Avrupalı'lar Türkleri neden sewmez?? Alman Profesörün ilginç itirafı ..

Reaction score
0
i61016_1.jpg

i61019_2.jpg

i61020_3.jpg

i61023_4.jpg

i61025_5.jpg

i61026_6.jpg

i61027_7.jpg

i61028_8.jpg

adam herseyi acıklamıs işte paylasım için saol

biz bi de kalkıp menfaatimize olacak diye adamların birliğine çalışıyoruz.. gerçekten bizi çok güzel yozlaştırdılar, en büyük etkenlerden biri de sinema bence bu noktada

guzel bi paylasim eline saglik kardes...

itiraflarda belirtilen hususlar cok dogrudur..ve uzerinde cok dusunulmesi ve arastirilmasi gereken konulardir...ve bu tip konular yuzeysel bir okuma ile uzerinden gecilecek konularda degildir...buradaki itiraflarin her maddesi arastirilmasi gereken bir baslik olarak dusunulmelidir...ben bu konularda genel olarak bir bilgi eksikliginin oldugu dusuncesindeyim...

ama bunlardan en onemlisi ise "almasini bilene bir ders ve bir ibret olabilmesidir"

arkadaslar iyi güzel yorumlamısız hatta genel yorum "evet tarihte çok iyidik tarihimizi bilmiyoruz araştırmalıyız vs" ..ama kim mesela burada yazanları araştırdı..
iyi güzel kendi kendimizi gaza getirmeyi seviyoruz ama dünya bu şekilde donmuyor..
bu linkte ilk deniz altı projeleri ilk yüzen veya ilk başarılı modelleri ve ilk deniz altı dediğimiz deniz altının nerde nezaman üretildiği ve test edildiğni bulabilirsiniz..
http://www.denizaltici.com/aboutus-submarine-sec1.htm

türklerde deniz altı diyince sanırım karşımıza en eski tarihli şu bil gi çıkacak
ALINTIDIR ..
"
1719 yılında Sultan III. Ahmed Hân, şehzâdeleriyle İstanbul'dan 5000 fakir çocuğu sünnet ettirmişti. Bu vesileyle İstanbul'da onbeş gün onbeş gece şenlikler yapılmış, halkın yüzü gülmüştü. Bu şenliklerde bütün halka yemekler verilmiş, herkese hediyeler dağıtılmıştı. Osmanlı tarihindeki sünnet düğünlerinin en muhteşemi olarak bilinen bu düğünde sanatkârlar ve esnaf da olanca hünerlerini göstermişti. Bu gösterilerden biri vardı ki anlatmaya değer: Düğünün son günlerinden bir gün Pâdişah Aynalıkavak Kasrı'ndaydı. Herkes kayıklarla Haliç'e dökülmüştü. Denizin yüzü kayıklarla örtülmüştü. Kürekleri kımıldatmanın imkânı yoktu. Gemilerin üzeri de mahşer gibiydi. Bu gösteride, Mimarbaşı İbrâhim Ağa'nın yaptığı gemi büyüklüğündeki bir timsah modeli, üst çenesini açıp kapayarak yarım saat kadar deniz yüzünde dolaştıktan sonra denize daldı. Zevkle seyredilen bu gösteri çok da takdir toplamıştı. Fakat o da ne? Bir saat sonra battığı yerden tekrar deniz yüzüne çıkınca, takdirler bu sefer hayrete dönüştü. Timsah ağzını açıp durdu, ağzından rengârek kıyâfetli beş tane çocuk çıkıp oynamaya başladı. Mimarbaşının bu timsahı dünyanın bundan üç asır kadar önce tecrübe edilmiş ilk denizaltı gemisi sayılmaktadır
"

ama yukarıda verdiğim linke bakacak olursanız otarihten çok onceleri pekçok çizim ve denemenin var olduğunu goreceksiniz.. hataa eğer isterseniz google da bi arama yapmanızla bunlarla ilgili belgelere de ulaşabilirsiniz.. unutmayınki tarih belgelerden olusur insan egosuyla değil.. bu yazdıklarım eminimki tepki gorecek hatta bazı sivri zekalılar madem beğenmiyosun git başka ülkenin vatandası oldiyecekler bile cıkacak sanki bu ülkeeye faydaları benden çok dokunmus gibi :D nese .. yalnız sunuda balirteyim araştırmalarınız sonucunda pek çok yerde bu tarztartışmalarla karşılaşacaksınız.. o yuzden derimki eğer araştıracak olursanız neyi aradığınızı bir düşünüp oyle arayın .. yani bulmak istediğiniz şey herşeyi turklerin bulduğu ve diğer tüm ülkelerin turkleri kıskandığımı yoksa sadece gerçeklerimi araştıracaksınız bi belirleyin.. eğer 1. konuyu araştıracaksanız hiç zahmet etmeyin karsınıza nasıl sonuç çıkarsa çıksın en ufak bir işinize gelen yazıyı baz alarak araştırmayı bitirirsiniz ..
yok yok farkettim gozlerinizden siz iice araştırma hırsı yaptınız kesin bişeler bulmaya kararverdiniz şimdi.. hatta gittikçede artıyor .. hadi durmayın google açın ve kendinizi onaylayın..
tarihten pek hoşlanmam ama en azından ne olduğunu bilrim.. ki zaten onemli olan geçmişinden gururduymak değil bugun kendinden gururduyabilmektir.. dun yoktuk ama bugun varız.. " ya hocam ben bu soruyu yapamadım ama eminim dedemin dedesi bu sorunun cevabını biliyodu ve muhtemelen bu soru alidende hızlı yapardı bu durmda ben artık sınavı geçmis sayılırım değilmi" cümlesi eğer size komik geliyorsa sadece yazımı okuyup yorum yapmayın.. size saçma geliyorsa beni onaylamanızda bi sakınca yok ama harbilan dedesi bildiğine gore çocuk sınavı geçmeli diosanız ozaman direk yazılarıma kızabilirsiniz çunku o ornek demek istediklerimin ozetidir..

dogru sölemiş profesör..

dınler farklı adetlerımız farklı hersey farklı ordakı yasam farklı burda yapılanları avrupada yaparsın fakat orda yapılanlar burda yapılmaz..

Geri