AtatÜrk SuÇlu

metalic

New member
Reaction score
0
Dünyayı bilmeyen, dünyanın maskarası olur. Kötülüğ
15 yıl önce yazılan bir yazının güncellenmiş hali...15 yılda durumun daha da kötüye gittiğine güzel bir örnek...

"Atatürk Suçlu!.."
Sağa sola bakıyorum, gazete, kitap, dergi okuyorum; Atatürk'e saldırı, taşlama, yergi, eleştiriden geçilmiyor; anlıyorum ki Atatürk büyük suç işlemiş...
Niçin? Çünkü dünya görüşünde, evrene bakış felsefesinde, ideolojik içeriğinde 'Aydınlanma' yı yeğlemiş Atatürk, 'Akıl inançtan, bilim dinden bağımsızdır' demiş. A benim canım Mustafa Kemal'im, uygarlığın ışığına neden yüzünü dönersin? İran'a bak, Suudi Arabistan'a bak!.. Bırakaydın, bağnazlığın dipsiz kuyusunun bostan dolabında dönenseydik. En büyük suçunu 'Gerçek yol gösterici bilimdir' diyerek işledin.
Atatürk suçlu...
"Vatanın bağrına düşman dayamışsa hançerini" Gazi Paşa görmezlikten geleydi; "İngiliz muhibbi" olaydı, "Amerikan mandacılığı" na sarılaydı; "Ya istiklal ya ölüm" deyip ortalığa atılarak pişmiş aşa neden soğuk su kattı?
Atatürk suçlu...
Osmanlı, Sevr Antlaşması'nı kuzu kuzu imzalamışken bizlere Konya Ovası yetmez miydi? Denizi zaten sevmeyiz, dağların gerisine çekilip bozkırda otururduk. Eloğlu vatanın minarelerine çan takar, bizim cami yaptırma dernekleri de Haymana bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırırdı. Nemize gerek İstiklal Savaşı? Nemize gerek İzmir, Aydın, Edirne, Çanakkale, İstanbul? Nemize gerek Lozan, a Mustafa Kemal Paşa?
Atatürk suçlu...
Sevgili Mustafa Kemal, kadın hakları senin neyine? Bak, şimdilerde genç kızımız başına türban dolarken sana da verip veriştiriyor. Yurttaşlık Yasası çıkardın, erkek karısını iki sözcükle boşayamıyor; ama kadın kara çarşafa girip sana beddua ediyor. Hukuk devrimini neden yaptın Kemal'im?
Atatürk suçlu...
Çünkü cumhuriyeti ilan etti. Haydi padişah efendimize kıydı, hilafete neden dokundu? Laik devletten daha büyük günah olur mu şu dar-ı dünyada Gazi Kemal'im?..
Atatürk suçlu...
Osmanlı'nın cengâverliğinden bizi soyutladı; 1923'ten bu güne "Yurtta barış, dünyada barış" diye yaşamak erkekliğimizi öldürmedi mi? Biz korkak mıyız a Gazi Paşa? Savaşçılıktan nasıl vazgeçeriz? Senin en büyük suçun barışçılık değil mi?
Atatürk suçlu...
Çünkü 1923'te kurulan cumhuriyete 1925'te başkaldıran Şeyh Sait 'e el sürmeyecekti; hilafetçi Said-i Nursi 'yi başkente buyur edip devletin başına oturtacaktı. On bir yıl süren savaşlardan sonra temelini attığı devleti, İngiliz işbirlikçisi şeyhlere, aşiret reislerine, seyyitlere lokma lokma sunarak, parça parça edecekti. A benim Mustafa Kemal Paşam, ayaklanmalara karşı neden beyaz teslim bayrağını çekmedin de üstlerine yürüdün?
Atatürk suçlu...
Öyle bir cumhuriyet kurmuş ki, bir türlü yıkılmıyor. 21'inci yüzyıla yaklaşıyoruz, devleti Amerika'ya teslim edemedik, parçalayamadık; bu yüzden Gazi'ye çok kızıyoruz, cumhuriyetin harcını sağlam karmış diye öfkeleniyoruz.
Atatürk suçlu...
Yetmiş yıl önce bağımsız bir cumhuriyet kurmuş, bize bırakmış; yarım yüzyıldan beri laik cumhuriyeti çağdaş demokrasiye yakışır bir düzeye getiremedik; bu yüzden öfkelendikçe yarım yüzyıl öncesine dönerek Atatürk'e veriştiriyoruz.
Atatürk suçlu...
Çünkü canım Mustafa Kemal, bizim adam olacağımızı sandı, biz cüdam olduk; başımızı dik tutacağımıza, Ortadoğu'da "süper yabancı devlet" in taşeronluğuna soyunduk; içimizdeki aşağılık duygusunu Atatürk'ü eleştirerek gidermeye çabalıyoruz.

21.11.2006 tarihli İlhan Selçuk yazısıdır.[Cumhuriyet]

üzülerek okudum gerçektende şuçlu gibi dimi:(

Çok güzel anlatmışsın saol.
Atatürk ün tek suçu sağlığına dikkat etmeyip aramızdan erken ayrılması oldu.
Gericilerden yeni kurtulduğumuz zaman bizi bıraktı biraz daha durmalıydı.
Onun ilkeleri ve düşünceleri bizlerle yaşayacak.

