Başbakan düellodan neden kaçıyor?

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Başbakan düellodan neden kaçıyor?

Hem efendi, hem mazlum, hem gariban Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’ı canlı yayında düelloya davet ediyor, “Recep Bey, Recep Bey... Neden kaçıyorsun? Neden canlı yayında karşıma çıkmıyorsun? İstediğin kanalda, istediğin moderatörle seninle tartışmaya hazırım...” diye gırtlağını yırtarcasına bağırıyor.

Başbakan ciddiye almıyor.

Korkuyor mu?

Başbakan’ı bilmem ama ben korktum bu Kılıçdaroğlu’ndan.

Hayır, Dengir Bey’i, şunu bunu altetmiş olmasından değil...

İhtirasından, sinik mizahından, içi boş özgüveninden, temelsiz cesaretinden, nerde patlayacağı bilinmez cüretinden, kendinden emin tavrından korktum.

Ben korkarım böylelerinden.

Hayret, Kılıçdaroğlu korkmuyor...

Korkmasını gerektirecek tonla malzeme barındırdığı halde korkmuyor.

Müddei görüntüsünün altında “muhatap alınmayı” bekleyen sinik bir kişilik gizlediği ve “gizlemiyormuş gibi yapmayı başaramadığı halde” korkmuyor.

Kimbilir, belki de kendi gerçekliğiyle yüzleşmekten ağır yara alabileceğini hesap edemediği için korkmuyordur.

Korkmak nedir bilmediği için korkmuyordur.

Ben Kılıçdaroğlu’nun yerinde olsam, “düello” işine hiç yeltenmezdim.

İşime bakardım.

Düşündüğüm iyilikleri, varsa projelerimi anlatırdım. Recep Bey’den beklediğim anlayışı, halktan beklerdim.

Hayır, Kılıçdaroğlu kararlı...

Uğradığı her adreste meydan okumasını yineliyor: “Kaçma Recep Bey, kaçma... İstediğin kanalda... İstediğin moderatörle... Yürekliysen gel!”

Muhatabını ille düelloya alacak.

İlle parçalayacak.

Hadi diyelim ki Başbakan kaçmadı. Kendi istediği
kanalda, kendi istediği moderatörle karşına çıktı...

Ne olacak?

Başbakan, “Seni, efendi diye başımıza sardılar, her ağzını açışta haramzadeler, kalpazanlar ve diye hakaret ediyorsun. Bu mu senin efendiliğin?” dese, ne cevap vereceksin?

Başbakan, “Bana yaptığın ziyarette Sayın Başbakan, Sayın Tayyip Bey diye nezaketten kırılıyordun. Meydanlara çıktığında Recep Bey diye ünlüyorsun... Bunu da aştın, artık direkt Recep diyorsun... Bu seviyesizliği nasıl izah edeceksin?” dese, ne cevap vereceksin?

Başbakan, “Çocukların, nasıl oluyor da aynı anda hem Ankara’da öğrenci, hem İstanbul’da SSK çalışanı olabiliyor” dese, ne cevap vereceksin?

Başbakan, “İktidara geldiğinde havuzlu villada oturmayacağını söylemiştin. Daha muhalefetteyken havuzlu kooperatif evi inşaatına giriştin. Bu ne acelecilik Gandi Kemal?” dese, ne cevap vereceksin?

Başbakan, “Genel af diyorsun, ertesi gün inkâr ediyorsun... Başörtüsüne özgürlük diyorsun, ertesi gün inkâr ediyorsun... Madem başörtüsü sorununu çözecektin, ne diye başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi’nde iptal ettirdin? Senin siyasi hayatın hep böyle çelişkilerle mi geçecek?” dese, ne cevap vereceksin?

Başbakan, “Dersimli misin, Horasanlı mısın, Konyalı mısın, Karamanlı mısın, Seyyid misin, Nasrettin Hoca’nın torunu musun, kimsin kardeşim? Neden Kürt ve Alevi sözcüklerini ağzına almaktan imtina ediyorsun?” dese, ne cevap vereceksin?

