Avrupa "Mümin Şirinler"i konuşuyor

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Avrupa, Şirinler'in Türkiye'de bazı TV kanallarında “İslami usul”de yayınlanmasını konuşuyor.

23gzodi.jpg

Popüler çizgi filmi Şirinler'in Türkiye'deki bazı TV kanallarında “İslami usul”de yayınlandığına dikkat çekildi. Alman Deutche Welle, Türkiye'deki bazı "İslami TV kanalları"nın Şirinler çizgi filmini "Müslüman Şirinler"e uyarladığına dikkat çekerken "Şirin Baba'nın Cuma namazına gittiği" Türkiye'deki versiyonda filmde "laylaylaylay" nağmelerinin de "La ilahe illallah, Allahü ekber”e dönüştüğüne işaret etti.

Alman yayın kurumu DW, 1980’li yılların popüler çizgi filmi Şirinler'in günümüzde “Müslüman Şirinler”e uyarlandığını belirttiği haberinde, “'Mümin Şirinler'de, Şirin Baba Cuma namazına gidiyor, 'Allah rahatlık versin' gibi replikler kullanılıyor, 'laylaylaylay' nağmeleri de 'La ilahe illallah, Allahü ekber'e dönüşüyor" denildi.

"KOMÜNİST ŞİRİNLER"

Şirinler’in komünist bir yaşam biçimini temsil ettiği iddialarına da yer verilen haberde şöyle denildi:

”Şirinlerin orijinal ismi 'Schtroumpfs' idi. Konuştukları dil ve isimleri bir dil sürçmesi sonucu oluştu. İngilizce ismi 'Smurfs' olarak bilinen Şirinler bir dönem komünist propagandası yaptığına dair eleştiriler ile de karşılaştı. Şirinler'in komünist olduğu iddiaları ise 'Smurf' kelimesinin 'kızıl bayrak altında yaşayan küçük adam' anlamına geldiğine dair söylentilerle birlikte Şirinler'in yaşam biçimi ile komünist değerlerin arasında paralellik kurmak mümkün. Komün şeklinde ve maddiyattan uzak yaşamaları, para biriminin olmaması, 'Şirinköy'de herhangi bir tapınağın olmaması, herkesin eşit olması ve kolektif çalışmaları, bu tür iddiaların gerçeklik payı taşıdığı şeklinde yorumlanabilir."

DW, Gargamel isimli kötü karakterin ise sadece maddiyat üzerine kurulu yapısının ve sürekli Şirinler'in yaşadığı köyü bulmak istemesinin, kapitalist ve emperyalist dünyayı temsil ettiğini belirttiği haberinde, kendi şatosunda birlikte yaşadığı ve sağ kolu olan kedisi Azman'ın ise kapitalist dünyanın peşinden gelen ülkeleri sembolize ettiği söyleniyor" dedi.

Kaynak http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9659109.asp?gid=229&sz=98118

Hepimizin çocukluk yıllarında severek izlediğimiz şirinlerin dine siyasete alet edilmesi gerçektende üzücü bir durum daha öncede ülkemizde bu tip bir kaç çizgi filmle din istismarı yapıldığı olmuştu dini siyasete alet eden bir zihniyet için hiç şaşırılacak bir durum değil tabi.

konunun siyasetle uzaktan yakından alakası yok kendin dini siyasete alet etmek diye yorum yapmıssın bu haberden bunu nasıl cıkardın orası ayrı bir muamma herneyse taşındı.........

konunun siyasetle uzaktan yakından alakası yok kendin dini siyasete alet etmek diye yorum yapmıssın bu haberden bunu nasıl cıkardın orası ayrı bir muamma herneyse taşındı.........

İyice oku bir yazdığım mesajı verdiğim donenin ( dine ) alet edilmesi diyorum ( dini ) siyasete alet etmek demiyorum.
Altında ise dini siyasete alet eden bir zihniyet diyorum
Adalet ve kalkınma partisinin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu ve şeriat düzeni
getirmeye çalıştığını Anayasa mahkemesi tarafından suçlu bulunarak tescil edilmedimi ????
ben bu zihniyetin yaptığı bir işten bahsediyorum.

