Bacak Bacak Üstüne Atmayın!

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

Bacak bacak üstüne atmayın!

"Sağlıksız alışkanlıklar" ölüm nedenlerinde yüzde 50'lik bir orana sahip...

Bir kadının bacak bacak üstüne atması zarif ve şık bir görüntü verebilir, ancak bunun ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu biliyor muydunuz?

Merkezi Malezya'da bulunan ve Çin genelinde de faaliyet gösteren M.J. Sağlık Yönetimi Merkezi adlı kuruluşun raporunda, bacak bacak üstüne atmanın kan akışını engellediği, buna bağlı olarak kan pıhtılaşması, bel burkulması ve incinmesi, omurga disklerinin kayması ve skolyoz (omurgada anormal eğrilik) gibi ciddi rahatsızlıklara neden olduğu bildirildi.

18 bin 61 kişiye uygulanan anket sonucunda yayımlanan raporda, modern toplumun standart alışkanlıklarının insan sağlığına etkileri araştırıldı.

Yaşlıların uyandıktan sonra tansiyon aniden düştüğü ve muvazene kaybına neden olduğu için yataktan hemen kalkmamaları önerilen raporda, yaşlıların uyandıktan sonra en az üç dakika daha uzanarak beklemeleri ve yavaş bir şekilde yataktan doğrulmaları istendi.

Araştırma sırasında tuvalette çok fazla kalmanın zararı da incelenirken, tuvalette kitap okumanın hemoroid ve kabızlığa davet niteliğinde olduğu ve bağırsaklarda tembelleşmeye sebep olduğu belirlendi.

Çay ve kahvenin aşırı sıcak tüketimi, bilgisayar ekranına üç saatten fazla bakma, ofislerde devamlı oturarak çalışma ve az su tüketimi gibi modern toplumun alışkanlıklarının da değerlendirildiği rapor, bu "sağlıksız alışkanlıkların" ölüm nedenlerinde yüzde 50'lik bir orana sahip olduğunu belirtiyor.

AA

valla ben en çok pc başındayken atıyorum biliyorum zararlı kurtulmaya çalışıyorum bu alışkanlıktan.

Alışkanlıktan vazgeçmek gerek demek ki.

"Valla kaynak pek sağlam ayakkabı değil." Derken.. ?

Valla kaynak pek sağlam ayakkabı değil.

6 Nisan 1920 de Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye'nin en
büyük ve köklü haber ajansı olan Anadolu Ajansı en az Bbc kadar sağlam dır.

Tüm medya kurum ve kuruluşlarına haber servis eden bir kurum için "sağlam değil"
diyorsanız bu ifadenizi elle tutulur , mantıklı verilerle de ispat etmeniz gerekmektedir.

Not : Oturduğumuz yerden bacak bacak üzerine atmayalım > )

6 Nisan 1920 de Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye'nin en
büyük ve köklü haber ajansı olan Anadolu Ajansı en az Bbc kadar sağlam dır.

Tüm medya kurum ve kuruluşlarına haber servis eden bir kurum için "sağlam değil"
diyorsanız bu ifadenizi elle tutulur , mantıklı verilerle de ispat etmeniz gerekmektedir.

Not : Oturduğumuz yerden bacak bacak üzerine atmayalım > )

Anadolu ajans türk halını milli mücadele için bilgilendirmek için kurulmuştu sanırım değil mi new yanlıs hatırlamıyorsam
habere gelince çok rahat oluyor ama hatta okurken bacak bacak üstüne atılıydı direk düzelttim.:001_unsure:

şu an bacak bacak üstüneyim özellikle pc başında :S

Hiç böyle bir alışkanlığım olmadı.Olmazda inşallah.

bilgisayar ekranına 3 saatten fazla bakmak mı? bundan nasıl vazgecebiliriz ki?

hemen indiriyorum :) bilgi için teşekkürler kan akışını yavaşlattığını biliyordum da bu kadar zararlımıymış ya

Geri