Büyük Işgal

Catotonic

New member
Reaction score
0
BÜYÜK İŞGAL

(BENİ DÖVÜP AĞLADI)

Bu yazıyı yazmakta amaç Kürt halkını düşman göstermek değildir, acı da olsa gerçekleri ortaya koymaktır. Ülkemizin bazı bölgelerinin tarih boyunca büyük ihmallere uğradığı muhakkaktır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri de bu ihmal bölgelerinin başlarında yer almaktadır. Bu gerçeği bu ülkede yaşayan her fert zaten kabul etmektedir.

Büyük Kürt işgali sadece batı illerine doğru olmamıştır. Önce bölge işgal edilmiş ardından Türkiyenin geneline doğru bir akış olmuştur.

Mardin bölgesinde söylenen çok güzel bir atasözü var:

"beni dövdü, benden önce ağladı, gitti beni şikayet etti"

Bu atasözü bu bölgede yaşananları çok güzel bir biçimde özetlemektedir. Mardin'in eski ilçelerini gözlem altına alalım:

1- Midyat: 1930 yılına kadar tek bir Kürt kökenli insan yaşamamaktaydı, Süryaniler ile Mahallemiler (Türkmen-Arap Karışımı) yaşamaktaydı bu ilçede, bu ilçe Mardin ilinin ilk ve en eski ilçesidir. Bugün nüfusun %40'ı kürt. Midyat Kürt İşgaline uğradı.

2- Nusaybin: 1930lara kadar birkaç Bajari (Mardin yerlisi Türkmen-Arap karışımı) aileden ile birkaç Yahudi ile birkaç Süryani evden oluşmaktaydı. Bugün nüfusunun %80i kürt.

3- Kızıltepe : 1935lere kadar tek bir kürt ev yok iken bugün nüfusun %83ünü Kürtler oluşturmaktadır.

4- Ömerli : Araplar yaşamaktaydı, 1970lere kadar tek bir kürt ev yok iken bugün nüfusun %25lere yakınını Kürtler oluşturmaktadır.

5- Savur : 1970lere Türkmen ve arap karışımı Araplaşmış aileler bulunur iken bugün nüfusun %28 ini oluşturmaktadır.

6- Yeşilli : Tamamen Türkmen- Arap karışımı Araplaşmış halktan oluşmakta iken bugün %25ini Kürtler oluşturmaktadır.

7- Dargeçit : 1950lere kadar tamamen Süryani nüfusa sahip iken bugün tamamen kürt

Hasankeyf, Siirt Merkez, Beşiri ilçesi merkezi ve daha yüzlerce yerleşim mekanlarında tek kürt yok iken bugün ezeli bir çoğunluğa ulaşmış durumdalar. Güneydoğu ilçeleri ile illerinin uğradığı (urfa ve Antep dahil) kürt işgaline bugün İzmir, mersin, adana, İstanbul, Ankara da gibi büyük şehirler de uğramaktadır.

Kürt coğrafyası iddiasındaki Ahmet Türk ve etrafındaki çeteler ile perde arkasındaki terör örgütünün yanı sıra yerli diğer işbirlikçiler veya körler öncelikle kendilerinin yaptıkları işgallerin hesabını versinler, Arap Türkmen kökenli halka belki diş geçiremediler, ama son 60 yılda nüfusun %25 ini oluşturan korumasız Süryani halka yönelik baskıcı ve tehcirci politikalar sonucu Süryani nüfus %1-2 lere kadar gerilemiştir ve Süryani halk Avrupa ülkelerine göç etmiştir.

Ey ülkesinin dününün nüfusunu bilmekten aciz siyasetçi, ey diline düğüm atılmış asker, ey satılmış tarihçiler, ey ülkesinin şehirlerinin beşeri yapısını 40 yıl öncesine götüremeyen coğrafyacılar, sosyolojiciler ve ey ihanet mi? Bilerek mi? Bilmeyerek mi? Ama el birliği ile bir ülke yıktığınızın farkına varmanızı bekliyorum.

Ey Ahmet Türk! Eğer sen Türk ordusuna "kürdistan"dan defol diyorsan (yandaşları pkk bunu çok söyledi) ben de sana Siirten, Mardinden Antepten ve daha bir çük işgal ettiğin ilçeden defol diyeceğim.

Bu ülkede sadece Kürtler yaşamıyor, güneydoğuda sadece Kürtler yaşamıyor, senin bu ülkede asla bir ayrıcalığın olamaz. Türkiye halkını birbirine düşürerek ülkeyi kaosa sürüklemeye sen ve yandaşların yeltenmeyin. Çünkü esas ateş senin kürt bayrağını bölgede asacağın gün başlayacaktır.

Kürt sorunu diyen karanlık sözde "aydınlar" size sesleniyorum; Güneydoğuda Kürt sorunu adı altında bir yapılanmaya giderseniz esas ateş o zaman büyük yangına dönüşür, çünkü kürt hakimiyetini asla ve hiçbir şekilde kabul etmeyen T.C. ne bağlı on milyonlar var, bölgenin %20-25 i veya 35 istiyor diye ve %70-65 görmezlikten gelerek neyi yapıyorsun?

%30-35 lik bir orana kanıp ki bu da yerel seçimlerde bu orana ulaştı, koca 65-70 in tercihini göz ardı edemezsin.

Bugünkü DTP, Hitler faşizminin ötesi bir faşizme yönelmiştir.

Tarih ortada, Kürtler özellikle son elli yılda gerek güneydoğuda gerekse Türkiye'nin büyük kentlerinde BÜYÜK BİR İŞGAL YAPTI.

Kürtler elbette ülkede diledikleri yerde oturma hakkına ve mülk edinme hakkına sahipler ama oturdukları her yere tarih boyu kürt coğrafyasıydı demeleri büyük bir ayıp ve yalandır.

Son sözümüz ülke gerçeklerini görmekten aciz veya satılmış aydınlara: Allah rızası için şu bölgenin 50 yıl öncesini detaylı bilir misiniz? Diye soruyoruz.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

Türkiye bir bütündür parçalanamaz.

kaynak:yok.
bana gelen e-postadan.

kaynağına ulaşılamadığı için muhtemelen kapanmaya mahkum bir konu.

öyle bir zamanda yaşıyoruzki karış karış satılan memlekette işgali masum görmeye başladık.

taşımız toprağımız verimli arazilerimiz yahudilere satılıyor

suyun satışı içinde planlar yapılıyor

aa demek ki Kürtler Türkiyeyi işgal etmişler vay vay ? O zaman hadi onları öldürelim baskı yapalım dillerini konuşmasınlar kültürlerini yaşamasınlar Ne Mutlu Türküm Diyene demeyeni asalım ya Türk olurlar ya da Türkiye'den giderler değil mi ? (kahrolsun faşizm)

hiç kürt yok aslında onlar dağ türkü :D:D:D:D:D: saka tabiki komik bi yazı

Geri