bad sector

Blade

BaBaCaN
Reaction score
0
arkadaşlar bad sector hakkında bilgisi olan varmı bana hdd bad sector hakkında yardım edebilecekler varmı program arıyorum, buluyorum fakat kullanmayı bilmiyorum yanlış bişeyler yapmaktan korkuyorum şöyle resimli veya videolu bilgisayarı kapatmadan bad sector olayını azda olsa giderebileceğim bir program önerirmisiniz?

Arkadaşım hemen yardımcı olmaya calısayım sana...

öncelikle bad sector hard diskte olusan sektör arızası anlamına gelir...

kurtulmak için fabrika ayarlarına donduruldugu iddaa edlien low level format dedıgımız bır format biçimi ile halledılebılen bır problemdir...

low level formatı hirens boot cd 9.7 surumlu yazılımla (ust surumu cıkmıs olabılır ama aynıdır muhtemelen) dos üzerinden windows yada linux kısacası işletim sistemi ile alakası olmadan yapılan bir format biçimidir.

hirens boot cd ile nasıl hard diske low level format atıcagını gosteren resımler bu rar arsivinin içindedir arkadsım

http://rapidshare.com/files/280628572/fade.rar

kolay gelsin....

emeğine sağlık bende şöyle bir program buldum ingilizcem biraz kötü olduğu için ilk önce kullanmaya korktum ama sonra si..et giderse gitsin dedim denedim baya bir bozuk alan tespit etti, fakat hardisk 1, harddisk2 diye alt alta 5 tane harddisk var bunlar harddisk katmanları oluyor demek her biri 50gb o zaman 250gb olduğuna göre neyse kısa keseyim kafa şişirmeden harddisk3 bölümündeki tarama resmini ekledim aşağıda proğram nasıl yada doğru bir çözüm mü? :S

2aaaps2.jpg

dostum acıkcası daha once bu programı ne gördüm ne duydum umarım hard diskine zarar vermez...

ama benim tavsiyem hirens boot cd'dir bizzat kendım kullandım.... ikinci el hard disk satısı yaparkende bu program ile once format atar sonra werırım bir onceki kullanıcının verileri baskasının eline gecmesın dıye....

dostum buyur bak burda hirens boot cd 9.9 surumu war : )

http://www.hackhell.net/programlar/587430-hirens-bootcd-99-keyboard-patch.html

sımdık bende ındırıcem : ))

teşekkürler senin önerdiğin bu program disket sürücüylemi çalışmakta cd ilemi tam olarak nasıl yapabilirim resimleri indirdim baktımda nasıl yapıldığını pek anlamadım dos komutunda bazı işlemler yapılıyor ama başlangıcı nasıl onuda anlayabilsem işlemi tam olarak gerçekleştirebilirim.bu arada çok teşekkür ederim emeğine sağlık Allah razı olsun..

önemli değil gece gece yardımcı olmaya calısıyorum elimden geldıgınce bende...

program cdden kullanılıyor... bilgisayarını ilk actıgında cdyı takıp cdromdan baslatıyorsun

hirensboot cd'yi secip kullanmaya baslıyorsun : ))sonrası zaten resimlerdeki gibi belki bir iki yazı değişmiş olabılır son surumde ama o kadar buyuk farklar olcagını sanmıyorum... halledebılecegın cınsten seylerdır...

TABI SUNUDA BELİRTMELİYİM DUZELTECEĞİNİ GARANTI ETMEKLE BİRLİKTE BİLGİSAYARIN HARD DİSKİ BİÇİMLENDİRMESİ SIRASINDA KAPANMASI DEMEK HARD DİSKİNİ BİR DAHA KULLANAMASSIN DEMEK....ONA GÖRE İMKANIN VARSA ÖNLEMİNİ AL DERİM

bu maxblastı indirdim cd ye çektim ama c ye bastıktan sonra komut hatası veriyor

Geri