Başbakan Erdoğan'ın Sözlerinin telifi Atatürk'e ait

mantser

New member
Reaction score
0
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat sürecindeki Anıtkabir eylemlerini işaret ederek, “Ölüden medet ummak çağ dışılıktır” dediğini hatırlatan jakoben laikçi medya, bu sözlerin Atatürk’e hakaret olduğunu öne sürerken: “Bu sözlerin telif hakkının Atatürk’te olduğu” gerçeğini gözden kaçırıyordu.

0002000120080504133006.jpg

Atatürk Kastamonu’da, 30.08.1925’te “Ölülerden medet ummak medeni bir cemiyet için şindir (lekedir)” demişti. Bu sözler Söylev ve Demeçler adlı eserin ikinci cildinde de “ölülerden yardım ummak uygar bir toplum için yüz karasıdır” olarak geçiyor.

“TARİH VE ATATÜRK’TEN HABERLERİ YOK”
Tarihçi Doç. Dr. Caner Arabacı, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin çarpıtılmasını hayretle karşıladığını belirterek, “Bu cambazlıktır” dedi. Erdoğan’ın sözlerinin Atatürk’e ait olduğunu hatırlatan Arabacı, “Bu haberi yapanlar ya tarihten habersiz ya da Atatürkçüyüm derken istismar yapıyor. Ama amaç çok açık: Bir sözü siyasi malzeme haline getirip hükümeti hedef haline getirmek… Atatürk’ü savunuyorum iddiası ile ülkenin Başbakanını hedef hâline getirmek çok ayıptır. Kimsenin kriz üretmeye hakkı yoktur. Atatürk’e ait bir söz ile yine Atatürk’e hakaret etme mümkün mü? Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

“BU BASIN FAHİŞELİĞİDİR”

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın ise tepkisi çok sert oldu. Ülkede faşist statükoyu devam ettirmek isteyenler ile millet adına daha fazla demokrasi isteyenler arasında kavga yaşandığını, bu kavgaya medyanın da karıştığını belirten Başkan Kıymaz, “Atatürk ile statükolarını sürdürmeye çalışmak, en başta Atatürk’e ihanettir. İki söz arasında tek fark yokken sırf faşist statükolarını sürdürmek adına siyasilere saldırmak basın ahlakına sığmamıştır. Bu demokrasi karşıtlığıdır. Özgürlük düşmanlığıdır. Oysa özgürlük en fazla basına lazımdır. Bunun aksini savunan gazeteci olamaz. Jakoben düzeni savunmak adına özgürlüklere ve demokrasiye karşı çıkmak gazetecilik değil basın fahişeliğidir” diye konuştu.

Vakit Gazetesi 05.05.2008

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat sürecindeki Anıtkabir eylemlerini işaret ederek, “Ölüden medet ummak çağ dışılıktır”

adı üstünde eylem için anıt kabire gidilmiş medet ummak için değil tayyip erdoğan in söyleme biçimiyle ATATÜRK ün anlatmak istediği çok farklı birşey... ATATÜRK "Ölülerden medet ummak medeni bir cemiyet için şindir (lekedir)" bu sözü söylerken gelişmemiş ülkelerde olanları söylemiş örnek hindistan ölmüş bir insanın tekrar hayata dönüp onları kurtaracağına inanan bir sürü insanı var.. ATATÜRK ün demek istediği çok açık ve net bir insan ölmüşse onun hayata tekrar döneceğine inanmayın kendi başınıza iyi birşeyler yapin demek istemiş ama tayyip erdoğanın o sözü çok farklı adamlar eylem içinde olsa anıt kabire ATAMIZ ın yanına gidiyorlar ama ATAMIZ ın birdaha hayata dönmeyeceğini zaten biliyorlar sadece eylem biçimi bu.. bu şekilde dertlerini anlatmaya calismislar.. ama tayyip diyorki ölüden meded umuyorsunuz ayıp ayıp.. birde kalkmıslar sözleri çartpitiliyor demişler çarpıtılan birşey yok.. cümle aynı olsada söylenme amacı farklı.. saygılarımla

tayyip hanım ne cürretle Atatürkün lafını ağzına alabiliyo şaştım wallaha işine geleni alıyo işine gelmiyeni almıyo demekki... üstteki arkadaşda söylemiş tayyibin amacı farklı

tayyip hanım ne cürretle Atatürkün lafını ağzına alabiliyo şaştım wallaha işine geleni alıyo işine gelmiyeni almıyo demekki... üstteki arkadaşda söylemiş tayyibin amacı farklı

ben olaya tarafsız bakma taraftarıyım. Ama ortada bir gerçek var bir kişiye(başbakana) bu kadar çok yükleniliyorsa. Hatta hemen hemen her şeyde. Sanki yaptığı her şey yanlışmış gibi. Evet kardeşim bencede bu medyanın bir tayyip düşmanlığı var.

