'Başbakan'a hakaret etmeyen' Berk'ten ifade!

AngeL Of Death

Wishmaster
Altın Üye
Reaction score
0

Başbakan Erdoğan'ın hakkında suç duyurusunda bulunduğu Orgeneral Saldıray Berk'in, Ağustos ayı başında yazılı ifade verdiği ortaya çıktı. Avukat Yücel, suç duyurusuna neden olan olayın kamuoyuna yanlış aktarıldığını ileri sürdü.

ERZİNCAN - Ergenekon soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan ancak henüz ifadesi alınamayan eski 3. Ordu, yeni EDOK Komutanı Saldıray Berk'in, Başbakan'ın suç duyurusuyla ilgili ifade verdiği belirtildi.

YAŞ'ta Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) atanan Orgeneral Saldıray Berk'in, 'Başbakan'a hakaret' suçlamasından Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdiği ortaya çıktı.

Orgeneral Berk'in avukatı Zeynel Yüksel, berk'in Ağustos ayının başında yazılı olarak ifade verdiğini ve suçlamaları kesinlikle kabul etmediğini söyledi.

Avukat Yüksel, Başbakan'ın suç duyurusuna neden olan olayı da şöyle aktardı:

"Orgeneral Berk, daha önce Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde denetim yaparkenm, köyden ayrılmadan önce köylüler yanına giderek kendisiyle sohbet ettiler. Vatandaş, köylerinin yolunun bozuk olduğunu söyleyerek komutana şikayette bulundu.

Vatandaş yolun yapılmadığını şikayet edince komutanım, 'iyi seçilmiş yöneticiler her şeyin üstesinden gelir' demiş. Bu sözü, bazı internet sitelerinde çarpıtılarak yer aldı.

Bunun YAŞ toplantısı öncesi özellikle sunulduğunu düşünüyorum. Haber bazı internet sitelerinde çarpıtılarak yer alınca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı 20 Temmuz'da 'Başbakan'a hakaret' iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş. Ankara'nın Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmesi üzerine de suç duyurusu Kemaliye ilçesine gönderilmiş."

Bu arada Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) atanan Orgeneral Saldıray Berk'in, 3. Ordu Komutanlığı görevini, orgeneralliğe yükselen Korgeneral Yalçın Ataman'a devrederek Erzincan'dan ayrıldığı öğrenildi.

KAYNAK​

Geri