Adamın biri yada birileri birgün kendi amaçlarına ulaşmak için birini yada birilerini korkutmak istemiş.
Korkutmak için duyanı üzecek düşünemez hale getirecek yalanlar uydurmuş.
İstemişki bu amacına ulaşmasına mani olan kişi sevdiklerine zarar gelmesinden korksun geri çekilsin kendisi de işlerini rahat rahat yürütebilsin.
Gerçekten isteğini başarmış.
Bu kişi sevdiklerine ve ülkesine zarar gelecegini anlayınca geri çekilmiş.
Ancak beklenmeyen birşey olmuş.
Bu yalanlara inananlar bu yalanları birbirine aktara aktara çok kişiye yayılmış ve birgün bu yalan bu adamın kendi çocuklarına sevdiklerine kadar ulaşmış.
Artık kendi çocuguda bu yalana inanıyormuş ve çocugu bedbaht durumdaymış.
Tersini söylemiş birşeyler söylemiş ne yaptıysa bir türlü doğrusuna inandıramıyormuş.
Ve ben yalan söyledim o yalanı uyduran aslında bendim de diyemiyormuş.
Kendi çocuguna böyle birşeyi söyleyebilrmiymiş?
Hem onu ikna etse bile artık herkes buna inanıyor ve böyle davranıyormuş.
Ve tüm işleri herkes düşünülmesi gerekenden farklı şeylere inanıp tersini yaptıgı için ters gitmiş ve işinide başaramamış.
Efsanemi dersiniz? :smile:
Korkutmak için duyanı üzecek düşünemez hale getirecek yalanlar uydurmuş.
İstemişki bu amacına ulaşmasına mani olan kişi sevdiklerine zarar gelmesinden korksun geri çekilsin kendisi de işlerini rahat rahat yürütebilsin.
Gerçekten isteğini başarmış.
Bu kişi sevdiklerine ve ülkesine zarar gelecegini anlayınca geri çekilmiş.
Ancak beklenmeyen birşey olmuş.
Bu yalanlara inananlar bu yalanları birbirine aktara aktara çok kişiye yayılmış ve birgün bu yalan bu adamın kendi çocuklarına sevdiklerine kadar ulaşmış.
Artık kendi çocuguda bu yalana inanıyormuş ve çocugu bedbaht durumdaymış.
Tersini söylemiş birşeyler söylemiş ne yaptıysa bir türlü doğrusuna inandıramıyormuş.
Ve ben yalan söyledim o yalanı uyduran aslında bendim de diyemiyormuş.
Kendi çocuguna böyle birşeyi söyleyebilrmiymiş?
Hem onu ikna etse bile artık herkes buna inanıyor ve böyle davranıyormuş.
Ve tüm işleri herkes düşünülmesi gerekenden farklı şeylere inanıp tersini yaptıgı için ters gitmiş ve işinide başaramamış.
Efsanemi dersiniz? :smile: