Avatar'ı izleyen İntiharı düşünüyor ..

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
000484.jpg

Avatar'ı izleyen İntiharı düşünüyor ..

Avatar filmini izlediniz mi bilinmez; ama izleyen bazı izleyicilerin başına bakın ne geliyormuş?

James Cameron'ın Avatar'ı sadece sinema dünyasına değil bazı "film delilerinin" hayatına da yeni bir boyut katmış. Filmi izleyen bazı kişiler tasarlanan Pandora adlı dünyayı o kadar beğenmiş ki orada yaşamadıkları için depresyona girdiklerini ve hatta intiharı bile düşündüklerini söylüyorlar.

Avatar Forumu'nda "Pandoranın hayali bir evren olmasından dolayı yaşanan depresyonla başa çıkmak" başlığına binin üzerinde mesaj atılmış. Atılan mesajların bazıları şöyle:

" Bazen intihar etmeyi bile düşünüyorum. Öldükten sonra Pandora'ya benzer bir dünyada doğabileceğime inanıyorum."

" Avatarı izledikten sonra tekrar bu dünyada uyanacağım için kendimi çok kötü hissettim. Bu histen kurtulmak için birkaç gün sonra filmi tekrar izledim"

" Filmi ve filmi izlerken yaşadığım heyecanı düşünmeden duramıyorum"

Filmden hoşlanmak ve etkilenmek bir yere kadar kabul edilebilir. Ama işin bu boyuta ulaşması gerçekten anlaşılır gibi değil.

izledim ve intiharı düşünmüyorum:durdurun

bunlarda sinema hurafeleri :) merak uyandırıyorlarki herkes izlesin adamlar para kazansın...

kurtlar wadisi ilk çıktığı zamanlarda da piyasada elinde tespihle dolaşan çok hırbo türemişti. normaldir böyle şeyler :)

bende izledım ama nedense daha cok yasama ıstegı dogdu bende..walla mıllet
yıce kafayı yemıs ulan fılm hayalı bı gesegen hala yok olecem yok orda yasamakısterdım.....bırakın bunları yaa....angelına yı hayal edın en asındano gercek.....

Herkes kafayı yemiş. Afiyet olsun.

ßen izledim ama intihar etmeyi düşünmedim birde o siyah canavar gibi şeyden korktum :)

intiharı düşünmeketense öyle bir yeri hatta daha güzelini kazanmak için Rabbimizin dediklerini yerine getirebliriz

Avatarss, hımırsss, efendimissss.

Sevgili arkadaşlar, merhabalar. Hepinize sağlıklı, mutlu günler dilerim.

Herhangi bir flimle ilgili bu tarz haber ve yayınları genelde bende reklam amacı güderek yada ilgiyi o yöne çekmek için yapıldığını düşünüyorum. Ben henüz Avatar filmini izlemedim, sadece fragmanlarına göz attım. O nedenle bir fikrim yok.

Avatar filminin forum sayfasına eğer böylesi yorumlar yazılmış ve okuyan bazı arkadaşlarda buna oha! demişse aynen katılırım. Belkide bu konuyla doğrudan ilgili değil fakat yinede hoşgörünüze sığınarak gözlemlediğim bir durumu kısaca aktarmak istiyorum.

Bundan yaklaşık 8 - 10 yıl önce Matrix yada Yüzüklerin Efendisi gibi flimleri izlerken orada işlenen konuların anlatılış yada sunum şeklini babamda kendince yorumlardı. O flimlerde bol miktarda havada uçuşmalar, iyi ile kötünün kapışması, kardeşliğin, fedakarlığın ele alınışı falan filan.

Bunların görsel olarak sunuluş şeklini çok saçma ve hurafe olarak değerlendirirdi. Değerlendirirdi fakat bize küçüklüğümüzden beri anlattığı, ağırlıklı olarakta dini konularda da bol miktarda 50 metre boyunda canavarlar, 100 metre boyunda kahramanlar, yer kapuğu ve deniz yarılmaları, iyileri koruyan, kötüleri mahfeden kutsal güç veya güçler. İnsanları mutluluk, huzur, güzel ve sonsuz hatyata götüren yollar, öyle bir yerin varlığı. Havada uçuşan göçüşen lider veya kahramanlar. vb.

Aceba insanlar şunumu yapıyor:

Konuyu ben akıl edip anlatıyorsam, işliyorsam, sunuyorsam, her ne olursa olsun güzel ve doğru.
Konuyu başkası akıl edip anlatıyorsa, işliyorsa, sunuyorsa, her ne olursa olsun çirkin ve yanlış.

Peki intiha edenler pandorayı görmüşmü yada Zki Müren'i

Onlara cennetş böyle hatta bunu milyarda katından daha iyi olarak anlatsalar yaşadıkları manevi boşluktan kurtulurlar...

film çok güzeldi ama bu tür konuda beni etkilemedi :) kafasında sorun var sanırım o kişinin :)

kapitalizmin yan ürünleridir bu insanlar. hayatı hep film tadında yaşamaya çalışırlar. Bir şeyler istedikleri gibi gitmedimi kendilerini ya böle harry potter yada star wars gibi fantastik dünaya atarak huzur bulmaya çalışırlar. halbuki asıl gerçek yaşadığımız bu mavi gezegendir, sokakta gördüğün insandır. bu tip insanlar ın sorgulama yetisi kısıtlıdır. dar açıdan bakarlar hayata...

tamam pandora güzel bi yerde kardeşim film izlediğini bildiğin halde
oaranın varlığına da inanılmaz ki ben de izledim ve hayatımdan memnunum
intihar edersem sebebi bir film olmaz:)

Geri