UmitcanKHO
New member
- Reaction score
- 0

TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Hasan Doğan'ın vefatının ardından 19 Ağustos'ta yeni başkanın seçileceği Olağanüstü Genel Kurul'da başkan adayı olmayacağını açıkladı.
Arıboğan yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev aldığım Şubat 2005'ten bu yana hem genel sekreterlik görevinde hem de başkanvekilliği makamında Türk futboluna hizmet için her türlü çabayı gösterdim ve göstermeye devam etmekteyim.
Her şeyden önce en önemli amacım Türkiye'de futbol kalitesinin yükseltilmesi ve bilincinin geliştirilmesidir. Bu yöndeki çalışmalarıma da ara vermeksizin devam etmekteyim.
Kıymetli başkanım, çok değerli dostum Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı merhum Hasan Doğan'ın zamansız vefatı hepimizi derin üzüntüye boğmakla beraber, biz çalışma arkadaşlarına "onun mirasına sahip çıkmak" gibi önemli bir misyon bırakmıştır. TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak bu misyonu sürdürmek için geceli gündüzlü çalışmalarımıza devam ediyoruz.
19 Ağustos'ta Genel Kurulumuzun başkanlık makamı için seçim yapmak üzere bir araya gelecek olması da bu çalışmaları aksatmamaktadır.
Nitekim 12 Temmuz günü yaptığım açıklamada "Başkan adaylığı konusunda herhangi bir düşünce içinde olmadığımı özenle ve altını çizerek belirtme ihtiyacını hissediyorum" cümlelerini telaffuz etmiştim. Aradan geçen 24 gün içinde de bu düşüncemde en ufak bir değişiklik olmadığını bir kez daha vurgulamak isterim. Spor kamuoyunun şahsımın başkan adaylığı ile ilgili yorumlarda bulunması, başkan adaylığı ile ilgili bir düşüncem olmadığını bir kez daha açıklama ihtiyacı duymama neden olmuştur.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili olarak tüm enerjimi 17 Ağustos'taki Süper Kupa maçı ve iki gün sonraki Olağanüstü Genel Kurulun organizasyonuna harcamaktayım."
05.08.2008
Kaynak : DHA