Bağımsız yargı ve demokratikleşme zırvaları...

_KeMaLiST_

New member
Reaction score
0
Benim merak ettigim birkaç konu var... Aylardır hatta yıllardır bagımsız bir yargı yaratma çabalarından ve demokratikleşmekten bahsediliyor bu ülkede... Peki bu kadar insan bu olan biteni izlerken şu sorulara kafasında ne gibi cevaplar verebiliyor bunu gerçekten merak ediyorum ve size de sormak istiyorum... Bu sorular bir tarafın dogru diger tarafın yanlış yaptıgını iddia etmek niteliginde degildir... Sadece ortadaki çelişkiye dikkat çekmek istiyorum...

1) Devletin olagan rejimini yıkma amaçlı darbe planları iddiaları insanları yıllarca sorgulamaya yetecek bir nedense....

Devletin olagan rejimini yıkmayı amaçlayan şeriat sempatizanı tarikat mensubu olmak yeterli bir neden degil midir? Ya da cumhuriyet rejimini yıkıp şeriat rejimi getirmek için çalışmak suç degil midir?

2) Topladıgı bagışları usulsüz kullandıgı iddia edilen mehmetçik vakfı polisler tarafından basılıp aranırken...

Tüm avrupada bu bagışları usulsüz kullandıgı İSPATLANAN deniz fenerine dokunmamak ve dokundurtmamak ne kadar tutarlıdır?

3) Akp'nin karşıtı davalarda, dava boyunca her gün eleştirel demeç verenlerin...

Ergenekon davası boyunca... "Yargıda olan bir dava hakkında konuşmam, kimse de bu konuda konuşmasın..." demeçleri vermesi ne kadar tutarlıdır?

4) Dinimizi istedigimiz gibi yaşamamıza engel oluyorlar diyerek...

Herhangi bir insanın inancını sorgulamaya kalkmak ne kadar demokratik olabilir?

5) Yıllarca devlet kurumlarındaki kadrolaşmadan şikayet edenlerin...

Cumhuriyet tarihinde görülmemiş boyutlarda bir kadrolaşmanın içinde olması ne kadar anlaşılabilir bir davranıştır?

6) Gerçekleşmesi hayal ürünü olan bir suikast ihtimali sonucu görülmemiş bir soruşturma başlatanların...

Hrant Dink suikastı sonrasında 18 yaşındaki bir çocugu olayın planlayıcısı ve zanlısı kabul ederek olayı kapatmaları ve arkasındaki azmettiricileri görmezden gelmeleri ne kadar adaletli bir davranıştır?

7) Bu ülkeye yıllarını vermiş ve birçok fayda saglamış insanları birtakım iddialar sonucu onurlarını incitecek bir şekilde yakapaça gözaltına alanların...

Suçları söylentiden çok öte, ispatlanmış teröristleri sınırda ellerinde çiçekle, son model jiplerle karşılamaları hangi adaletin parçasıdır?

Size bunun gibi birçok neden sayabilirim... Ben de bu ülkede yanlış giden herşeyin açıga cıkmasından yanayım... Ama ortada adaletten ve demokrasiden bahsediliyorsa orada bu iki olgunun olmazsa olmazı olan EŞİTLİK ilkesini kimse görmezden gelmemeli...

Hukuk kitaplarında yasalar ve bunların gerektirdigi cezalar A kişisi veya B kişisi diye anlatılır ve yasalar bütün hepsi için eşit şekilde işler... Bu yasayı A çigniyorsa farklı B çigniyorsa farklı yaptırımı vardır diye yazan bir yasa düşünülemez...

Bu ülkenin bir vatandaşı olan hiç kimse çignenen yasalara kendi görüşünü savunan insanlar yaptıgı takdirde sessiz kalıp alkış tutamaz, tutmamalı... Unutulmamalıdır ki aynı olay bir gün gelip onu magdur ettiginde bu yasalar tek savunucusu olacaktır...

Şu sıralar gündemde olan söylemler hiçbir hukuka sıgmayan olgulardır: "40 yıldır onlar bizi fişliyordu şimdi sıra bizde..."

Yargıda bagımsızlık ve demokratikleşmek hepimizin istedigi şeydir... Ama bu yargıyı ve yasaları bir taraftan alıp diger tarafın güdümüne sokmak BAGIMSIZLAŞTIRMAK degildir... Bu farkı iyi anlayıp ona göre davranmalıyız...

