Asker annesi isyan etti: Ölseydi daha mı iyi olacaktı?

cirqn_qraL

New member
Reaction score
0
Asker_annesi_isyan_etti__olseydi_daha_mi_iyi_olacakti_20071106_151118.jpg

İSTANBUL (06.10.2007)- Serbest bırakılan 8 esir asker için "sevinmediğini" söyleyen Adalet Bakanı Şahin'e, piyade er Fatih Atakul'un annesi Aynur Atakul tepki gösterdi, “Konuşmak bakana kolay geliyor” dedi. Asker annesi, “Benim çocuğum ölseydi Bakan Bey sevinecek miydi” diye sordu.

Keşke beni alnımdan vursaydı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. O gece o teröristlerle birlikte gitmiş olmalarını içime sindiremedim. Kurtulmuş olmalarından fazla sevinç duymadım'' açıklamasına, Denizli'li piyade er Fatih Atakul'un annesi Aynur Atakul sert tepki gösterdi. “Konuşmak bakana kolay geliyor” diyen asker annesi Aynur Atakul, “Bakan Bey, öyle konuşacağına keşke beni alnımdan vursaydı'' dedi. Acılı anne, “Benim çocuğum ölseydi Bakan Bey sevinecek miydi” diye sordu.

Konuşmak bakana kolay geliyor

Oğlunu davul zurnayla askere yolladığını belirten Aynur Atakul, “Şehit olsaydı, ‘Bu vatan için öldü’ diyecektim. Oğlum esir düştü diye bizim ve oğlumuzun onuruyla neden oynanıyor. Kurtulduğuna çok sevinmiştik. Ama Bakan Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarından sonra yıkıldık. Biz onurlu insanlarız. Ben oğlumu büyük bir gururla askere gönderdim. Ölseydi daha mı iyi olacaktı? Aylardır oğlum ve diğer askerler için dua ediyorum. Oralarda asıl ölenler analar. Şehitler için bir iki gün gözyaşı dökülüyor o kadar. Analar öyle mi? Konuşmak bakana kolay geliyor. Benim anam öldü, beni öldürseler de fark etmez. Ama benim oğlumun anası yaşıyor'' diye konuştu.

Çocuğum ölseydi sevinecek miydi?

Aynur Atakul, oy verdiği AKP'nin bir bakanının bu şekilde konuşmasının kendini yıktığını söyledi. Anne Atakul, oğlunun bronşit hastalığı olduğunu, askere gitmeden önce bu rahatsızlığını ne şubesine, ne askerde komutanlarına söylemediğini sözlerine ekleyerek, “Binlerce ana her gün ağlıyor. Elbette çocuklarımızı bu vatan için yetiştirdik, ama ölmediler diye onurumuzla oynanmasını hazmedemiyorum. Benim çocuğum ölseydi Bakan Bey sevinecek miydi” dedi.

Alinti: Atilim.org

askerlerin sorgusu devam ediyor belki bakan asker annesinin bilmediği şeylerde biliyordur

askerlerle ilgili çeşitli iddalar var bizim emin olamadığımız, belkide askerler içlerindeki yaşama hevesiyle geride bekliyenleri düşünerek hareket etmişde olabilirler

ama şu varki eğer asker geride bekleyenlerinin, sevenlerinin rahat etmesi bu vatanı savunuyorsa canını ,kanını düşünmeden, teredüt etmeden savunacak çünkü bu VATAN bu CUMHURİYET böyle kuruldu.Eğer bunun aksini düşünüyorlarsa bu VATAN'ı sevmiyorlar demektir.

bu benim genel düşüncem sadece bu olayla ilgili değildir.Dediğim gibi askerlerin sorgusu devam ediyor ve onlarla ilgili bir çok iddaa var umarım gerçek değildir ama eğer ihanet varsa yaşamalarından çok ölmelerine daha çok kişi sevinirdi emin olun.