Dersim tenkili sorulsa...

Rahşan affıyla hangi yolsuzluk soruşturmalarından kurtulduğun hatırlatılsa...

SSK’daki bazı “dış alımlar” kurcalansa...

SSK’yı hangi rakamla devraldığın, hangi rakamla devrettiğin faş edilse...

Ne cevap vereceksin?

Hakikaten merak ediyorum: Ne cevap vereceksin?

KAYNAK

Kala bile almıyor Başbakanımız bunu

Kala bile almıyor Başbakanımız bunu

Yemiyor desek...

Gel efendi gel, sen bu sorularla gel ne olursan ol yinede gel.
Yeter ki gel.
Biz de boyunu posunu görelim.

Şöyle çıkın bir tartışın konuşun anayasayıda akpli Recep'ini CHP'li Kemal'ini seyretsin.
Aynı ekranda.
Öyle farklı meydanlarda atarak, tutarak değil.

Sen bütün bu sorularını al gel, benim verdiğim cevaplar sizi tatmin etmez.
Birde Kemal Bey versin ağzınızın payını.
Hatta sende gel Ahmet Bey kuşatın Kemal Beyi belki bir açık bulursunuz.
Yemez ama yemez...

Madem öyle Başbakan'ınına seslen gelsin...

Siz oradan basit basit atıp tutuyorsunuz...
Gelsin bir de Recep Bey sorsun bu soruları...
Yeter ki gelsin...

Ama dediğim gibi, yemeeez. Başbakan alışık değil öyle akıldan konuşmaya.
Olsun camları alsın yinede gelsin, yeter ki gelsin...

Böyle yazması, atıp tutması kolay...
Söyleyin bakalım sizde istemez miydiniz, çıkıp şu Kemal Bey'e ağzının payını versin Başbakan.
Veremez ki!.. Yemeeez.

Olsun bir de ben söylüyorum. Gel Başbakanım geeeel, ne olursan ol şu adamla aynı kanalda çık tartış şu anayasayı...

üstad msn gelde konuşacağız ayrıntılı =)

İster haklı olsun ister haksız bir ülkenin başbakını bu şekilde bir üslup kullanan biriyle görüşmez.başta olduğunu söylediğin şeyi olacasın.efndi olacaksın öyle geleceksin.Karşındaki adam sadece bir siyasi parti lideri değil Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Başbakanı.

Başbakan dediğin hiç anamuhalefet lideriyle düello yapar mı?

anca yandaş medyada

saçı yalanmış Hıncal müsveddeleri ile yarıştırabilir idrarını :)

-ne sorayım başbakanım?

-başla bakalım,buluruz bir şey :)

-bende bakan oğluydum (ühhüüüüüüü ühhüüüüü),darbeden sonra aç kaldık!!!

-korkma yavrum korkma! sanada makarna göndeririz :)

siyasete ve tv programcılığına bak,hizaya gel,

hala madde madde açıklayamadılar neden evet dediklerini!!!

sonrasındada biz siyaset ve parti propagandası değil,referandum yapıyoruz diyor,neyin referandumu?

bak,külahım burada,anlat sabaha kadar :)

topladığın,vali ile,polis ile,memur ile ve makarnacılar ile mitingden mitinge devlet imkanları ile gez,

sonrada"hayır diyenin aklına şaşarım" de!!!!

asıl ben bu devletin parasını yerken bakanlara hayret ediyorum :)

Eee meydanlarda anlatıyor Başbakan şunun için evet diye çıksın madem iki karşıt görüş tartışsın ha eğer gelmiyorsa bu ya korkaklıktır ya kendine güvensizliktir ya da yaptığına güvensizliktir...

Madem yazar da Kılıçdaroğlu konusunda çok iddialı o çağırsın Kılıçdaroğlunu programına elindekiler neyse yazarın o yapsın düelloyu Kılıçdaroğluyla boş sallamakla bir şeyler vurulmuyor..

