinyemekyemek.net/category/sakatatlar/

Malzemeler
- ½ kg. Dana Ciğeri
- 2-3 Adet Patates
- 5-6 Yemek Kaşığı Un
- Tuz
- Sıvıyağ
- 2 Adet patatesi soyarak küp şeklinde kesiyoruz.
- Dana ciğer güzelce yıkandıktan sonra, mutlaka zarının ve sinirlerinin temizlenmiş olması gerekmektedir.
- Ateş üzerine koyduğumuz tavanın içerisine döktüğümüz sıvı yağ kızdıktan sonra önce patatesleri kızartıyoruz.
- Temiz bir poşetin içerisine un, tuz ve ciğerleri koyarak iyice birbirine buluyoruz.
- Patatesler kızardıktan sonra, ciğerin fazla ununu silkeleyerek kızgın yağın içine koyun. Arada karıştırın. Ciğerleri fazla kurutmadan kızarıncaya kadar 2-3 kere karıştırın. Tavadan alarak patateslerin üzerine koyarak servis yapabilirsiniz
alıntı