ben olaya tarafsız bakma taraftarıyım. Ama ortada bir gerçek var bir kişiye(başbakana) bu kadar çok yükleniliyorsa. Hatta hemen hemen her şeyde. Sanki yaptığı her şey yanlışmış gibi. Evet kardeşim bencede bu medyanın bir tayyip düşmanlığı var.

medyanın tayyib değil tayyibin Atatürk düşmanlığı var

medyanın tayyib değil tayyibin Atatürk düşmanlığı var

tayyipin türk düşmanlığı var türkiye düşmanlığı var asker düşmanlığı var şehit gazi düşmanlığı var :goz: ayrıca tayyip e düşman olan medya demişler alla alla bunda bir yanlis yokmu ? zamanında o düşman dediğiniz medya sürekli tayyip in sırtını okşamıyormuydu :goz:

bunlar çok ince oyunlar iyi düşünülmesi gereken oyunlar medya asla bağımsız olmamıstır demekki ya tayyip medya başkanlarına verdiği sözü yerine getirmedi yada tayyipten daha iyi bir önerisi olan oldu herzaman medyanın dediklerine inanılmamalı medya içinde tartismaya girilmemeli.. :goz: saygılarımla

Ne demek ki şimdi bu. Herkes Türk'te RTE değil mi? Atatürk düşmanımı RTE? Adam napsın daha Atatürk'ün yaptığını yapınca taklitçi oluyor amaç farklı deniliyor farklı bişey yapsa şeriatçı deniliyor.

Bence bu sadece sol görüşün hazımsızlığı.

Ne demek ki şimdi bu. Herkes Türk'te RTE değil mi? Atatürk düşmanımı RTE? Adam napsın daha Atatürk'ün yaptığını yapınca taklitçi oluyor amaç farklı deniliyor farklı bişey yapsa şeriatçı deniliyor.

ben tayyip türk değil diye bişey söyledim mi ? evet Atatürk düşmanı keşke Atatürkün dediklerini yapsada taklitçi olsa ben işine geleni yapıyor işine gelmiyeni yapmıyor dedim okumanz yazman olsaydı anlardın

kardes öncelikle haberi ve söyleniş biçimini iyi görmelisin ve ATATÜRK ün zamanında söylemiş olduğu söylemek istediği açık ve net.. peki tayyipin söylemek istediği ne ve zamanı nasıl ? ya tayyipin zaman kavramı yok.. ya düşünme kavramı yok.. yada çok iyi bir taklitçi hem zamanını iyi biliyor hem söyleyeceğini.. baksana herkesi üçe dörde böle biliyor söledikleriyle :goz: ikincisi rte dediğin şahıs gerçekte türk deil kökeni belli türklüğü kabul etmediğinide gerek sözleriyle gerek değiştirdiği 301 ile açıkça belli ediyor.. türküm demiyor türkiye cumhuriyeti vatandasiyim diyor.. atatürk düşmanımı demişsin aksi olsaydı atatürkü sevseydi ne bir mitinginde kara çarşaflılara benim tabirimle ninja turtleslere türk bayrağını indirttirirdi nede atatürk posterlerini ha buna izin veriyorsa hiç birşey yaptirmiyorsa ozaman düşmanıdır.. başbakan olur olmaz atatürk ilke ve inkilaplarını gereksiz bulan işe yaramaz bulanda bunlardı.. atatürkü resmi olsa ne olur olmasa ne olur gibisinden konusan atatürkün resimlerinin devlet dairelerinde bulunmasını gereksiz bulan ve bunun avrupada da america dada olmadığını hiç bir devlet büyüğünün resminin devlet dairelerinde bulunmadığını söyleyip burda nie var ki gibisinden konusanda tayyipti.. yeni çıkaracakları parada ( zamanında chp de böle bir soysuzluk yapmisti) ATATÜRK ün fotoğraflarını çıkarıp paranın üstünde şairler sanatcılar denizciler vs vs koyacak olan da tayyip.. basina bu paraların biçimleri ve şekilleri dağıtılmıştı.. demekki ya bu tayyipte bir sorun var yada bizlerde saygılarımla