Siz baykala bakin Atatürkün chp sini %20 lik bi azinlik partisi yapti bi taafini zorlasa %21 yapamiyor.Ondan sonrada halka suç bulun.Hainleri chp nin içinde arayin .Zamanindsa ismet inönü Atatürk ölür ölmez banknotlardaki Atatürk resmini kaldirip kendininkini koymadimi.CHP halki kucaklayan bi açilim yapmaz,ordu ve elit bürokrasinin partisi olur kalkar halki suçlarsiniz.Atatürk degil Fatih sultan Mehmet kursa darbeci bi partiye oy vermez bu halk...

suvari ne diyim sana F:S.M'ti Atatürk'ten büyük mü görüyorsun? Ayrıca zaten kimsenin ismet inönüyü savunduğu yok.Nese boşver senin amaç belli direk karalama açılan topicle yazdığının hiçbir alakası yok.Bu arada paylaşımın için sağol.

Benzer bir yazıyı Ahmet Taner Kışlalı yazmıştı sonra ne oldu tahmin edin...Öldürüldü...

ilhan selçuk un kalemıne saglık senınde elıne saglık kardes bakalım buna ne cevap verecekler

Chp

Chp suçlanınca niye köpüryorsunuz PKK'yı meclise sokan Parti değil mi? Hangi ülkenin cumhriyetini savunuyor.

Chp gibi ne olduğunu kendinin bilmediği bir parti Aydınlanma lafla olmuyor. Çalışacaksınız öyle tembelin önde giden partisi chp hizipin önde giden partisi chp AKP Partiye mahkum eden chp Mustafa Sarıgül' ün önünü kesen chp Baykal gibiler olduğu sürece Ne bilimin aydınlatan ışığı olur, Ne de çağdaş toplumun Türkiye'de iki şey istismar edilir 1. Sözde ATATÜRKÇÜLÜK 2. Sözde dindar. Sözde ATATÜRkÇÜ değil Özde ATATÜR'çü olmak gerekir. 1. Çalışkan olmak 2. Çalışkan olmak 3. Çalışkan olmak Çağdaş Türkiye, ATATÜR'ün Özlemle andığı Ülke olmak için bunlar şart Yoksa Yukarıdaki şeyleri yazmak sanırım yazana Vicdan rahatlığı veriyor. Görevini yapmış huzuru vermesin Edebiyatla bu ülke çağdaş olmaz. Bana dersiniz AKP'li çünkü kendinize iğne batırmasınız hep gericiler suçlu deyip vicdanınızı rahatlatırsınız. BRAVO

İlhan Selçuk yine olmayana bin eklemiş. Bilimi dinle ilişkilendirme konusunda eğer Atatürk ters bir şey söylemişse ben ona katılmıyorum. Şimdi ben katılmıyorum diye onu suçlamışmı oluyorum? Hayır... Her büyük insanın, iyi şeyler yapmış kişinin tüm görüşlerini kabul etmek mi zorundayım? Hayır... Atatürk'e suçlu diyenler fazlalaşmışmış... Var muhakkak sevmeyen ama, her onun yaptıklarının bir kısmını eleştiren de ona suçlu demiş olmuyor... Kimse kimse gibi düşünemez ki... Zaten o zaman Atatürkçü düşünce diye bir şey olmaz Atatürkçü ideoloji olur ki Atatürk bunu istemez, o zaman kimse düşünemez ki özgürce... Bunun dışındakiler zaten saçma... Hiç doğruluk payı yok... Bu arada karasuvari, bence partiler açısından bakılmaz bu olaya... Adam direkt Atatürk'ün aynısı gibi düşünmeyenler Atatürk'ü suçluyorlar, demek istemiş. Partilere bağlamamak gerek her şeyi...
İlhan Seulçuk'tan daha mantıklı bir yazar olsa daha uzun bir yorum yapılırdı ama çok da gerekli değil; sonucta sabit fikirli biri... Aynı şeyleri yazar çizer...

Herkez bunun gibi haberlere önem verseydi şimdi farklı olurdutartışmaktansabize düşeni yapmayı yeğlerim şu çıkar dünyasında VATAN adına diyerek yapılan soygunları göremesekte bildiğimiz daha fazlası olduğu belli

Atanın üzerinden siyaset yaparak kendilerini saklamak gereksiz kimin ne olduğu ortada denildiği gibi seçimlerde herşey ortaya çıkacam ama seçime katılamayan 10.000 kişiye ne demeli

Cok Guzel Aciklamis Ama Ne Yazikki Biz Bunlarin Kiymetini Bilemedik Birlik Olmadaik Simsi Ulkde Kaos Var Umarim Eskisi Gibi Turban Ve Laiklik Konusu Birdaha Acilmaz 2 Side TÜrk Milleti Icin Vazgecilmez Ogeler Saygilarimla

crnky' Alıntı:
İlhan Selçuk yine olmayana bin eklemiş.
İlhan Seulçuk'tan daha mantıklı bir yazar olsa daha uzun bir yorum yapılırdı ama çok da gerekli değil; sonucta sabit fikirli biri... Aynı şeyleri yazar çizer...

Kardeşim siz gidin taraflı medyanızın her dediğini okuyun ve alkışlayın başkası sizin taraflı medyanızın söylediğinin tam aksini iddia ettiği zamanda sabit fikirli olmakla suçlayın..Bu mu yani sizin tarafsızlık anlayışınız?Hep aynı şeyleri yazıp çizen medyaya ne diyeceksin onu merak ediyorum?Atatürk'ün 1-2 hatalı davranışını ballandıra ballandıra yanlıştır die anlatırken her adımı yanlış olan adamları destekten kaçınmadığı gibi de bir gerçek var ortada aynı medya adamlarının bunuda unutmayalım...

paşam mezarında rahat uyusun. elbet başaracağız.

Geri