Erdoğanla en son duelloya giren kişi Baykaldı. Ne oldu seçimleri kazandı çünkü karşısında iki lafı bir araya getirip cevap veremeyen bir baykal vardı. Kaldı ki silik bir karaktere sahip olan gandhi cevap verebilsin.

Ayrıca aday olmayacağım deyip ertesi gün aday olan, o afişleri biz astırmadık akp astırdı dediği pankartları avcılar belediye başkanının hazırlattığı ortaya çıkan ve kendi içlerinde birbirlerinden bihaber olan bir adamla mı duelloya çıkacak.

Bence çıksın çıkmalıda ki görsün millet, Erdoğanın karşısında konuşmak kolay değildir, adam herşeyden önce hitap işini iyi biliyor. İsraile posta koyan adam kılıçdaroğlunu yer orada =)

her medeni ülkede seçim öncesinde adaylar televizyon karşısına çıkar fikirlerini açıklar, sorulara yanıt verir ve halk da bunu değerlendirir. bunda sulandıracak bir şey yok. kendine, halkın seçimine ve demokrasiye güveniyorsan çıkarsın efendi gibi tartışırsın. düelloya davet edenin de korkak olduğunu ilk defa yandaş medyadan öğreniyorum.

Yapılmak istenen anayasa değişiklik paketinin, hazırlanma şekli, diğer kesimlerle bilgi ve görüş alışverişinde bulunma isteği, yapılacak değişikliğin halka anlatılması için harcanacak zaman ve kaynak tercihi ve kampanyanın anlatılması sırasında halka reva görülen ahlahi seviye açısından bir vatandaş olarak rahatsız oluyorum.

Ülkeyi yönetsin diye seçilmiş, görevlendirilmiş ve bir hata sonucu aynı göreve ikinci kez getirilmiş bir hükümetin neden ülke gelişimi ve halkın refahını artırma yönünde işlerle uğraşmak yerine, ülke kaynaklarını satmak, kiralamak konusunda, kurumları bir birine düşürme konusunda, halkı bir birine düşman etme konusunda bu kadar canla başla çalıştığını anlamıyorum. Tabi ki lafın gelişi anlamıyorum dedim.

Bir vatandaş olarak, bir insan olarak yapılmak istenenlerin iyi olmadığını düşünüyorum.

Her zaman söylediğim gibi insani değerleri, ahlaki ve inanç değerleri düşük, tarihine, milletine, varlık nedenlerine karşı saygı - sevgi konusunda düşünceleri bozuk yada yetersiz kişilerin ülke ve halk faydasına yönelik iyi işler yapmayacaklarına inanıyorum.

Buna benzer bir çok nedenden dolayı Recep Tayyip Erdoğanın muhalefet liderleri ile bir programa çıkıp fikirlerini düzgünce anlatabileceği, paylaşabileceği konusunda düşüncem olumsuz. Böyle bir toplantı önerisine muhtemelen karşılık veremeyecektir.

Bence maçası yemiyordur...Aslında Camdan evde oturanların, birbirlerinin evine taş atmaması gerekir..Ama burası Türkiye...Unutkan ve vurdum duymaz bir halk olduk vesselam...yalanlar bize ninni gibi gelir oldu.

goca başbakan halkcı kemal ile nasıl görüşsün değilmi başbakan 1000 tl lik güyiniyor halkcı kemal sadece gomleği 400 tl :) başbakan kendini rezil mi etsin demezlermi sen başbakansın ama bir kemal kadar giyinemdin :))

başbakanın gandının sorualrına cevap vermketen daha önemli işleri var bırakın bunalrı yemiyor falan diyiyorsunuz 80 küsür milyon insanın derdi ile ugrasıyor birde gandinin abuk sabuk sorularına mı cevap versin

başbakan kim , yandaş olmayanların karşısına çıkıp soru cevaplamak kim

ona şöyle kazık kormayacak köşe yazarları olsun çanak sorular olsun yeter

Geri