Baba Ateş Ettirmiyolar

yerelhaber

New member
Reaction score
0
ŞEHİT BABASINDAN ŞOK SÖZLER

Terörün patlak verdiği bugünlerde dün bi şehidimizi daha uğurladık. Arkasında gözü yaşlı yüzlerce insan bırakarak. Dün Yozgat'ın Yerköy ilçesinde Mehmet Tez'in cenazesine binlerce kişi katıldı.

Herşey şehidin şanına yakışır bi şekilde yerine getirildi. Ama şehit babasının akıl almaz sözleri herkeste soru işareti bıraktı.

İşte babanın sözleri;

Operasyona çıkmadan önce oğlumla konustum. Baba merak etme bu ilk değil. Beni düşünmeyin

günlerdir teröristlerle uğraşıyoz. Ama tam tepelerine inmişken vur emri gelmiyor. Biz onları izliyoruz sadece. Etraflarını sarıyoruz. Ancak beklemeye geçiyoruz.

Gözü yaşlı baba 4 çapulcuyla başa çıkamayanlar. Oğlumuzu teröre kurban veriyorlar. Sizin ateş emri verdirmediğiniz mehmetlerin gözünün yaşına bile bakmıyo terörisler. Ateş emri verdirmeyenlerin tsk nın itibarını düşüreceğini söyleyen baba artık yeni mehmetler ölmesin dedi.

KAYNAK: Baba Ateş Ettirmiyolar | İç Anadolu | Haberler | Bölge Haber

Bunu daha öncede duymuştuk.

Ateş emri neden verilmez?

Bu soruyu cevaplayacak bir komutan yok mu yaw.

bolgede cok sayida terorist olma ihtimaline karsi vur emri verilmemis olabilir.. askerlerin cephaneleri suan icin cok sinirli sayida olmaktadir.. hukumet gecmiste bir genelge yayinlayip askerlerin silah mermi yani kisacasi kullanabilecegi muhimetlari kisitlamistir... eger 3-5 terorist gorulduyse ilk etapta yerleri tespit edilmektedir... 3-5 teroristi oldurmesi vurmasi kolay ama kullandiginiz silahlar cok abarti ses yaptigindan ve cevrenizde daha buyuk terorist gruplar olma olasiligi yuksek oldugu icin ve pusuya dusme olasiliginiz yuksek oldugu icin.. ilk etapta kesif yaparsiniz sonrasinda o bolgelerde operasyona cikarsiniz...

Benim arkadasımda cudi dagının tam karsıdındaki dağda askerlik yapıyor oda aynı seyi söylüyor.Sınırı gecerken vuramıyolarmıs ama uzaktayken ates edebiliyorlarmıs

Geri