Askerlik Yoklama Kaçağı

osmanxx

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar arkadaşım ek yerleştirmeden açıköğretim kayıt oldu. Daha sonra Milli savunma bakanlığından posta geldi. Yoklama kaçağısınız diye. 3 ay içinde yoklamalırını yapmayanlar hapis cezasına çaptırılır diyor. Ve Askerlik şubesine gidecek öğrenci durumbelgesi,foto,nüfus cüzdanı ile herhangi bir sorun çıkar mı sizce...?

tam yerine açmışsın konuyu....
sorun çıkmaz herhalde...

Dırek alırlar,ısterse 4 yıllıgı kazansın degısen bırsey olmaz,cunku samımı bır tanıdıgımın basına geldı.
Okulu unutsun.

yoklama kacagı demek
bakaya kalmak demek,suan asker gozukuyor yanı,umut verme :D

ek öğrenci belgesi yerine öğrenci durum belgesi olmaz mı?

bak kardesım acık ve net olarak soylıyım.
Eger yanında ogrencı kımlıgı yoksa,herhangı bır okulda okuduguna dair,ve 3-4ay onceden tecılı bıtıpte gıdıp ıslem yaptırmadıysa,yoklama kacagı gozukur.
Yoklama kacagı olmakta,eger bır rahatsızlıgı yoksa bakaya kalır.
Ve bunun cezalarıda var ıhmalsızlık yapmasın,suan hala asker subelerı kalabalık hafta ortasında gıdıp halledebılır ısını :] yanı asker olabılır %90
hayırlı teskereler smdıden

arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim diyeceğim ama herkesin durumu farklı arkadaşlar banada aynı kağıt geldi ve ben daha liseyi yeni bitirmiştim aldım diploma fotokopimi gittim askeri şubeye ve tecil hakkımın bulunup bulunmadığını sordum var dediler ve 3 yıl tecill ettirdim ve şuanda birdahaki seneye kasımda tecilim bitiyo ve ben seneye üniversiteye başlıyorum ve yine tecill ettireceğim ayrıca bana kağıt geldiğinde bana verilen süreyi 3 gün aşmıştı arkadaş gönül rahatlığı ile askeri şubeye öğrenci belgesiyle gidebilir

RomeoMAD arkadaş ek yerleştirme ile açıköğretime kayıt yaptırdı. Her halde dosyasının okul tarafından hemen verileceğini zannetmiş ama daha üniversite yapmamış bu işi... kayıt olduktan sonra eline resim, tc kimlik no, üni ve bölümünün yazılı olduğu mühürlü öğrenci durum belgesi vermişler... arkadaş 89 doğumlu ilk yoklaması.... bu durumda sorun çıkabilir mi?

konu hakkında bilgisi olan yok mu?

Geri