Ben de baş bakanımıza o zaman Patenti kendine ait sözlerle karşılık vereyim.
Başbakanlık koltuğunu yangelip yatma yeri sanıyorsa anasını alıp gitmesi gerekir.

bunlar çok ince oyunlar iyi düşünülmesi gereken oyunlar medya asla bağımsız olmamıstır demekki ya tayyip medya başkanlarına verdiği sözü yerine getirmedi yada tayyipten daha iyi bir önerisi olan oldu herzaman medyanın dediklerine inanılmamalı medya içinde tartismaya girilmemeli.. :goz: saygılarımla

eyvallah kardeşim çok doğru dedin bende bunu demek istedim aslında. Ama şuda bir gerçek.

Sen bir partiye olumusz olarak bu kadar çok yüklenirsen medya olarak.
Eğer o partiye oy vermeynler varsa o kişiler bu partinin hep yanlışlarını görür, yaptığı iyi işler bile olsa gene bi yanlışlık arar.

tam tersi olarak o partiye oy veren biride partinin yanlışı bile olsa o yanlışta iyilik görür.her yapıtğını iyi sanar. Böylece durum içinden çıkılmaz bir hal alır. Bunun için tarafsız olmak, tarafsız kalmayı başarmak ve olaylara tarafsız bakmayı becerebilmek lazım.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat sürecindeki
adı üstünde eylem için anıt kabire gidilmiş medet ummak için değil tayyip erdoğan in söyleme biçimiyle ATATÜRK ün anlatmak istediği çok farklı birşey... ATATÜRK "Ölülerden medet ummak medeni bir cemiyet için şindir (lekedir)" bu sözü söylerken gelişmemiş ülkelerde olanları söylemiş örnek hindistan ölmüş bir insanın tekrar hayata dönüp onları kurtaracağına inanan bir sürü insanı var.. ATATÜRK ün demek istediği çok açık ve net bir insan ölmüşse onun hayata tekrar döneceğine inanmayın kendi başınıza iyi birşeyler yapin demek istemiş ama tayyip erdoğanın o sözü çok farklı adamlar eylem içinde olsa anıt kabire ATAMIZ ın yanına gidiyorlar ama ATAMIZ ın birdaha hayata dönmeyeceğini zaten biliyorlar sadece eylem biçimi bu.. bu şekilde dertlerini anlatmaya calismislar.. ama tayyip diyorki ölüden meded umuyorsunuz ayıp ayıp.. birde kalkmıslar sözleri çartpitiliyor demişler çarpıtılan birşey yok.. cümle aynı olsada söylenme amacı farklı.. saygılarımla

bu söylediklerine katılmakla birlikte bende bir başka pencereden bakarak bir yorum yapmak istiyorum. Aslında Tayyip Erdoğan'ın dediği ile Atatürk'ün dedikleri bir bakıma aynı anlama geliyor şöyle ki. Eylem için Atatürk'ün yanına gitmekle aslında dolaylı olarak bir nevi medet ummuş oluyorlar. Yani bu eylemlerine Atatürk'ü alet ederek bir mesaj vermeye ve kendilerine taraf toplamaya çalışıyorlar gibi bi durumda söz konusu. Bu bakımda Tayip Erdoğan'ın dedikleri doğru olabilir. Herkes tepki için Atatürk'ü kullanırsa bilmem nasıl olur bu işin sonu. teşkkürler

ben tayyip türk değil diye bişey söyledim mi ? evet Atatürk düşmanı keşke Atatürkün dediklerini yapsada taklitçi olsa ben işine geleni yapıyor işine gelmiyeni yapmıyor dedim okumanz yazman olsaydı anlardın

Okumam yazmam olmayabilir bildiğim okuma-yazma ile ama 18 senedir okuyorum ve hala okumaya çalışıyorum. Herkes neyi nasıl anlamak istiyorsa öyle anlıyor. Seninde nasıl anlamak istediğin belli.

Geri