Bahçeli'den türban çözüm formülü

-arkadaşlarr asıl türbanı peygamber efendimiz ve ashabı giyerdiii kadınlar cılbap giyerdii....
-bu ülkede türban sorunu ancak sevgili başbakanımızın türban giymesiyle son bulurr...

-türban kelime olarak ta farsça kökenli dirr...türban arap kültürünün bi parçasıdırr....arapları yada başka milletleri taklit ederek ancak geriye gideriz..doğru olan özümüze sahip olmaktır..

-nasılkii sütten teryağı da çıkar peynirde çıkar yoğurtta çıkarr ama hiç yoğurda peynir denirmiii
-örtünmek adına başörtüsüde takılır karaçarşaf(cılbap) ta giyilir türbanda,yemenide bağlanırr etekte giyilirr pantolanda giyilirr ......amaaaa örtülerin en hayırlısı takva (ahlak) örtüsüdürr....ahlakı bozuk olduktan sonra bırakın karaçarşafı dörduvarada kapatsanız bi insanı nafile ...duvar delinirrr dağlar yıkılırr....

-başörtüsü ,yemeni ,türban sonuçta örtüdür ve bağlanış tiplerine göre isimlendirilmişlerdirrr .
nasılki kamyona taksi demiyorsak öyleee birbirine karıştırmamak gerek....

Baskaları Dünya'yı yönetmeye çalışırken biz hala turbanmıs,kara çarşafmış..bunlarla ugrasıyoruz...
Bırakın arkadaslar bunları da bu ülkeyi ileri goturmek için ne yapabilirim onu dusunun nası batırabilirm diye değil....
Hepinizi İyi Forumlar.....

helal olsun. Bu baş örtüsü yasağı çoktan kalkmalıydı ama hala duruyor nedense bitsin bu çile.

-arkadaşlarr asıl türbanı peygamber efendimiz ve ashabı giyerdiii kadınlar cılbap giyerdii....
-bu ülkede türban sorunu ancak sevgili başbakanımızın türban giymesiyle son bulurr...

-türban kelime olarak ta farsça kökenli dirr...türban arap kültürünün bi parçasıdırr....arapları yada başka milletleri taklit ederek ancak geriye gideriz..doğru olan özümüze sahip olmaktır..

-nasılkii sütten teryağı da çıkar peynirde çıkar yoğurtta çıkarr ama hiç yoğurda peynir denirmiii
-örtünmek adına başörtüsüde takılır karaçarşaf(cılbap) ta giyilir türbanda,yemenide bağlanırr etekte giyilirr pantolanda giyilirr ......amaaaa örtülerin en hayırlısı takva (ahlak) örtüsüdürr....ahlakı bozuk olduktan sonra bırakın karaçarşafı dörduvarada kapatsanız bi insanı nafile ...duvar delinirrr dağlar yıkılırr....

-başörtüsü ,yemeni ,türban sonuçta örtüdür ve bağlanış tiplerine göre isimlendirilmişlerdirrr .
nasılki kamyona taksi demiyorsak öyleee birbirine karıştırmamak gerek....

gözle görülür tek mantıklı yorum,

Türban siyasi araçtır, dini siyasete alet edenlerden ireniyorum..

1 metre bez parçasıyla NAMUSLU olunmaz.

Namus insanın içindedir YÜREĞİNDEDİR.

Yok olunur diyen olursa buyursunlar türbanlı namusluları bizzat ben göstereceğim,

LAİKLİK ADAM OLMAKTIR. ( YÜCE ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)

----------------------------------------------------------

M E D E N İ Y E T S E_____K A P A T M A K____B E D E N İ___"M İ D Y E"___S İ Z D EN___D A H A ___M E D E N İ !!!