Türk Silahlı Kuvetleri böyle duruma düşmemeliydi...lafa bak :mad:

Türkiye Cumhuriyeti' nde DTP nin işi ne...nasıl bu kadar söz sahibi olabiliolar

Türkiye Cumhuriyeti' nde DTP nin işi ne...nasıl bu kadar söz sahibi olabiliolar/SIZE]

kadın milletimizin vekili meclisde bizi temsil ediyo kocası dağda karısına oy verenlerin çocuklarını bu milletin evlatlarını öldürüyo

Askerleri kimse suçlamasın..onlar ne yapabilir..şehit olanların çoğu 20 yaşında genç..koskoca Türkiye Cumhuriyeti' nin meclisinde pkk yanlısı parti var..ve önemli işlere imza atma yetkileri var..bundan ötesi yok..o milletvekilinin sadece kocası deildir bence..bütün DTP lilerin bi akrabası vardır o örgütte...hatta pkk Dtp lilerin sülalesinden oluoşuodur..

fotoda doğru demiş walla kahrolsun PKK ................. ulan warya pkk ta........................................ [Anladın sen onu]

N'oldu arkadaslar Pkk sizin istediginiz gibi davranip 8 genc askeri öldürmeyip sizin tezlerinizi bosa cikardi diyemi sinirlenip bütün suclari 8 askere atiyosunuz? haberde hersey detayiyla yazili ANLAYANA

aslında o bakanı kurşuna dizmek vardıda neyse yapamıyoruz fırsatım olsa gözüm kapalı vururdum

Bakan Şahin adam gibi konuştu helal olsun...!!! Kendisini hiç sevmezdim ama takdir ettim adamı..

N'oldu arkadaslar Pkk sizin istediginiz gibi davranip 8 genc askeri öldürmeyip sizin tezlerinizi bosa cikardi diyemi sinirlenip bütün suclari 8 askere atiyosunuz? haberde hersey detayiyla yazili ANLAYANA

ne o bir sempatizanLık mı yatıyor bu mesajda?
bu ne saygıdır baş harfLer faLan büyük yazıLıyor?
pkk senin istediğin gibi yapıp onLarı öLdürmeyip
haLkın sevgisini takdirini mi kazanmış oLdu sanıyorsun?
Onun bunun anasını biLmem ben
Bizim gözümüzde haLen en aşşağıLık yerdeLer

sen rahat ol kımse askerın kılına zarar gelmesını ıstemez saten bakan orda askerlerın kurtulduguna degıl kurtulus bıcımıne sevınemedıgını soyluyor ve bende sevınemedım o tarz TuRkıyeye gelmelerını acıkca onceden planlanmıs bı oyunun parcasıydı

o ismini zikretmeyeceğim video daki asker sinirlerimi çok bozmuştu kalan 7 askerde aynı o fikirdelermi bilemiyorum zamanla aydınlığa kavuşcak bnlar ama beynimizi kemirmeye devam edecek besbelli

Asker anasıda tedirgin sonuşta o da haklı..

Haklı haklı olmasına da Askerlerde de bi ofsaytlık var aslında...Onca çatışma olacak, millet birbirini yiyecek yaralılar ölenler; bunlar burunları bile kanamadan yakalanacaklar...Şüphelenmemek elde değil ama neyse...

Bakanın dediği de laf yani..Tmm DTP liler bir uzlaşma ayağı altında PKK ile bizi küşük düşürdüler ama bu durma gelmesine de sebep sizin hükümetiniz, sizin bakanlarızın...Madem bir olumsuzluk var bunda şuçu önce kendinde aramalı insan...

Pkk nın oldürmeyecegi belliydi ..başyan ve o askerleri kullanacagı da belli idi..ve nitekim kullandı..asker gerektigi zamn sehit olabilmelidir demiş bakanım bir de kurtulmalarına tam olarak sevinemedim dedi...ben katılıyorum ona katılmadıgım nokta ise ...bu duruma bizleri bakanın ve hükümetin ta kendileri...ellleri kollları baglı beklediler..aslında daha askerlerin esir mı alındıkları yoksa kendileri mi gitmiş belirsizken yorum yapmak mantıklı degil...bekleyip gorecegiz..
bu arada nerdeninden ve avatarından ne oldugun anlaşılıyor ..kusura bakma..

DTP, Türkiye Cumhuriyeti' nin taşıdığı bir çamurdur. Temizlenmelidir.
" Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim." K. ATATÜRK

O sekiz askerden birisi Mehmet Ali Şahin'in oğlu olsaydı aynı sözleri söyleyebilir miydi. Bence söyleyemezdi. Önemli olan sağ salim kurtulmuş olmaları. Ha kusurları varsa veya içlerinden birisinin PKK sempatizanı olduğu söyleniyor. O zaman gereken ceza verilir. Yargı bunun kararını verecektir. Ama 8 askerimize vatan haini muamelesi yapılması yanlış.

insan dışardan bakınca diyor tamam esir düşmemeliydi onurunu atmamalıydı diye ancak , anne olarak düşününce bir anne yavrusu için dünyayı yıkar ,yavrusundan daha değerli birşeyi yoktur,öylede düşünmek gerekir.2 tarafta kendince haklı

Geri