Artık Cambridge'de de Ezan Okunacak !

eiffel

Forumun Kulesi
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
Artık Cambridge'de de Ezan Okunacak

Dünyanın önde gelen eğitim vadilerinden Cambridge'in yakın zamanda büyük bir camiye kavuşması amacıyla Müslüman Akademisyenler Vakfı (Muslim Academic Trust) kolları sıvadı. Yakında inşasına başlanması planlanan projenin mimari tasarımı ise İngiltere'nin dünyaca ünlü mimarlık şirketi Marks Barfield tarafından yapıldı.

1000 kişilik cemaat kapasitesi bulunacak olan caminin aynı zamanda eğitim alanları ve çocuk bölümleri ile de bir sosyal platform işlevi görmesi amaçlanıyor. Cambridge'de büyük bölümü mühtedilerden oluşmak üzere çok sayıda Müslüman yaşıyor ve halihazırda hizmet veren Ebûbekir Sıddık Camii ihtiyaçlara cevap veremeyecek durumda.

"Cami Sultanahmet Kadar Huzur Verici Olacak"

Müslüman Akademisyenler Vakfı Vakfı adına açıklamalarda bulunan Camridge İslam Araştırmaları Kürsüsü Başkanı Tim Winter, şu ana dek İngiltere'de inşa edilmiş olan camilerin genellikle düşük bütçe ürünü olduklarından İslam estetiği ve mimarisinin karakteristiğini yansıtmaktan uzak olduklarını, bu camiyi özellikle estetik ve kültürel açıdan Müslümanları temsil edecek ve İslam'a karşı olan önyargıları kıracak şekilde inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Tim Winter ayrıca Sultanahmet Camii'ne gelen turistler nasıl orada huzur buluyorlarsa bu camiye gelenlerin de aynı duyguları hissetmesini hedeflediklerini belirtti.

Detaylı bilgi için: TIKLAYINIZ

KAYNAK

ALLAH razı oLsun emeği geçenden
eiffel usta sana da çok tşkLer

Her gün Türk-İslam birliği ile haber okuyorum...
Resi gazetelerdede Türkiye gücünü toparlıyor diyor...
Doğuya yöneldiya ondandır.....

Emeği geçenlerden Allah Razı olsun ...

ne kadar güzel olursa o kadar iyi ama sultan ahmetteki gibi bir tasarım yapacaklarını düşünemiyorum çünkü sultan ahmet camii nin her taş besmeleyle konulmuştur.

inşallah... elhamdülillah... tşkrler kardeşim..

Elhamdulillah ne güzel bir haber...

Ezan İnsanin Ruhunu Dinlendiriyor

Maketi Cok GüzeL Duruyor

TesekkürLer

Ezan-ı Muhammedi'nin dünyada okunmadığı yer kalmayacak inşaallah

Geri