Bana oğlumun ölüsünü verdiler

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Bana oğlumun ölüsünü verdiler
bana-oglumun-olusunu-verdiler_5634_b.jpg

Uzunköprü'de askerliğini yaparken yaşamını yitiren Çağlayan Polat'ın babası, "Sapasağlam verdim, şuuru kapanmış olarak aldım" dedi.

Çağlayan Polat 20 yaşında genç bir fidandı... Çağlayan’ı, babası kendi elleriyle teslim etti askerlik yapacağı birliğe, “Oğlum sizlere emanettir” diyerek. Askerlik yaptığı Edirne Uzunköprü 102. Topçu Alayı’nda yedinci ayını dolduran Çağlayan geçtiğimiz hafta salı gecesi mide bulantısı şikâyetiyle revire kaldırıldı...

Çağlayan, durumunun ağırlaşması üzerine helikopterle Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye geldiğinde şuuru kapalıydı, yapılan müdahalelere rağmen geçtiğimiz hafta cuma günü yaşamını yitirdi. Cerrahpaşa’ya gönderilen kanında “yüksek oranda antifirizin işlenmesiyle ortaya çıkan madde” yani bilinen adıyla “aseton” bulundu. Hastanede Çağlayan’la ilgilenen bir nörolog “Haydarpaşa’ya getirildikten sonra her şey nizamıyla yapıldı. Ama keşke üç gün gecikilmeseydi, her şey başka olurdu” diye konuştu.

Kendi ellerimle teslim ettim

Ahmet Turan Polat, Çağlayan’ın babası... 32 yıllık öğretmen olan baba bir okulda müdürlük yapıyor. Oğlunun ani ölümüyle ilgili olarak kendisine net bir bilgi verilmemiş. Acılı baba, “Ben oğlumu askere ellerimle sapasağlam verdim. Onlar bana şuuru kapanmış olarak geri verdi” diyerek içindeki isyanı dile getiriyor. Ahmet Turan Polat acısını şöyle aktarıyor; “Benim oğlum yedi aylık asker. Uzunköprü’ye elimle teslim ettim, sapasağlam. Albayın postası. Haziran ayıydı. Telefonum çaldı. Baba dedi ‘ne olursun beni buradan kurtar’. Ne oldu oğlum dedim? ‘Gece onbire kadar albayı bekliyorum. Onu evine bırakıyorum. 3-5 nöbetine gidiyorum. Gece uyandırıp şınav çektiriyorlar. Sabah yine komutanımı almaya gidiyorum’...

Kürdanları cebine attı

Bu konuşmanın üzerine bayramda oğlunun yanına gittiğini anlatan gözü yaşlı baba, “Birlikte dışarı çıktık. Öğretmenevinde karnını doyuruyorum. Baktım bir avuç kürdan aldı, peçeteye sarıyor. Oğlum ne yapıyorsun dedim: Geçenlerde albayın dişine bir şey kaçmış, ‘bana çabuk kürdan bul’ dedi. Bulamadım, kızdı. Bir daha dişine bir şey girerse hazır edeyim...”

Ahmet Turan Polat, eğitimci olduğunu vurgulayarak, “Ben küçük çocuklarımı, büyüklerden sakınırım. Hani diyorlar ya komutanlar için ‘baba’. Baba filan değiller. Komutanıyla konuşmuştum, kendisi demişti ‘Hocam buradakilerin hepsi esrarkeş, jiletçi, Çağlayan örnek göstereceğimiz bir asker’ diye. Benim çocuğumun psikolojisini onlar bozdular.”

“Askere saygım kalmadı” diyen Ahmet Turan Polat, oğlunun ölümünün ardından iki erin ailenin yanına yollandığını söylüyor, “Kışlada her şeyin güzel, komutanların iyi olduğunu anlatmaları için”. Ahmet Turan Polat’ın cevabı ise şu olmuş: “Oğlum şimdi çıkın gezin dedim. Siz gezdikçe ben Çağlayan geziyor zannediyorum. ‘Nefes alın’ dedim. ‘Özgürlüğünüzü yaşayın’, bana askeriyeyi anlatmayın...” Çağlayan Polat’ın tüm ailesi ve arkadaşlarıyla görüştük. Söyledikleri ortak şey şu oldu, “Sigara, içki içmeyen çocuktu. İntihar edebilecek biri değildi.”

Hayırlı bir haber yazsan şaşardım zaten... Gerçi bunlarında doğruluğu tartışılır ya...

Tartışılacak doğrular varsa ortaya koyarsın kanıtını.
Bol keseden atmak kolaydır..

