Atatürk Havalimanı'nda Tarikatın Gövde Gösterisi!

muammer-oz

New member
HH Üyesi
Reaction score
0

Bu fotoğraf bir Arap ülkesinde değil, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün adını taşıyan havaalanının Dış Hatlar Terminali'nde çekildi.
Mustafa MUTLU
Üstelikte "aşırı dinci bir terör örgütü"nün, üç polisimizi şehit ettiği 9 Temmuz 2008 günü, saat 19.30'da!

Bir okurumun cep telefonuyla çekip gönderdiği bu fotoğrafta hepsi görünmüyor ama sarıklı, cüppeli, çember sakallı adamların çoğunlukta olduğu yaklaşık 500 kişilik topluluk aynı anda terminal binasına giriyor... Aralarında 5 yaşındaki çocuklar da var 80'lik dedeler de... Ve elbette gözleri bile görülmeyen çarşaflı kadınlar da...

İçlerinden 20-25 kadarı, sanki "bir devlet büyüğünü bekleyen kent protokolu" gibi yolcu çıkış kapısının yanına diziliyor.

Bu fotoğrafı çeken okurum hemen bir polisin yanına gidiyor ve "Neler oluyor, bunlar kim" diye soruyor.

Aldığı yanıt, "Bir tarikat lideri geliyormuş, onu karşılamaya gelmişler" oluyor!

Dün bütün gün bu çok önemli (!) konuğun kim olduğunu bulmaya çalıştım.

Nakşibendi-Haznevi tarikatının yeni lideri Şeyh Muhammed Muta'ymış!

Suriye'nin Haseki ilindeki Telmaruf köyünde yaşıyormuş.

Ama babası aslen Türk(!) olduğu için, Türkiye'de de çok sayıda müridi varmış.

"Peki; bu tarikat şeyhi Türkiye'ye neden geldi ve neden bu kadar gösterişli bir törenle karşılandı" diyorsanız...

Neden geldiğini öğrenemedim. Ulaştığım kaynaklar, Türkiye'deki akrabalarından birinin cenaze törenine gelmiş olabileceğini söylediler.

Gösterişin nedeni ise açık:

"Biz de varız ve güçlüyüz" mesajı vermek...

Din ve ibadet özgürlüğüne saygım sonsuz ama tarikat gösterilerine hayır!

Çünkü bildiğim kadarıyla bu ülkenin yasalarına göre tarikatlar hâlâ yasak...

Üstelik bu fotoğraf, polisimizin gözü önünde çekildi. Ne ilginçtir ki; 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen işçilerin anasını ağlatan aynı polis teşkilatı, Atatürk Havalimanı'ndaki bu "yasa dışı gösteri"ye göz yumdu!

Türkiye'nin görüntüsünün değişmesinden rahatsızlık duymayabilirsiniz...

Ama bu adamların amaçlarının, sadece "görüntüyü değiştirmek" olmadığını görmek için de üstün zekâlı olmak gerekmiyor!

http://www.turkatak.gen.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=3550&Itemid=1

Arkadaslar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En dogru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatidir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

.........................................................medeniyet anlayışı bu işte sarık, cübbe.Rezil bizim polisimiz , ellerine geçirdiler heryeri.Atamızın kemikleri sızlıyordur. Bir Atatürkçü olarak bu tip görüntüler vicdanımı çok rahatsız ediyor.

bak haklısın tarikat ları kimse istemez ama özgürlük diye bagıran bi toplumdada kimse ona karışamaz özgürlük istiyoruz dıyorsak onlarada karışırsak bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

ayrıca polis birinin gelmesini bekleyen insanlara ne yapabilir ki 1 mayısla nasıl baglantı kurdun bu baglamda anlamadım .. polislerede bu kadar yüklenilmesin...

çarşafa, takkeye, cüppeye takılıp da yollarda kalan; insanların dış görünüşlerine göre yargılayan insandan ne hayır gelir...

sallayın bakalım ne kadar ortalığı karıştırabilceksiniz atatürk hava limanında yerde siyah cizgiler yok salla sizin gibiler yüzünden ülke bu halde ortada bişey yokken huzuru bozarlar şöyle böyle diye gittinmi hiçoraya acaba

Bunlar resimler. Bak bakalım yerdeki çizgiler ne renk;) Ayıca kaldı ki orası vıp salonu hayatında kaç defa vıp salonuna aldılar ki seni. Oralara çünkü pek tasmalıda almazlar.
şimdi bunu hakaret diye kabul edicek olanlar insanlara yalancı denilmesininde nasıl bir hakaret olduğunuda göz önüne alsınlar.

seviye...................................

seviye.....................

.....................................

Peygamberimiz o dönemin arap toplumunun geleneklerine göre giyiniyordu.Şimdi yaşasaydı yaşadığı oplumun geleneklerine göre giyinecekti.Peygamberimizin yaptığını yapmak yapmadığını yapmamaksa tek dert o zaman neden cep teli kullanıyosunuz neden şuanda internettesiniz.Evinizden elektiriğide kestirin kıl çadırlarda yaşayın aynen efendimiz gibi.Rahjatlarınızdan vazgeçmek sözkonususysa modernleşme ortalığı karıştırmak sözkonusuysa modern yaşam.Din bu iki yüzlülük değildir.

Peygamberimiz o dönemin arap toplumunun geleneklerine göre giyiniyordu.Şimdi yaşasaydı yaşadığı oplumun geleneklerine göre giyinecekti.Peygamberimizin yaptığını yapmak yapmadığını yapmamaksa tek dert o zaman neden cep teli kullanıyosunuz neden şuanda internettesiniz.Evinizden elektiriğide kestirin kıl çadırlarda yaşayın aynen efendimiz gibi.Rahjatlarınızdan vazgeçmek sözkonususysa modernleşme ortalığı karıştırmak sözkonusuysa modern yaşam.Din bu iki yüzlülük değildir.

yahu geldiği taoplumun davranışlarına göre giyinip davransaydı peygamber olurmuydu be
peygamberimiz herşeyi sıfırdan yeniden öğretti insanlara o topulma uyuyormuş hadi ordan daha onun hayatını bile bilmiyorsun kalkıp konuşuyorsun

yahu geldiği taoplumun davranışlarına göre giyinip davransaydı peygamber olurmuydu be
peygamberimiz herşeyi sıfırdan yeniden öğretti insanlara o topulma uyuyormuş hadi ordan daha onun hayatını bile bilmiyorsun kalkıp konuşuyorsun

nasıl okuyorsun yazılanları
ben orda peygamber yaşadığı toplumun davranışlarına göre davranıyordu diye bir şey söyledim mi
sadece peygamber geleneklerine göre giyiniyordu bu bir

ikincisi peygamberin yaptığını yapmak sünnet değilmdiir. giyiminden önce hayatını örnek alın ozaman. atın arabalarınızı develerle yolculuk edin. kesin elektirklerinizi. televizyonlarınızı bilgisayarlarınızı hatta saatlerinizi bile parçalayın.
ya hep ya hiç. işinize geleni uygulayıp işinize gelmeyeni uygulamamazlık yapmayın. sünnetse hepsini yapın!!!!

seviye..................

Okumuş biri olarak; cübbe ve sarığın Arabistanda ne amaçla kullanıldığını izah eder misin bana? Çölde tozdan korunmak mı asıl amaç ?

........................İstanbul Üni. İktisat 4. sınıf öğrencisiyim ve dediklerimde arkasındayım ve bazı değerlerimizin böyle aşşağlanmasına da izin vermem. Eğer Müslümanlığı sevmiyorsan hakarette etme kardeşim. Ülkenin Aydınları demişsin bana aydınlığın tanımını yaparmısın ? Bu arada hani herkes istediği gibi giyinebilirdi kimse kimseye karışmazdı bu değilmiydi özgürlüğün göstergesi ama yook Peygamber giyinişi, sözleri yaşamı, Allah' ın kitabı bunlar sadece bir kesimemi geldi?

Bu arada bi ara havalimanına gelen yahudiler dakikalarca ayin yapmışlardı ve buna kimse bir şey demedi ama bir kişi havalimanın da namaz kıldı diye safsata haberlker çıkınca noluyor ya şeriat ülkesimi oluyor diye endişelenmeye başladık değil mi ?

Okumuş biri olarak; cübbe ve sarığın Arabistanda ne amaçla kullanıldığını izah eder misin bana? Çölde tozdan korunmak mı asıl amaç ?

değil mi ? Hem tozdan hem güneşten korunmak için. Bakın tüm Araplar aynı tip giyiniyorlar neden ? sadece dinden dolayı değil , coğrafi koşulları onu gerektiriyor.Hatta peçeleri de ona bağlayabiliriz. Amaç ağza kum girmesini önlemek. Ama işte bu giyimi İslam modeli olarak görüyorlar ve amacı iyice sapmış. Burası çöl değil ki ? Hangi akıllı böyle bir çağda öyle dolaşır ? Doğru düzgün pantolon-gömlek giysinler.Tabi bunlar için söylemiyorum , tarikatçının pantolonlusu , cübbelisi aynıdır benim için.

bak haklısın tarikat ları kimse istemez ama özgürlük diye bagıran bi toplumdada kimse ona karışamaz özgürlük istiyoruz dıyorsak onlarada karışırsak bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

ayrıca polis birinin gelmesini bekleyen insanlara ne yapabilir ki 1 mayısla nasıl baglantı kurdun bu baglamda anlamadım .. polislerede bu kadar yüklenilmesin...

