Başsavcı hakkında ilk şikayet yapıldı

yeozkara

New member
Reaction score
0
Adana'da bir vatandaş, AK Parti'nin kapatılması için iddianame hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya hakkında şikayette bulundu.
95049.jpg

Adana'da bir vatandaş, AK Parti'nin kapatılması için iddianame hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın "Görevini kötüye kullandığını" ileri sürerek, Adalet Bakanlığı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na başvurdu.

Sucuzade Mahallesi'nde esnaflık yapan Yusuf Coşkun (48), şikayet dilekçesini postayla HSYK'ye gönderdi.

Coşkun, başsavcının şahsi kin ve Müslümanlara düşmanlık besleyerek, yasaları bilmeden, okumadan veya kasten Ak Parti hakkında dava açarak, devlete, demokrasiye ve Türk milletine hakaret ettiğini savundu.

Başsavcının iddianamesinde "Laiklik ilkesinin zedelenip, 'odak' haline getirildiği ve cumhurbaşkanı hakkında siyaset yasağı" istendiğini hatırlatan Coşkun, Anayasa değişikliğinin, kanunlara uygun olarak 441 oyla TBMM tarafından yasama yetkisi kullanılarak yapıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'nın ilgili maddeleri doğrultusunda seçildiğini ve sadece "vatana ihanetten" yargılandığını hatIrlatan Coşkun, dilekçesinde, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, ya bu maddeleri bilmiyor, ya da bir kastı var. Kapatma davası usule ve hukuka uygun olarak yapılmamış, sadece 'şov yapma', 'isim, nam' bırakma adına yapılmıştır. En önemlisi davanın Türk milletine ne kadar zarar verebildiği hesaplanmamıştır. Bu gerekçelerle başsavcıdan şikayetçiyim." dedi.

40 yıldır okuduğu Anayasa'nın 144. maddesi kapsamında Abdurrahman Yalçınkaya'dan davacı olduğunu bildiren Coşkun, ülkenen ne zaman darbelerden, muhtıralardan kurtulacağını sordu.

Aldığı oy oranı ne olursa olsun Ak Parti'nin kapatılıp kapatılmamasının çok önemli olmadığına işaret eden Coşkun, şunları söyledi: "Bu yük ülkeyi 30 sene geriye götürür. Bugün balıkçısından, kuyumcusuna ve diğer esnafına herkes oturmuş, kara kara düşünüyor. Ben en domakratik hakkımı kullanarak, böyle bir gerişimde bulundum. Bu eylemde bulunmasam, bu tür savcılar bütün partileri kapatır, bu kez askeri rejimler ortaya çıkar. Ben 1960 doğumluyum. Askeri muhtıra ve ihtilallerle büyüdük. Ben 48 yaşına geldim, demokrasiyi ne zaman göreceğiz."

CİHAN

Türk Demokrasisi Ve Anayasa Mahkemeleri şov Yapma Yeri Degildir Vatandaşı Tebrik Ediyorum Umarım Devamı Gelirrr

Adana'da bir vatandaş,

Aldığı oy oranı ne olursa olsun Ak Parti'nin kapatılıp kapatılmamasının çok önemli olmadığına işaret eden Coşkun, şunları söyledi: "Bu yük ülkeyi 30 sene geriye götürür. Bugün balıkçısından, kuyumcusuna ve diğer esnafına herkes oturmuş, kara kara düşünüyor. Ben en domakratik hakkımı kullanarak, böyle bir gerişimde bulundum. Bu eylemde bulunmasam, bu tür savcılar bütün partileri kapatır, bu kez askeri rejimler ortaya çıkar. Ben 1960 doğumluyum. Askeri muhtıra ve ihtilallerle büyüdük. Ben 48 yaşına geldim, demokrasiyi ne zaman göreceğiz."

CİHAN

dikkat ederseniz olaya kendi bakış açısından bakmış yani burdan anlıyacağımız hiç bir taraf tutmuyor :S

adam tamamen dogru soyluyor turkıye gerı gıdecek bnun hesabını verebılecekmı bu dava acan ınsanlar onların tuzu kuru devletten mılyarlarca maas alıyorlar ama halk ne yapsın dolar altın fıyatları bunları neden dusunmuyorlar Turkıye gecmıste kotu gunler yasadı bunları gormuyorlarmı hem halkın ezıcı bır cogunlukla sectıgı bır partıyı kapatma nası bır ıstır nerede egemenlık kayıtsız sartsız mılletındır sozu mıllet sozuunu ak partıye kullanmıs onlara ne duser ekmegını yedıgı ulkeye ıhanettır bu.

bne bu vatandası tebrık edıyorum aslında bnede suc duyurusunda bulunmak ısterım cunku bu savcı gorevının gereklılıklerını yerıne getırmıyor nedenı ıse ulkede sunı gundem yaratarak bı takım olayları ortpas etmek ıstıyor bakın sımdı dıyelım ak partıyı kapttı neler olacagı hakkındabılgısı olan varmı bnje soyleyeyım sımdı en basta sıyası kırız ardından ekonomık krız daha sonra sosyal krız yanı olna yıne bıze oluyor sımdı bu savcı cıksın eger yuregı varsa tabı halka sunu soylesın partı kapatıldıktan sonra butun sorumlulukları uslenıp kabul ederse o zaman derımkı gercek ten yureklı bırıymıs halbukı sadece bır masa

Geri