Atatürk'e Karşı Saldırıya Geçenler Neyi Hedefliyor?

Börteçine9

New member
Reaction score
0
nce, başına bağladığı örtü ile Kanal 1’de yayımlanan ‘Teke Tek’ programına çıkan bir provokatör, Fatih Altaylı’nın ‘Atatürk’ ile ilgili bir sorusuna şu karşılığı verdi:
- “Eğer başıma bir iş gelmeyecekse ben Atatürk’ü sevmiyorum. Humeyni’yi daha çok seviyorum. Keşke Atatürk, Türkiye’yi kurtarmasaydı. Eğer şu anda İngilizler olsaydı, haklarımız çok daha geniş olacaktı.”
Aradan çok fazla geçmedi, New York Times dergisine konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye’deki çekişmenin köklerinin tarihe dayanan bir ‘kan davası’ olduğunu belirterek aynen şu ifadeleri kullandı:
- “Türk toplumu bir travma yaşamıştır. Bir gece içinde kıyafetlerini, dillerini değiştirmeleri istenmiştir. Dini yaşama biçimleri ortadan kaldırılmıştır. Bu travmayı yaşamayan toplumlar, insanların nasıl giyindiklerine ilişkin tartışmaları anlayamazlar.”
Ve nihayet ‘Yanlış Cumhuriyet’ isimli bir kitap ile ortaya çıkan Sevan Nişanyan isimli bir Türk düşmanı, Taraf gazetesinden Neşe Düzel ile yaptığı söyleşide son bombayı patlattı.
Dedi ki:
- “Mustafa Kemal, memleketin her meydanına kendi heykelini diktiren ilk cumhuriyet lideri oldu. Mustafa Kemal, Vahdettin tarafından Anadolu’da askeri diktatörlük kurmak için görülmemiş yetkilerle donatılarak Anadolu’ya gönderildi. Bandırma Vapuru’yla İngilizlerden kaçtı falan, bunlar yalandır. Atatürk milliyetçiliğinin özü 1920’lerin faşizmidir.”

Atatürk’e yönelik saldırılar, AKP’ye karşı açılan ‘kapatma davasının’ ardından yeni bir ivme kazandı.
‘Milli devletin’ ortadan kaldırılması, ‘milli kimliğin’ yok edilmesi için bütün ümitlerini AKP iktidarına bağlayan ‘etnik’ ırkçılar, bilinçaltlarına yerleşmiş olan ‘Türk düşmanlığını’ artık korkup çekinmeden açığa vurmaya başladılar.
Doğrudan ‘Türkiye Cumhuriyeti’ devletini hedef almaya cesaret edemeyen hainler, o devletin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları üzerinden kinlerini kusuyorlar.
Neden?
Çünkü, Atatürk demek, ‘milli devlet’ demek.
Çünkü, kendisi de bir Türk milliyetçisi olan Atatürk, son vatan parçası üzerinde kurduğu yeni devleti, ‘Türk milli kültürü’ temelleri üzerinde şekillendirdi.
Atatürk, kurucu iradeyi şu ifadelerle açıklıyordu:
- “Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.”
- “Yurttaşlarım! Az zamanda çok işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir.”

Atatürk’e saldıranlar, aslında onun mensubu olduğu ‘Türk milletine’, onun üzerine devlet inşa ettiği ‘Türk milli kültürüne’, onun ideolojik planda temsil ettiği ‘Türk milliyetçiliğine’ saldırıyorlar.
Sadece Humeyni’ye hayranlık duyan sözde İslamcıların değil, Lenin’e ağıt yakan sözde solcuların da, ABD/AB/İsrail’den beslenen dönme liboşların da hedefinde Atatürk var.
İster ‘sağcı’, ister ‘liboş’, ister ‘Marksist’, ister ‘İslamcı’ olsun, hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun, Atatürk’e saldıranların hepsinin arka planında mutlaka bir ‘etnik rahatsızlık’ yatıyor.
Buluştukları ortak nokta ‘Türk’ düşmanlığı.
Türk Ceza Kanunu’nun ‘Türklüğe hakareti’ düzenleyen 301’inci maddesindeki ‘Türklük’ ifadesinin değiştirilmesi de aslında bu düşmanlığın aleni bir dışavurumundan başka bir şey değildir.
Çünkü tarihte, ‘Türklük’ kelimesini en çok kullanan kişi bizzat Atatürk’tür.
‘Sağlam temeller’ üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni kolay kolay çökertemeyeceklerini anlayan hainler, şimdi onun kurucusu olan Atatürk’e karşı ‘düşmanlık’ tohumları ekmeye başladılar.
Atatürk engelinin aşılması ile birlikte, ‘milli devleti’ ortadan kaldırmak çok daha kolay olacak.
Saldırılar, önümüzdeki günlerde daha da artacak.