özgürlük kısıtlayanların özgürlük istemesine yanıyorsun işte o zaman o tarikatların özgürlük istemelerine yan.

İstanbul Üni. İktisat 4. sınıf öğrencisiyim ve dediklerimde arkasındayım ve bazı değerlerimizin böyle aşşağlanmasına da izin vermem. Eğer Müslümanlığı sevmiyorsan hakarette etme kardeşim. Ülkenin Aydınları demişsin bana aydınlığın tanımını yaparmısın ? Bu arada hani herkes istediği gibi giyinebilirdi kimse kimseye karışmazdı bu değilmiydi özgürlüğün göstergesi ama yook Peygamber giyinişi, sözleri yaşamı, Allah' ın kitabı bunlar sadece bir kesimemi geldi?

Bu arada bi ara havalimanına gelen yahudiler dakikalarca ayin yapmışlardı ve buna kimse bir şey demedi ama bir kişi havalimanın da namaz kıldı diye safsata haberlker çıkınca noluyor ya şeriat ülkesimi oluyor diye endişelenmeye başladık değil mi ?

Ne alakası var istanbul üniversitesi iktisat bölümü ile olayın. Burda sormadan olmayacak cevaplar vermek moda sanırım bari bende uyayım bu olaya. Dokuz eylül üniversitesi hukuk fakültesi mezunuyum ve yıllar yılı savcılık ondan sonra avukatlık yaptım hala yapıyorum dedikleriminde arkasındayım.
Kimsenin değerlerini aşağılamadım.

Ne alakası var istanbul üniversitesi iktisat bölümü ile olayın. Burda sormadan olmayacak cevaplar vermek moda sanırım bari bende uyayım bu olaya. Dokuz eylül üniversitesi hukuk fakültesi mezunuyum ve yıllar yılı savcılık ondan sonra avukatlık yaptım hala yapıyorum dedikleriminde arkasındayım.
Kimsenin değerlerini aşağılamadım.

Dostum jet84 arkaşımız bana eğer okumamışsan benimle tartışma diyorda ona cevap olarak yazdım ve yorumlarıma da cevap yazılmasını isterdim...

İstanbul Üni. İktisat 4. sınıf öğrencisiyim ve dediklerimde arkasındayım ve bazı değerlerimizin böyle aşşağlanmasına da izin vermem. Eğer Müslümanlığı sevmiyorsan hakarette etme kardeşim. Ülkenin Aydınları demişsin bana aydınlığın tanımını yaparmısın ? Bu arada hani herkes istediği gibi giyinebilirdi kimse kimseye karışmazdı bu değilmiydi özgürlüğün göstergesi ama yook Peygamber giyinişi, sözleri yaşamı, Allah' ın kitabı bunlar sadece bir kesimemi geldi?

bak işte ne güzel öğrencisin, okuyorsun,öğreniyorsun. Ama birşeyi atlamaman gerekir. Cübbe ve sarık bizim değerlerimiz değildir.Orta Asya'dayken sarık ve cübbe giymezdi Türkler.Bize Araplardan geçti ve din sembolü haline geldi. Padişahlarımız da cübbe giydiler. Kuran'da cübbeyle ilgili ayet varsa gösterin, öğrenelim. Ben okurken öyle birşeye rastlamamıştım. Hem Müslümanlığı sevmiyorum diye birşey demedim. Sadece Müslümanlık adı altında iş çevirenleri, beyin yıkayanları sevmiyorum. Din savaşlarını, din için insanların birbirine girmesini tasvip etmiyorum. İnsanların dogma şeylere inanıp , bu inançlarını karşı inançtakilere haklı çıkarmak için çırpınmaları tuhafıma gidiyor. Herkes bir olamaz ki. Kimisi doğayı sorgulayarak büyümüştür, kimisi Kuran, İncil, Tevrat ile. Doğayı sorgulayan çocuk büyüdüğünde ateist bir bilim adamı olmuş, tüm insanlar için faydalı icatları olmuştur.Kuran'ı, İncil'i okuyan kişi devletin başına geçip halkın sırtından geçinmiştir.Hangisi cenneti hakediyor ? Bu çok geniş bir mevzu. Buluşların çoğu Yahudi kökenli bilim adamları tarafından yapılmış. Çünkü onlar üstün zekaya sahipler. Onları sevmesem de bunu kabul etmem gerekir.

Yahudilerin o hareketi de tasvip edilemez.Ama sizin hükümetinizin onlarla arası baya iyi. Bunu da görmeniz gerekir.

Aydın nedir ? Aydın akpnin ışığında yazı yazarak aydınlanmış kişiler değil. Sana dürüstçe soruyorum : Şuanki devrimin gidip yerine İran rejiminin gelmesini ister misin ? Aydın dediklerim onu istemeyen, Cumhuriyetçi kişiler.

Geri