Allah babasına sabır, TSK'daki yetkililere de ders versin inşallah..

kıble yine değişmiş hoca
eskiden vakit ve zaman yazarlarının bombası patlarken şimdi
Allah'sızların fikirleri fırtına yaratır olmuş.Allah sonumuzu hayır eyleye.
Bu arada;
dağdakide askerliğe karşı,
fark arıyorum resimde ama 9 dan fazla çıkıyor :)
bu bulmacada bir yanlışlık var.ayrıca Türk ceza kanunun henüz değişmemiş bir maddesi var.Evet oyları bile dokunmaya cesaret veremedi.Bu kanunu çiğneyenler eskiden dağdakilerin sözcüleri ile erkekten dönme çok seslilerdi.
Hala farklara bakıyorum.....

kıble yine değişmiş hoca
eskiden vakit ve zaman yazarlarının bombası patlarken şimdi
Allah'sızların fikirleri fırtına yaratır olmuş.Allah sonumuzu hayır eyleye.
Bu arada;
dağdakide askerliğe karşı,
fark arıyorum resimde ama 9 dan fazla çıkıyor :)
bu bulmacada bir yanlışlık var.ayrıca Türk ceza kanunun henüz değişmemiş bir maddesi var.Evet oyları bile dokunmaya cesaret veremedi.Bu kanunu çiğneyenler eskiden dağdakilerin sözcüleri ile erkekten dönme çok seslilerdi.
Hala farklara bakıyorum.....

referandumun hayır cephesindeki farkları buldundamı buralarda fark arar oldun:lol:

Yok be onlar kimin Allahsz kimin Allahlı
kimin dindar kimin dinci kimin milliyetçi kimin hain olduğunu
araştırmak ile çok meşguller. Halkın sesini duymaktan
korkarlar. Varsa yoksa bildikleri askere giderken otobüsleri
durdurup kurt işareti çakmak. Ne hayır gelmiş bunlardan ki
ülkenin sıkıntılarını paylaşırken adam akıllı cevap bekliyorsun.
Veremezler! Ancak yazıyı yazan gazeteye yazara ya da apayrı
konular ile laga luga yaparlar..

Sizin gibileri 70lerde 80lerde kominizmle darbeyle savaşırken ya da 90larda göğüs göğüse pkk ile savaşırken görmek isterdik... Sizin gibi darbe ürünlerinin sözlerini biz kale bile almayız... Biz cevap veriyoruzda kulakları kapalı olanlar anlıyamıyor bunu.. Birazda suç bizim.. Milliyetçiyiz diyip eski kominist yazarları okuyan dindarız diyip amerikadan emir alarak yazı yazanları okuyanlarlar pek işimiz olmuyor... Artık kusurumuza bakmıycan...

İyi ki kale almıyorsun baksana sabahtan bu
yana nasıl daha fazla saçmalarım diye uğraşıyorsun :)

bak senin methettiğin yazar ne demiş:

-Toprak tek başına bir anlam ifade etmiyor.apo Türklere Allah'ın bir lütfudur.İnsanları öldürmek yerine kürtlere istedikleri toprakları vermek gerekir...

Şimdi şu yukarıdaki sözün üzerine senin savunduğun adamla aynı kanaatte isen bizim yanlışımız bölücüleri muhatap almamızdan kaynaklanıyor demektir.Adama laf söyletmiyorsunuz bari düşüncelerini desdekler mahiyette yorum yapmayın.İki satır kelam yazmakla adam olunmuyor maalesef.Adam dediğin asker ocağında karavana ile vatan aşkını söndürendir bu memleketin gözünde :)

Memleketi bir çift kadın memesine satan adamın her tarafı laga luga dır zaten...

Geçen uyducuya gittim,tesadüf oldu uyducunun oğlu vardı dükkanda çocuk bıraktı uyduyu falan izne geldiği askerliğinden şikayet etmeye başladı bana ağladı ağlayacak.. Yerli halkın askere karşı tutumundan şikayet ediyor hem de Edirne'de..
Hani hiç düşünmezdim Güneydoğu gibi olmaz diğer iller diye ama çocuk öyle bir anlattı ki bu işin Güneydoğusu Kuzeybatısı kalmadı benim gözümde..

bu hanzala denen arkadaştan böyle bir konu beklenirdi saten.
Baksana halk yönetime le koymuş ...filan
yürüdükleri yol belli fakat o yol bigün ilerde kavşağa denk gelip kıvrılcak
ve gün olur devran döner ....olayına döncek
az kaldı

Geri