Umarım cevaplarınızı en azından benim bu yazıyı yazarken size gösterdigim saygı ve emegin hakkını vererek yazarsınız... Şimdiden teşekkürler...

Sevgili dostum, merhabalar.

Bu konuya dair ayrıntılı olarak yazdığın ve yönelttiğin soruların tamamına canı gönülden katılıyorum. bu soruların cevabını verebilmek içinde insanların öncelikle hak ve eşitlik konusunu iyi kavramış ve olabildiğince günlük hayatında da bunu uyguluyor olması gerekir. Özünde eşitliğe karşı fakat dilinde eşitlik kelimeleri dolanan insanların bu tür sorulara sağlıklı düzgün cevaplar verebileceğini sanmıyorum. Bekleyip görelim bakalım. Umarım karşı fikirdeki arkadaşlarımız konuyu polemik seviyesine düşürmezler.

Dünyaya ne kadar dar bir çerçeveden baktığınızı anlamış olduk böylece, kendi kendinize kurmaca bir dünya yaratıp sonrada tutarsız çelişkiler yaratarak temel atmaya kalkmışsınız ama olmamış...Tek tek örneklerden yola çıkarak genel bir sonuca varmaya kalmışsınız ama demokrasi mücadelesini görmenizi önyargılarınız perdelemiş...Jakoben bürokratik terminolojiden kendinizi kurtaramamışsınız, Osmanlıdan itibaren gelen yeniliğe direnme lisanını bolca kullanmışsınız...Sözlerinizin sizden başka kimseyi tatmin edeceğini sanmıyorum....

Mesnetsiz suçlamalar bunlar siz bu ülkeyi kurtaran adamın yani ATATÜRK'ün izinden giden herkese karşısınız. Aklınızda sadece bu ülkeyi iran a çevirmek insanları fakirlik içinde kıvrandırmak ve onları koyun gibi güderek bu memleketi ve bütün doğal kaynaklarını amerika ve yardakçılarına peşkeş çekmek var. Elinize ne geçecekse size son sözüm bu milleti hafife almayın

Atatürkün İzinden gitmek TC hükümetlerine karşı komplo kurup, TBMM yi kapatmak değildir, kurtuluş savaşının zor şartlarında Atatürk TBMM den yetki istemiş ve onun olurunu aldıktan sonra hareket etmiştir. İran, Irak, Suriye, Mısır, Kuzey Kore, Çin vb 3. dünya ülekeri özlemi içinde olan sizler olmalısınız çünki tek partinin hüküm sürdüğü ve oligarşik bir cumhuriyet olan bu ülkeler sizlerin istediği gibi tek tip insan yetiştirmekte ve vatandaşların ülke yönetiminde söz hakkı bulunmamamaktadır...Hukuktan ise bahsetmeyeceğim..

Atam ayıp etmiş, Cuhuriyeti Kurmuş,Cumhuriyet halk partisini kurmuş
AKP yi kurmayı unutmuş.

Atatürkün İzinden gitmek TC hükümetlerine karşı komplo kurup, TBMM yi kapatmak değildir, kurtuluş savaşının zor şartlarında Atatürk TBMM den yetki istemiş ve onun olurunu aldıktan sonra hareket etmiştir. İran, Irak, Suriye, Mısır, Kuzey Kore, Çin vb 3. dünya ülekeri özlemi içinde olan sizler olmalısınız çünki tek partinin hüküm sürdüğü ve oligarşik bir cumhuriyet olan bu ülkeler sizlerin istediği gibi tek tip insan yetiştirmekte ve vatandaşların ülke yönetiminde söz hakkı bulunmamamaktadır...Hukuktan ise bahsetmeyeceğim..

Yazıyı okudugundan şuphe etmeye başlıyorum... Ben sadece benim düşüncemi savunan parti iktidar olsun demiyorum... Hatta siyasetten de bahsetmiyorum... Yargı konusu geçen her yere siyaseti karıştırmak alışkanlıgınız olmuş... Ben sadece bagımsız yargılarda yasalar herkes için eşit işler dedim ve bunun örneklerini verdim... Siyaseti karıştırmayın...

Geri