İyice oku bir yazdığım mesajı verdiğim donenin ( dine ) alet edilmesi diyorum ( dini ) siyasete alet etmek demiyorum.
Altında ise dini siyasete alet eden bir zihniyet diyorum
Adalet ve kalkınma partisinin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu ve şeriat düzeni
getirmeye çalıştığını Anayasa mahkemesi tarafından suçlu bulunarak tescil edilmedimi ????
ben bu zihniyetin yaptığı bir işten bahsediyorum.

Hepimizin çocukluk yıllarında severek izlediğimiz şirinlerin dine siyasete alet edilmesi gerçektende üzücü bir durum daha öncede ülkemizde bu tip bir kaç çizgi filmle din istismarı yapıldığı olmuştu dini siyasete alet eden bir zihniyet için hiç şaşırılacak bir durum değil tabi.

SİYASET NERESİNDE BUNUN BEN ANLAMADIM..

ŞİRİN BABA TAYYİP BABAMI OLDU...

ŞİMDİ KOMİNİST OLARAK İZLERSEK PROBLEM YOK, İSLAMİ OLARAK İZLERSEK ŞERİATÇİ...

AKP Mİ PAY AYIRMIŞ, YAPTIRMIŞ BU ÇİZGİ FİLMİ .....

ŞUNUDA DİYORUMKİ İSLAM DİNİ BİR PARTİNİN KORUMASINA İHTİYACI YOKTUR...

AKP İSLAM DİNİNİN HALİFESİ DEĞİLDİR...

İÇİNDEKİLER NAMAZ KILIYORSA KENDİLERİNE AİT OLAN BORCU YERİNE GETİRİYORLAR...

HER DİNİNİ YAŞAMAYA ÇALIŞANADA İSTİSMAR EDİLEN BİR ŞEYLER VAR DİE ORTALIĞI VELVELEYE VERMEYİN...

VERMEYİNKİ ORTALIK KARIŞMASIN..

SİYASET NERESİNDE BUNUN BEN ANLAMADIM..

ŞİRİN BABA TAYYİP BABAMI OLDU...

ŞİMDİ KOMİNİST OLARAK İZLERSEK PROBLEM YOK, İSLAMİ OLARAK İZLERSEK ŞERİATÇİ...

AKP Mİ PAY AYIRMIŞ, YAPTIRMIŞ BU ÇİZGİ FİLMİ .....

ŞUNUDA DİYORUMKİ İSLAM DİNİ BİR PARTİNİN KORUMASINA İHTİYACI YOKTUR...

AKP İSLAM DİNİNİN HALİFESİ DEĞİLDİR...

İÇİNDEKİLER NAMAZ KILIYORSA KENDİLERİNE AİT OLAN BORCU YERİNE GETİRİYORLAR...

HER DİNİNİ YAŞAMAYA ÇALIŞANADA İSTİSMAR EDİLEN BİR ŞEYLER VAR DİE ORTALIĞI VELVELEYE VERMEYİN...

VERMEYİNKİ ORTALIK KARIŞMASIN..

Siyaset bunu yapan kurumun siyasi partiler yasası ve tüzüğünde ismi geçen
ayrıcada siyasal iktidarı elinde bulunduran partinin yer almasında bunu yapan
bir kişi olsaydı veya tüzel bir kişilik olsaydı hiç bir sorun yoktu.

"Şirin baba tayyip babamı" oldu ?

Çocukluk yıllarımızda severek izlediğimiz şirin baba eğerki cuma namazına gidiyorsa ( Allah kabul etsin bu arada ) 'laylaylaylay' nağmeleri de 'La ilahe illallah, Allahü ekber'e dönüşüyorsa demekki şirin baba tayyip baba tarafından (seslendiriltiliyor) demektir.
Diğer söylediklerine ise katıldığımı ifade etmek isterim iyi forumlar.

Geri