ASUS P5GC-MX/1333 ses sorunu

sinansec

New member
Reaction score
0
arkadaşlar merhaba,

yeni aldığım asus p5gc-mx/1333 model anakartı bilgisayarıma taktım. bütün driverlarını kurdum ve şu anda ses hariç herşeyim sorunsuz çalışıyor. ancak ne cd'deki, ne de asusun internet sitesinden indirdiğim sound card driverları çalışmıyor. şu hatayı veriyor kurulum:

adsz.jpg

ve bu şekilde kurulumu sonlandırıyor. sizce neden ne olabilir?

kardeş asusun bu modelinde kurulum yapılırken ses kartı sorun veriyor benimde başıma geldi ...senin yapman gereken donanımı kaldır proğram files içinde realtek dosyasını sil sonra cd yi tak autrondan çalışssın ses kartını direk kur olur eğer olmazsa bilgisayara format çek ve il olarak ses kartını setuptan kur aygınt yöneticisinden tanıtma hadi kolay gelsin görüşürüz kardeş

arkadaşlar,

her ikinize de yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. problemimi çözdüm. ancak genel bir bilgi olması bakımından öğrendiklerimi herkesle paylaşayım.

öncelikle realtek hd audio driverları kurulum esnasında hata vermekteler. ancak windows onları kullanılıyor gibi gördüğünden aygıt yöneticisinden kaldırılamıyor. problemin çözümünü şu adımlarla yaptım:

1- bilgisayarı güvenli kipte başlatın
2- aygıt yöneticisi => sistem aygıtlarından "Microsoft UAA Bus Driver for High Definiton Audio" satırına gelerek sağ tıklıyoruz ve "Devre Dışı Bırak"ı seçiyoruz. zira windows güvenli kipte bile bunun kaldırılmasına izin vermiyor.
3- bilgisayarı yeniden başlatın.
4- yine güvenli kipte açın.
5- aygıt yöneticisi => sistem aygıtlarından "Microsoft UAA Bus Driver for High Definiton Audio" satırına gelerek sağ tıklıyoruz ve bu sefer "Kaldır"ı seçiyoruz. bu açılışta driverlar yüklenmediği için windows artık kaldırmayı başarabiliyor.
6- bilgisayarı yeniden başlatın.
7- bu sefer normal kipte başlatın.
8- bilgisayar açıldığında driverları elle kendiniz kurun.

bu yöntemle kendi problemimi çözdüm ve artık müzik dinleyebiliyorum. :D umarım herkeste işe yarar.

tekrar ediyorum, yaşadığım problem anakarttan değil realtekten kaynaklanıyormuş.

hemşerim harikasın..
senı alnından opmek ıstıyorum..:)
bı ılave yapmak ıstıyorum sadece
guvenlı kıpte acmaya gerek yok..
Microsoft UAA Bus Driver for High Definiton Audio
oncelıkle sağ tıklayıp devre dışı bırak dıyoruz.
sonrada kaldır dıyoruz..
kaldırıyor sonrada dedıgın gıbı manuel olarak kendımız kuruyoruz drıverı..
cok cok cok tşk..

çok tşkler arkadaşlar az kalsın kartı hatalı diye geri götürüyodum.sayenizde sorun kalmadı.paylaşan arkadaşların elleri dert görmesin

yanlış driverdır dostum başka hiçbir şey olmaz.drivermagician diye bi program var hackhell sitesinden bulabilirisn onu kur ve o kendi senin pc ine uygun olan driverlerı buluyo ordan indir ve yükle ozaman kesin olur..

bi teşekkür yeter beaa :))

hemşerim harikasın..
senı alnından opmek ıstıyorum..:)
bı ılave yapmak ıstıyorum sadece
guvenlı kıpte acmaya gerek yok..
Microsoft UAA Bus Driver for High Definiton Audio
oncelıkle sağ tıklayıp devre dışı bırak dıyoruz.
sonrada kaldır dıyoruz..
kaldırıyor sonrada dedıgın gıbı manuel olarak kendımız kuruyoruz drıverı..
cok cok cok tşk..

dediğin gibi olmuyor ama kardeşim denidim dediğini olmadı...

denen di ve sorun çözül dü teşekkürler arkadaşlar...

dediklerini yaptım ama yıne aynı hatayı werıor kardesım :S 1 turlu yapamadım şu sorunu kahroldum resmenn yardım pls illa FORMat mı atmak lasım format atmadan baska1 caresı yok mudur bunun

dediklerini yaptım ama yıne aynı hatayı werıor kardesım :S 1 turlu yapamadım şu sorunu kahroldum resmenn yardım pls illa FORMat mı atmak lasım format atmadan baska1 caresı yok mudur bunun

Arkadaşım yeni nesil anakartların hepsinde bu sorun var. Hiç kimse yükleme nasıl yapılır bilmediği için sorun verdiğini sanıyor.

Şimdi anlatacaklarımı iyi dinle lütfen...

Bilgisayarını yeniden başlat. Aygıt yöneticisinden ses donanımına gel. Sürücüyü yükle komut ver. Tabiki cd yi taktıktan sonra. Driver yüklenmeye başlayacaktır. Bu aşamadan sonra bilgisayarın yeni donanım bulacktır ses kartı ile ilgili. Sen bu saniyeden sonra hiç bir şeyi tıklama. Otur çayını kahveni iç.

Yani yeni donanım bulduğunda otomatik yükle gibi seçeneklerin hiç birine dokunma. Hiç bir şey yapma. Sürücü kendi kendine yüklenecektir. Ve yeniden başlatmanı isteyecektir. Dene bunun sana çare olacağını göreceksin. Haber verirsen sevinirim. İyi geceler...

Arkadaşım yeni nesil anakartların hepsinde bu sorun var. Hiç kimse yükleme nasıl yapılır bilmediği için sorun verdiğini sanıyor.

Şimdi anlatacaklarımı iyi dinle lütfen...

Bilgisayarını yeniden başlat. Aygıt yöneticisinden ses donanımına gel. Sürücüyü yükle komut ver. Tabiki cd yi taktıktan sonra. Driver yüklenmeye başlayacaktır. Bu aşamadan sonra bilgisayarın yeni donanım bulacktır ses kartı ile ilgili. Sen bu saniyeden sonra hiç bir şeyi tıklama. Otur çayını kahveni iç.

Yani yeni donanım bulduğunda otomatik yükle gibi seçeneklerin hiç birine dokunma. Hiç bir şey yapma. Sürücü kendi kendine yüklenecektir. Ve yeniden başlatmanı isteyecektir. Dene bunun sana çare olacağını göreceksin. Haber verirsen sevinirim. İyi geceler...

BURDAKI SORUN ŞU DOSTUM aygıt yonetıcısınde surucuyu yukle dedıgınde hıc 1 tepkı wermıor pc. tabıkı CD TAKILIYKEN. drıver felan yuklenmıyor. ben çay kahve ıcemıorum cunku hala sorunu cozemedım. ki 2. sorun PROGRAM FILES ICINDE REALTEK DOSYASIDA yok kı sılıp tekrar kurim. yenıden de başlatsam guvelı kıpte de başlatsam sorun cozulmuyor.

Çok teşekür ederim sinansec

sırf sana teşekür etmek için üye oldum ve admin ven mod arkadaşlarada çok teşekür ederim böyle bir konuda da paylaşım kolaylıgı sagladıkları için senin teknigi kullandım ve sorunu mu çözdüm şuan oyun havasını açtım oyunuyom 2 gündür format atıp duruyordum Hay ALLAH razı olsun balckkk55 arkadaşın dedigi gibi güvenli kip kullanmadan hallettim sorunu :clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DEDİĞİNİZ GİBİ PROBLEMİMİ ÇÖZDÜM ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN::clap

Microsoft UAA Bus Driver for High Definiton Audio kardeş bende bu yok PCI Device! unlem işareti var bende bu sorun var ne yapmam lazım:S

Geri