Barcelona-Inter Haberleri !

//:U.N.G.O.O.D

Altın Üye
Reaction score
0

Fabregas'tan Barça iddialarına yanıt

Cesc Fabregas adının Barcelona'nın başkanlık seçimi kampanyalarında kullanılmasından rahatsız olmayacağını söyledi ve futbol hayatı boyunca Arsenal'de kalabileceğinin sinyallerini verdi.

Barcelona'daki dönemi sona ermek üzere olan başkan Joan Laporta, gelecek yaz Fabregas'ı geri getirecek anlaşmanın gerçekleşmek üzere olduğunu söylerken, genç Gunner'ın transferini, eski rakibi Sandro Rosell ile birlikte Camp Nou'daki yönetim için kapışan Agusti Benedito'nun seçim kampanyasını bombalamak için en büyük silahlardan biri olarak görüyor.

Ancak sık sık Barcelonalı oyuncular ve yöneticiler tarafından Katalan ekibine geri döneceği hakkında yorumlar yapılan, Arsenal ortasahasının maestrosu Fabregas söylentilere açık şekilde cevap verdi :

"Önümüzde çok uzun bir sezon var ve yapmak isteyeceğim son şey kontratımı ödeyen kulüp olan Arsenal için oynamak zorunda olduğum futboldan kopmak olur. Bu söylentiler beni asla etkilemiyor. Bu spekülasyon yıllardır sürüyor. Ne olacağını umursamıyorum. Bu konu hakkında kafamı yormuyorum çünkü istemiyorum ve yapmam gerektiğini de düşünmüyorum. Muhteşem bir kulüpte, muhteşem bir takımla birlikteyim ve mutluyum. Gerçekten Arsenal ile güzel bir sezon geçirmeyi umut ediyorum."

Kariyerinin tamamını Arsenal'de geçirmeyi isteyip istemediği hakkındaki sorulara ise "Neden olmasın?" karşılığını veren İspanyol yıldız şöyle konuştu :

"Tüm futbol hayatım boyunca burada kalma konusunu gerçekten hiç düşünmedim çünkü sadece22 yaşındayım ve kariyerinizin ne getireceğini asla bilemezsiniz ama neden olmasın? Buradaki 7. sezonumdayım ve gerçekten mutluyum ve her zamankinden de iyiyim"

---
Pep, Messi'yi Kobe ve Jordan'a benzetti!
Pep Guardiola, Bilbao maçında sakatlanan Lionel Messi'nin durumunun belirsizliğini koruduğunu söyledi, Arjantinli oynamaması halinde "Nasıl Bulls Michael Jordan oynamadığı zaman güç kaybediyorsa veya Lakers Kobe olmadığı zaman kalitesini kaybediyorsa, bizim de durumumuz buna benziyor." dedi.
Pep, Messi'yi Kobe ve Jordan'a benzetti!

Barcelona Teknik Patronu Pep Guardiola Atletic Bilbao maçında sakatlanan Lionel Messi'nin durumunun belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Arajantinli oyuncu cumartesi günü Barça'nın 1-1 berabere kaldığı Atletic Bilbao deplasmanında, baldırına aldığı darbe sonucu sakatlanmış ve Katalanları mutlak kazanması gereken Inter maçı öncesi şoke etmişti..

Messi'nin sakatlığıyla ilgili konuşan Guardiola, "Yarına kadar hiçbir şey bilmiyoruz. Ama sahada olması için elimizden gelen en iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Dokrorların Inter maçı öncesi Messi'nin durumları değerlendireceği bildirilirken, Guardiola sakatlığı bulunan Zlatan Ibrahimovic'in de durumunun netlik kazanmadığını söyledi..

Bu arada domuz gribine yakalanan Eric Abidal ve Yaya Toure salı akşamı sahada yer almayacaklar..

İspanyol teknik adam Messi ve Ibra'nın sahada olacaklarını bilmediğini söylerken, "Yapacak bir şey yok elimizde olan isimlerle oynacağız. Onların bizim için ne kadar önemli olduğunu inkar etmiyorum, ama unutulmasın ne başardıysak, takım olarak başardık. Kimin oynadığının önemi yok" diyerek maç öncesi diğer oyuncularına olan güvenini dile getirdi..

F Grubu'da lider Inter'in 6 puanı bulunurken, Rubin Kazan ve Barcelona İtalyanları 1 puan geriden takip ederken, son sırada yer alan Kiev'in ise 4 puanı var. Eğer Barça Inter'e kaybederse, Rubin'in Kiev'i mağlup etmesi durumunda Devler Ligi'ne 'elveda' diyecek!

Başarılı çalıştırıcı hafta sonu oynacakları Real Madrid maçı da akllarında tuttukları ve liderliği ezeli rakiplerini mağlup ederek geri almak istedilerini söyledi..

"Samimi olarak düşüncem kazanacağız" diyen Guardiola sözlerini "Messi dünyanın en iyi eğer o oynamazsa, nasıl Bulls Michael Jordan oynamadığı zaman güç kaybediyorsa veya Lakers Kobe sahada olmadığı zaman kalitesini kaybediyorsa, bizim de durumumuz buna benziyor. Ama kaybedersek bu Messi olmadığı için değil, sahada doğru şeyleri yapmadığımız içindir" diyerek bitirdi.

---
Mourinho ''İki takım da baskı altında''

Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho, Camp Nou'da çıkacakları kritik Barcelona maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Baskının yalnızca Barça üzerinde olmadığını belirten Portekizli çalıştırıcı, eski oyuncuları Ibrahimovic ve Maxwell'in kendilerine karşı oynamasını yorumladı.

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Barcelona ile Inter çok kritik bir maça çıkacaklar! Eğer Barcelona sahasında İtalyan şampiyonuna kaybederse, Rubin Kazan-Dinamo Kiev maçının skoruna göre gruptan çıkamayabilir!

Il Corriere dello Sport'a konuşan Jose Mourinho; "İtalya ve Avrupa'da gayet iyi oynuyoruz ve kazanıyoruz, ama bizim Şampiyonlar Ligi'ndeki grubumuz oldukça karışık" ifadelerini kullandı.

Portekiz teknik adam Rubin Kazan ve Inter'in kazanması durumunda Barça'nın Şampiyonlar Ligi'ne veda edeceğiğni belirterek, "Ama biz kayberdersek grubu üçüncü sırada bitirebiliriz. Her iki takım içinde baskı var. Barça harika bir takım, Rubin karşısında iki maçta 4 puan kaybetmeleri fikrimi değiştirmiyor" dedi..

Dünya'da büyük bir korku yaratan ve pek çok canı alan domuz gribinin İspanyol ekibinde de görülmesi, 'Özel Biri' lakaplı teknik adamaı korkutmuyor.
Jose konuyla ilgili; "Grip mi? Eğer Ricard Pruna gibi işinde uzman bir doktorunuz varsa oyuncular 2 günde iyileşirler. Doktorum gerekli önlemleri aldı" diyerek virüsü önemsemediğini belirtti.

Eski oyuncuları Ibrahimovic ve Maxwell hakkında konuşan Mourinho, "[Samuel] Eto'o eğer gol atarsa sevinceği söyledi ve bende buna katılıyorum, 'Ibra' veya Maxwell'in eski takımlarına doğru kötü hisler beslediğini düşünmüyorum, ama onlar kazanmak istiyorlar. Bu da futbolun bir parçası.." şeklinde sözlerini bitirdi

Geri