Bartholomeos'dan çarpıcı yorum

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Fener Rum Patriği BarthoLomeos Amerikan CBS teLevizyonu'na çarpıcı açıkLamaLarda buLundu. "Hükümet 2 bin yıLLık Patrikhanenin yok oLmasını bekLiyor" dedi

-2009-12-18_m.jpg

Fener Rum Patriği Bartholomeos, hükümetin Partikhane'nin yok olmasını beklediğini öne sürerek, “Kendimi Türkiye'de, yaklaşık 2 bin yıllık Patrikhane'nin yok olmasını bekleyen bir hükümetin altında yaşarken, çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum" dedi.

Amerikan CBS Televizyonu'ndaki ünlü 60 Dakika programının sorularını yanıtlayan Patrik Bartholomeos, kendisinin ve halen Türkiye'de yaşayan yaklaşık 4 bin Rum'un yaşadığı sorunları anlattı.
CBS'in internet sitesinde yayınlanan habere göre Bartholomeos, Türkiye'de ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini söyleyerek, “Türkiye'de azınlık olarak yaşamak suç değil. Fakat bize ikinci sınıf muamelesi yapılıyor.
Haklarımızı Türk vatandaşları gibi kullanabildiğimizi düşünmüyoruzö diye konuştu.
Yaşadıkları zorluklara rağmen, Türkiye'den ayrılmak diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Patrik Bartholomeos, “Çünkü bu kilise 17 asır önce bu topraklarda kuruldu.
Gerçi Türk hükümeti Patrikhane'nin yok olmasından ya da ülkeyi terk etmesinden memnun olurdu ama bu asla olmayacakö dedi.
Bartholomeos, dünyanın en eski Hıristiyan manastırının Mısır'daki Sina Çölü'nde bulunduğunu hatırlatarak, bu manastırda Hazreti Muhammed'in Hıristiyanlara dokunulmamasını ve inançlarına saygı gösterilmesini istediğini gösteren bir mektup bulunduğunu kaydetti.

Bunu ironik bulduğunu söyleyen Fener Patriği, “Başbakan'ı ve birçok bakanı ziyaret ettim, sorunlarımızı anlattım, yardım istedim.
Ancak laik olmakla övünen Türk hükümetinden hiçbir yardım gelmedi. Buna rağmen ayakta kalmakta kararlıyız. Burası Kudüs'ün devamıdır ve bizim için en az orası kadar kutsaldır.
Zaman zaman çarmıha gerilsek de biz burada kalmayı tercih ediyoruzö dedi. Bartholomeos, CBS muhabirinin, “Peki siz kendinizi çarmıha gerilmiş gibi hissediyor musunuz?ö şeklindeki sorusuna “evet" cevabını verdi.Patrik Bartholomeos'la yapılan röportaj, 20 Aralık Pazar günü 60 Dakika programında yayınlanacak.

Geri