Ey Türk istikbalinin evladı!..
Atatürk için ileri geri konuşanlara şu soruyu sor:
- “Sen önce etnik kimliğini söyle de bilelim; bre ne idüğü belirsiz hain?”

İsrafil Kumbasar-Yeniçağ

Atatürk Türkiyesine düşman bazı başıbozuk gruplar İstiklal ve Cumhuriyet e saldırma teşebbüslerini arttırdılar.

Cumhuriyet, Kemalizm değerlerine kin kusmayı ellerine geçen her fırsatta dile getirmeyi fırsat bildiler.

Bunu unutma düşman,

Türk genci tutunduğunu sandığın dayanaklarını kırar, eline verir.

Ey Türk istikbalinin evladı!
İşte; bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen,
Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Hedefleri Belli Bu Ülkeyi Karanlığa Bürümek ... Ama Bu Ancak Hayal Olur

Dipnot : Bizim Elimizin Ulaştığı Yerlere Onların Hayalleri Bile Ulaşamaz !

Şimdi konuya ilk önce şu açıdan bakmak gerek peki Fatih Altaylı kimdir nasıl bu günlere gelmiştir
abdullah öcalan ile ilk röpörtajı yapan kimse barzaniyle el sıkışıp öpüşen kimse ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün düşmanları ile de aynı röportajı yapan kişidir bu gazetecilik adınamı yapılmıştır ben kesinlikle haber değeri taşıdığını düşünmüyorum yaptığı bu röportajların
Olmadı milli takımımız kupa yolunda ilerlerken Fatih terime demediğini bırakmadı 5 gün önce
Adam bir dakika rahat durmuyor ülkemde kim düzgün bir iş yapmaya
çalışsa mutlaka bunun hışmına uğruyor
ya sen gazetecilik yapıp eleştirmiyorsun düpedüz milleti germeye çalışıyorsun bee.
Bunu sen şimdi kim adına niçin yapıyorsun desem ben gazetecilik yapıyorum bee sen ne diyorsun diyecek.
Ben yemem sayın altaylı ülkemin insanlarıylada dalga geçirmem seni ağzından çıkan her lafı yediririm sana.

Ataya soylenen sozler ayıptır.o vatandaşları asmak lazım şimdi yaşıyorlarsa nedeni de Atatürktür...

Şimdi konuya ilk önce şu açıdan bakmak gerek peki Fatih Altaylı kimdir nasıl bu günlere gelmiştir
abdullah öcalan ile ilk röpörtajı yapan kimse ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün düşmanları ile de aynı röportajı yapan kişidir bu gazetecilik adınamı yapılmıştır ben kesinlikle haber değeri taşıdığını düşünmüyorum yaptığı bu röportajların
Olmadı milli takımımız kupa yolunda ilerlerken Fatih terime demediğini bırakmadı 5 gün önce
ya sen gazetecilik yapıp eleştirmiyorsun düpedüz milleti germeye çalışıyorsun bee.
Bunu sen şimdi kim adına niçin yapıyorsun desem ben gazetecilik yapıyorum bee sen ne diyorsun diyecek.
Ben yemem sayın altaylı ülkemin insanlarıylada dalga geçirmem seni ağzından çıkan her lafı yediririm sana.

katılıyorum Allah Türkü korusun ve yüceltsin...

abdullah öcalan ile ilk röpörtajı yapan kimse barzaniyle el sıkışıp öpüşen kimse ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün düşmanları ile de aynı röportajı yapan kişidir bu gazetecilik adınamı yapılmıştır ben kesinlikle haber değeri taşıdığını düşünmüyorum yaptığı bu röportajların

Yahu Fatih Altaylı nın karakterinin, yaptığı röportajların, Atatürk e düşmanlık yapanlarla ne alakası var.

Herkes birilerine sinirlenip Atatürk e Cumhuriyete Türklüğe düşman mı kesilecek?

Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Bu benim birinci vazifem. Çapulculara verecek hakkımızda yok adeletimizde...

Geri