azerbaycaN mantısı GÜRZE

Passenger

DontWannaMyDiaßLo
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
3,253
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
Yollardayım Daimi Yolcuyuz Bu Hayatta;)
GÜRZE -Azerbaycanda çok sevilen bu yemek bir tür mantı çeşitidir



MALZEMELER:

500g un

1 yumurta

Su

Tuz



İÇ MALZEME:

500g kıyma

1 soğan

Karabiber



YAPILIŞI:

Un elenir,ortası havuz gibi açılır.Tuz,yumurta,su ilave edilir.Sert hamur yoğrulur.Üzeri bezle kapatılır.10-15 dakika bekletilir.Bu arada kıyma,rendelenmiş soğanla karıştırılır.Karabiber katılır .Tuz ilave edilmese de olur.Zaten hamura ve gürzeleri kaynatacağımız suya yeterince tuz ilave edilecektir.

Hamurdan parçalar kesilerek bezeler yapılır.Oklovayla açılır.(Püf noktası : Kolay aça bilmeniz için önce merdane,daha sonra oklava kullana bilirsiniz).Hamurdan su bardağı ile daireler kesilir.Her birinin ortasına kıyma koyulur;bir ucu acık kalacak şekilde..



Tencerede su kaynatılır,tuz ilave edilir.Gürzeler ilave edilerek pişirilir.5 dakika daha kaynatılır.Tabaklara servis yapılır.İsteye göre üzerine erimiş tere yağı dökülür ve ezilmiş ceviz serpilir. afıyet olsun .... fotograf bulamadım varda aimageden var o daa kurbagalı oluyooo arkadaslar sorry​
 
kurbagamı yıyecegız :) şaka şaka da resımlerı ımageden yapma kurbaga cıkar bole
 
Geri
Üst