Baydemir: Kürtçe bilmeyen işsiz kalır

beratcan34

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Kürtçe'yi hayatın her alanına yayacakları mesajını veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe bilmeyenin zorlanacağı, hatta işsiz kalacağı uyarısında bulundu.

Demokratik özerklik projesi kapsamında anadili hayatın her alanına yaymayı planlayan BDP, önümüzdeki zaman diliminde toplantı ve basın açıklamalarını Kürtçe yapmak için harekete geçti. Milletvekilleri ve parti yöneticileri için Ankara ve Diyarbakır'da Kürtçe kurslar açılırken, BDP'li belediyeler bünyesinde çalışan işçiler de kurslara tabi tutuluyor.

BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın çok tartışılan 'İki dilli yaşam' sözlerini destekleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe'yi hayatın her alanında kullanacakları söyledi. Bir toplantı öncesi gazeteciler ile sohbet eden Baydemir, gülerek, "Özel konuşuyorum biz bundan böyle kendi anadilimizi kullanacağız. Kürtçe bilmeyeninizin işi zor olacak. Bana göre Kürtçe bilmeyeniniz işsiz kalacak" dedi.

kaynak

Diyarbakır B.şehir Bld. başlkanı Osman Baydemir Kürtçe'yi hayatın her alanına yayacakları mesajını veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe bilmeyenin zorlanacağı, hatta işsiz kalacağı uyarısında bulundu.
Bölüm kuralları okunarak bu haber hazırlanmıştır. Meraklısı HT sitesine bakabilir. Ama yok seni ille de cezalandıracağım deyip haberimi kaldırırsanız beni ebediyen atabilirsiniz. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

kaynak ekle arkadasim

Haber Habertürk sitesinde yazıyor. Gündem başlığı altında.

arkadaşım kaynak eklemelisin + kaynakta yazılan herşeyin aynı olması gerekir ...

bu tarz insanların hep yarası vardır :) ama durum çok basittir yani düşündüklerinden farlklıdır olay
mesela herkese sigara verirsin birine vermezsin hemen derki biz insan değilmiyiz
iyi de sigaram bitti ondan vermedim

Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

Kürtçe'yi hayatın her alanına yayacakları mesajını veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe bilmeyenin zorlanacağı, hatta işsiz kalacağı uyarısında bulundu.

Demokratik özerklik projesi kapsamında anadili hayatın her alanına yaymayı planlayan BDP, önümüzdeki zaman diliminde toplantı ve basın açıklamalarını Kürtçe yapmak için harekete geçti. Milletvekilleri ve parti yöneticileri için Ankara ve Diyarbakır'da Kürtçe kurslar açılırken, BDP'li belediyeler bünyesinde çalışan işçiler de kurslara tabi tutuluyor.

BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın çok tartışılan 'İki dilli yaşam' sözlerini destekleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe'yi hayatın her alanında kullanacakları söyledi. Bir toplantı öncesi gazeteciler ile sohbet eden Baydemir, gülerek, "Özel konuşuyorum biz bundan böyle kendi anadilimizi kullanacağız. Kürtçe bilmeyeninizin işi zor olacak. Bana göre Kürtçe bilmeyeniniz işsiz kalacak" dedi.
Baydemir: Kürtçe bilmeyen işsiz kalır - Habertürk

Tepenize çıkarır açılım üzerine açılım yaparsanız olacağı bu.
Her sıkıştıklarına bizi şikayet ettikleri Avrupa'da böyle bir uygulama varmı?
Bu açılımlar sayesinde iyice ayrışma oldu,sonumuz iyi değil...

Konu güncel bölümünde..

türkiyede kürtçe isteriz diye inat eederler
holanda ialmanya vs yerlere gidince hemen o dilleri öğrenmeye çalışırlar
enteresan
bkz : madalyon 2 yüzlü

Bunların demokrasisi de bu kadar işler

biz turkler cok pisirik kaldik sonumuz hayirli olur insallah taviz ver ver al sana tayyip neler actin basimiza

Açılım bunların bi tarafını kaldırmış anlaşılan.

Geri