Herkes komedyen olmuş.....Erinmedim 44 mesaj okudum , geneli alakasız. AKPliler de bir tuhaf. Bahçeli arkandayım , korkma yasayı çıkar diyor, bizim Erdoğan'dan çok Erdoğancı arkadaşlarımız sen geç kaldın diyor. hayır geç kalmadı barajın altında kaldı, yaptıklarının cezasını çekti. Şimdi de hatalarından ders alıyor. diğer arkadaşlar da hala türban-başörtüsü ikileminde. Dediğiniz gibi olsun , türban yasağı olsun. Bahçeli ne diyor: Adalet ve sağlık hizmetini alanlar eğitim hizmetini de alabilmeli. Yani türbanlı vatandaş sağlık ve adalet hizmeti alabiliyorsa eğitim hizmeti de alabilmeli... Bu ülkede türbanlılara denilen şu: seni tedavi ederiz, yargılarız ama eğitmeyiz....tedavi ederken çıkar türbanını diyen yok, yargılarken de yok.

Boşuna tartışmaya gerek yok

Bu ülkede türban yasağı kalmamıştır. türban bu ülkenin en önemli kamusal alanında giyilmekte...

Bakınız Cumhurbaşkanının eşine
Bakınız Başbakanın eşine
Bakınız Bakanların vekillerin eşine

Bahsettiğimiz üniversiteler mi ? Ordada türban yasağı sadece dersliklerde. türbanlı kişiler kampüsde diledikleri sürece dolaşmakta...
Bence dersliklerede pek bulaşmayalım

Bahsettiğimiz devletin memurunun türbanı ile çalışamaması mı ?
Bence o konuyuda çok hassas ve uygulama doğru yönde

Neden dersek ;

Türban bir kıyafettir.(Dini gerekler doğrultusunda giyilen) Bir şekilde kılık kıyafet yönetmeliğine dini inanç gereği şeklinde sokulursa diğer dini inanç kıyafetlerine yada sembollerine izin vermek durumunda kalınır. Ki bu durumda kurumları bir çıkmaza kişiler nefrete sürükleme olanağı var.

Ama yinede türban yasak diyorsak bu yasak kaldırılsın diyorsak bir şeyleri iyi tanımlamamız tartmamız gerekiyor...

Türbanı savunanlar kılık kıyafet özgürlüğünden bahsediyor. Bahsedilen özgürlük ne manadadır ? neyi kapsamaktadır. Bahsedilen özgürlük türban ile sınırlı ise. bunu söyleyen kişiler türbanı serbest bıraktıklarında diğer kişilerin(diğer inançlar doğrultusunda giyinen) giyiminin özgürülüklerini kısıtlayacak mı yada kısıtlamazsa nasıl karşılayacak...

Türban'ı kılık kıyafet yönetmeliğine dini özgürlük mü kıyafet özgürlüğü şeklinde mi sokacağız izin vereceğiz...

Herneyse ....

Benim görüşüm genel olarak. Artık bu ülkede türban yasağından söz etmek manasız

türban ile başörtüsü arasındaki fark, pantolonla pijama arasındaki fark kadardır. sanki çevrenizde başörtüsü takan birisi var da bana türban şu başörütüsü bu diye tanımlama getiriyor. paçavra diyelim kelimeye takıldıysanız. o önemli değil önemli olan o "paçavra" nın dinimize göre saçı kapatıp kapatmamasıdır.
ayrıca birisi siyasi simge öbürü köylünün giydiği diye bir ayrım yapanlar da var. benim derdim siyasi simge falan değil kardeşim. tuttuğun partinin bayrağını getir onunla örttüreyim karımın başını istersen. tek derdim o başın kapanmasıdır.

kadınların kızların bu ülkede başı açık olsa neolur.ATATÜRK bu ülkeye iran modeli getirmedi.yakında iran gibi olacaz bu hükümet ılımlı islam yok türban bilmemne ılımlı islammı olurmuş kimi kandırıyorlar yok başötrtüsü türban artık çağ atlayalım çağ medeni olalım ATATÜRK modern bir TÜRKİYE emanet etti bize iran değil

Geri