Passenger
DontWannaMyDiaßLo
- Katılım
- 24 Eki 2006
- Mesajlar
- 3,253
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 44
BİCİ BİCİ
Malzeme:
- 1 bardak nişasta
- 6 bardak su
- 1 lt suya, 1 çay kaşığı bici boyası*
- Pudra şekeri
- Gül suyu
- Kar haline getirmek için buz.
*Bici boyası kırmızı renkli bir toz (gıda boyası)
6 bardak suya, 1 bardak nişastayı karıştırıp, ateş üzerinde yavaş-yavaş sabırla, bıkmadan, usanmadan karıştırıyoruz. Topaklanmaması için
Sürekli olarak karıştırmamız neticesinde, koyu bir kıvam alan ve karışımdan tadıyoruz... "Evet. Nişasta kokusu gittiyse, nişasta tadı almıyorsak..." Bicimiz hazırdır.
Bu koyu karışımı, genişçe bir tepsiye döküyoruz. Bicimizin üzerinin kurumaması için, üzerini ıslak bir bezle örtüyoruz ve... Soğuduktan sonra buzdolabına atıp, pelte kıvamında donmasını bekliyoruz.
Evet. Bicimiz donduktan sonra, çıkarıp, fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde küp şeklinde derin bir kaseye doğrarız biciyi.
Sonra üzerine rende ile (blender da kullanabilirsiniz) kar haline getirdiğimiz buzu doldururuz.
Buzun üzerine ise kafi miktarda pudra şekeri koyarız.
Pudra şekerinin üzerine ise özel ve de güzel kırmızı bici boyası ile hazırlanmış kırmızı suyu dökeriz. Eh... Biraz da gülsuyu...
Dilerseniz üzerine muz,çilek,üzüm gibi meyvelerle de süsleyebilirsiniz.
Şimdi, kaşığı alıp, biciye yanaşma zamanıdır.
İçine bici konmadan sadece buz rendesi ile yapılan karışıma da karsambaç denir.Dağda kara pekmez katılarak yapılır. :victoryafıyet olsun aman ha bu mevsımde yemeyın...:melek

Malzeme:
- 1 bardak nişasta
- 6 bardak su
- 1 lt suya, 1 çay kaşığı bici boyası*
- Pudra şekeri
- Gül suyu
- Kar haline getirmek için buz.
*Bici boyası kırmızı renkli bir toz (gıda boyası)
6 bardak suya, 1 bardak nişastayı karıştırıp, ateş üzerinde yavaş-yavaş sabırla, bıkmadan, usanmadan karıştırıyoruz. Topaklanmaması için
Sürekli olarak karıştırmamız neticesinde, koyu bir kıvam alan ve karışımdan tadıyoruz... "Evet. Nişasta kokusu gittiyse, nişasta tadı almıyorsak..." Bicimiz hazırdır.
Bu koyu karışımı, genişçe bir tepsiye döküyoruz. Bicimizin üzerinin kurumaması için, üzerini ıslak bir bezle örtüyoruz ve... Soğuduktan sonra buzdolabına atıp, pelte kıvamında donmasını bekliyoruz.

Evet. Bicimiz donduktan sonra, çıkarıp, fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde küp şeklinde derin bir kaseye doğrarız biciyi.
Sonra üzerine rende ile (blender da kullanabilirsiniz) kar haline getirdiğimiz buzu doldururuz.
Buzun üzerine ise kafi miktarda pudra şekeri koyarız.
Pudra şekerinin üzerine ise özel ve de güzel kırmızı bici boyası ile hazırlanmış kırmızı suyu dökeriz. Eh... Biraz da gülsuyu...
Dilerseniz üzerine muz,çilek,üzüm gibi meyvelerle de süsleyebilirsiniz.
Şimdi, kaşığı alıp, biciye yanaşma zamanıdır.
İçine bici konmadan sadece buz rendesi ile yapılan karışıma da karsambaç denir.Dağda kara pekmez katılarak yapılır. :victoryafıyet olsun aman ha bu mevsımde yemeyın...:melek