Atıştırmalık Tarifler

eftalya

Deniz Kızı
Reaction score
0

Baharatli Atıştırmalık

Pan%C3%A7o%20Man%C3%A7o-B.jpg

Malzemeler:

3 su bardagi un 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay kasigi kekik 1 çay kasigi tatli toz biber 1 çay kasigi kimyon 1 çay kasigi karabiber 1 çay kasigi tuz Kizartmak için: 1 su bardagi siviyag

Tarif:

• Yarim bardak suya tüm baharatlari atip karistirin.
• Bu karisimi yogurma kabina dökün, üstüne yumurtalari kirin.
• Kabartma tozu ve un ilave edip yumusak bir hamur tutun.
• Hamuru ikiye bölün.
• Iki adet ince yufka açip tirtilli sekilde kestikten sonra baklava sekli verin.
• Kizgin yagda kizartarak servis yapin.

Brokoli kizartmasi

brokoli_kizartma1.JPG

Malzemeler:

Malzemeler: 1 paket yada 500 gr. brokoli 3 adet yumurta 3 yemek kasigi un Sivi yag Tuz Kara biber (taze çekilmis) 2-3 dis sarimsak

Tarif:

Hazirlanisi: Brokolileri, çiçeklerini ayiracak sekilde kesin, ayiklayin. 3 adet yumurta, un, dövülmüs sarimsak ve tuzu karistirin, bulamaç haline getirin. Sivi yagi derin bir tencerede kizdirin. Brokolileri unlu karisima batirip tümünü kizartin. Biçak yada masa yardimiyla, yapismasinlar diye ayirin. Istediginiz kivama gelince kevgirle tavadan alin. Kâgit havlu üzerine koyarak yagini emdirin.Taze çekilmis kara biberle de tatlandirin.

Firinda Hellimli Patlican Dilimleri

firinda_hellimli_patlican_dilimleri.jpg

Malzemeler:

Malzemeler: 2 adet küçük boy bostan patlicani 2 adet domates 1 küçük paket hellim peyniri 3 dis sarimsak 1 adet paprika (etli kirmizibiber) Siyah zeytin (her patlican dilimine 1 adet) Zeytinyagi

Tarif:

Yapilisi: Patlicanlari yikayin ve kabuklarini soymadan 1’er cm boyutlarinda dilimleyin. Firinlama islemini yapana kadar tuzlu suda bekletin. Sarimsagi soyun, havanelinde dövün ve zeytinyagi ile karistirin. Firininizi en yüksek seviyeye ayarlayin ve isitin. Patlicanlari pisireceginiz firin tepsisini (ben porselen kullandim) bir firça yardimi ile hazirladiginiz karisimi sürerek yaglayin. Patlicanlari tepsiye yerlestirin ve üzerilerin firça yardim ile yaglayin, 7–8 dakika firinlayin (çok kurumamasina dikkat edin). Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin her patlicanin üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek sekilde dizin. Üzerini julyen dogradiginiz biber dilimleri ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirleri iyice kizarana kadar pisirin, istege göre misir taneleri ile süsleyerek servis yapin.

Firinda Mozarella Peynirli Püre

firinda_pure.JPG

Malzemeler:

Malzemeler: Mozerralla yada kasar peyniri 4 iri patates 4 bardak süt (kivamina göre arttirilabilir veya azaltilabilir) 1 yemek kasigi tereyagi tuz, karabiber

Tarif:

Hazirlanisi: Patatesler soyulur ve iri dogranir, çelik tencerede üzerini çok az geçecek sekilde su eklenir , patatesler yumusayana kadar tuz birlikte kaynatilir.Patatesler yumusayinca blendirdan geçirilip püre haline gitirilir.(kalmis beklemis püre daha makbul) Üstüne istenildigi kadar peynir rendelenir ve sadece üstü isilitmis firinda peynirler kizarana kadar pisirilir.

Güveçte Kumpir

guvecte_kumpir.jpg

Malzemeler:

Malzemeler: 1 kg patates 2 yemek kasigi tereyag 3 su bardagi rendelenmis kasar peyniri sosis,misir kornison tursu, yesil zeytin ( ve istediginiz diger kumpir malzemeleri )

Tarif:

Yapilisi: Patateslerimi hasladim, soydum ve püre haline getirdim. Sicakken içine kasar peynirinin yarisini ve tereyagin tamamini ekledim. Iyice yogurdum güvecin içine koyup ortasini biraz çukurlastirdim, içine küçük dogradigim sosisleri ve misirlari koydum. Üzerine kalan kasar rendesini ekleyip firina verdim kasarlar eriyince, firindan çikartip üzerine tursu ve zeytinleri ekledim. Mayonez ve ketçap ekleyerek servis yaptim. Iste bu kadar…

Ispanak Mücver

ispanak_mucver.jpg

Malzemeler:

Malzemeler: 500 gr ispanak 2 adet yumurta 5 çorba kasigi yogurt 5 çorba kasigi un 1 paket kabartma tozu Yarim çay bardagi sivi yag Tuz Karabiber ?

Tarif:

Yapilisi: ? Ispanaklar yikanir ve normal büyüklükte dogranir. Yumurta ve yogurt iyice çirpilir içine diger malzemeler ilave edilir ve çirpmaya devam edilir. Olusan karisim dogranmis ispanaklarin üzerine dökülerek iyice katistirilir. Ve margarinle yaglanmis tepsiye dökülür. 180 derecede daha önce isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirilir. Tepsiden sogudugunda çikarilir. Aksi halde dagilir. Yaninda yogurt veya makarna ile servis yapabilirsiniz.

Kasarli Mantar

mantar_guvec.JPG

Malzemeler:

Malzemeler: 1 paket mantar Yarim subardagi taze kasar rendesi 1 çorba kasigi tereyagi (ben siviyag kullandim) 2 adet çarliston biber Tuz, kirmizi pul biber kasarli_mantar.jpg

Tarif:

Yapilisi: Mantarlari iyice yikayip,kökleri ayrilir. Varsa küçük güveç kabina yoksa borcama dizilir. Her birinin içine küçük bir parça teryagi konur (ben daha hafif olsun diye bir laç damla zeytin yagi damlattim). Daha sonra çok az tuz ve rende kasar peyniri konulur.Pistikten sonra baharatlari serpilir. Isterseniz biber de ekleyerek daha renkli bir görünüm elde edebilirsiniz. 170 derece önceden isitilmis firinda istediginiz kivama gelinceye kadar pisirilir.

Geri