Merhaba Arkadaşlar;
birçok kişinin korktuğu ancak pek fazla aslı olmayan cern deneyi sonucunda karadelik oluşacak iddalarını tamamen gecersizdir.
Şimdi Geçelim konumuza
Televizyon veya Çeşitli Medya araçları tarafından duymuşsunuzdur bu deney dunyayı yok edicek diye. Böyle Bir Şeyin olamayacağını imdi size anlatıyorum.
Öncelik Proton Çarpıştırılmasında Kullanılacak Protonların Ağırlığı 1 Gramın Milyarda Birinden Biraz Büyüktür.
Yani Bu İki Protonun Çarpıştırılmalarından Sonra Çıkacak Enerji Masanızdan Yere Düşürdüğünüz Kalemin Enerjisinin Milyonda Bri Kadardır.
Peki Bu Kadar Küçük Enerjide Kara Delik Ortaya Çıkması Mümkünmüdür?
Elbet Tabi Mümkün Gözüküyor. Ancak Bu Kara Deliğin ömrü Çok Kısa Olucaktır. Şöyle Diyim Ortaya Çıktıktan Maksimum saniyenin Milyarda biri kadar zaman içinde yok olucaktır.
Peki Bu Ne Demek?
Bu Demektirki Bu Kara Delik Yaşadığı Sürede Sadece Bir Proton Yutabilecektir.
Sizi Bilgilendirebildiysem Ne Mutlu Bana
birçok kişinin korktuğu ancak pek fazla aslı olmayan cern deneyi sonucunda karadelik oluşacak iddalarını tamamen gecersizdir.
Şimdi Geçelim konumuza
Öncelik Proton Çarpıştırılmasında Kullanılacak Protonların Ağırlığı 1 Gramın Milyarda Birinden Biraz Büyüktür.
Yani Bu İki Protonun Çarpıştırılmalarından Sonra Çıkacak Enerji Masanızdan Yere Düşürdüğünüz Kalemin Enerjisinin Milyonda Bri Kadardır.
Peki Bu Kadar Küçük Enerjide Kara Delik Ortaya Çıkması Mümkünmüdür?
Elbet Tabi Mümkün Gözüküyor. Ancak Bu Kara Deliğin ömrü Çok Kısa Olucaktır. Şöyle Diyim Ortaya Çıktıktan Maksimum saniyenin Milyarda biri kadar zaman içinde yok olucaktır.
Peki Bu Ne Demek?
Bu Demektirki Bu Kara Delik Yaşadığı Sürede Sadece Bir Proton Yutabilecektir.
Sizi Bilgilendirebildiysem Ne Mutlu Bana