Bekir Coşkun’un duası kabul olursa

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Bekir Coşkun’un duası kabul olursa!

Ramazan ayını evet-hayır tartışmaları eşliğinde idrak etmemizin ardından, “büyük gün” bayrama da damgasını vurdu. 12 Eylül’e sayılı saatler kala, girişimci CHP’liler, koyunlara “hayır” bile dedirtti. Yani birilerinin dediği gibi koyunlar “evet” demedi! Referandum sonrası ise tam bir şenlik… Şayet “evet” çıkarsa kafasına sıkacağını söyleyenden, depresyona girecek olana kadar çeşit çeşit insan tipine, sokakta, mecliste, otobüste v.s her yerde rastlamak kaçınılmaz olacak. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, oylamada olası bir “hayır” çıkması beni üzer, ama kafama da sıkmam… Demokrasi adına mücadeleye devam ilkesi ışığında yoluma devam ederim. Merak ettiğim “evet” çıkarsa kim ne düşünür ne söyler? Bugün buna biraz kafa yoralım istedim. Hadi başlayalım…

Lord Coşkun Bekir, şu giriş cümleleri ile bir dua etmişti.
“YA Rabbim...
Bu referandum vesilesi ile geldik kapına...
‘Evet’leri çok eyle...
‘Hayır’ları yok eyle...
Laik-Kemalistleri şok eyle ya Rabbim...

Evet, çıkması durumunda o ne diyebilir, ilk söz onun. Hak etti!

Bekir Coşkun
İnanamıyorum, ben dalga geçmiştim. Ne bileyim “duamın” kabul olacağını… Köpeğimi getirin bana ona sarılmaya çok ihtiyacım var!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu
İzmir Körfezini, Haliç zannettiğim gibi, yüzde 65 oranında 'Hayır' oyu çıkacağını sanmıştım. Ama yanılmadım, başörtüsü sorununu ben çözerim. Hayırda hayır yoksa o “hayır” da anlaşılan irticacı çıktı. Söz veriyorum hep ayakta dikilip, partim ne derse onu yapmaya devam edeceğim. Bakın başlıyorum. Recep Beyyy…!

Devrik lider Deniz Baykal
“12 Eylül günü kullanacağınız oy şeref madalyası gibi onurla taşıyacağınız bir oy olacaktır" dememiş miydim ben size? Siz o madalyalara layık değilsiniz, çıkarın. Hepsini Önder Sav’a takacağım. Belki fırsattan istifade aramızı düzeltiriz.

Devlet Bahçeli
Küstüm artık televizyonlarda da konuşmayacağım. 12 Eylül mağdurları olarak, bugün artık bizim için kara bir gündür. Öksürük tuttu beni yine!

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker
Netçez şimdi! Obovv dürümcüsüne mi gitsek! Acılı bir şalgam iyi gider!

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan
Ömer Faruk Eminağaoğlu ile kafa kafaya vermeliyiz hemen! Bir kitapçık yazmalıyız. Hükümet dersini alamadı. Cübbeleri giyip, Cumhuriyet mitinglerini mi başlatsak acaba?

Hüsamettin Cindoruk
Referandum sonuçları geçersizdir. Hemen 367 Sabih Bey’e danışmam lazım. Tutmayın beni, ben avukatım!

Osman Pamukoğlu
Hayır çıksaydı sizi pamuklara sarmalayıp saracaktım. Çıldırdım yine, doğru konuşun benimle, yakarım!

Süheyl BATUM
“Hayır demek seni özgürleştirecek, zenginleştirecek, adalete kavuşturacak, ülkeni demokratikleştirecek” diye boşuna mı söyledim ben! Bu acıya dayanamayacağım… Artık beni bulacağınız mekan “sam”Z”anlık”!

Ertuğrul Özkök
Kendimi ‘hıyar’ gibi hissediyordum. Şimdi cacık! Ben daha ölmedim ama!
Heyyt..

Emin Çölaşan
Hayır uğruna, HSYK’ya daha önce söylediklerimle çelişmiştim. Ben şimdi kimle çelişeceğim! Sözcü için farklı manşetler düşünmeliyim. İlk manşetimiz “Laikliği kaçırıyorlar, yakalayın” olsun. Yarın İran sınırına yaklaşmış olurlar sanırım!

Berhan Şimşek
Yargı ele geçti. Artistler firarda! Avcılar Belediye Başkanına söyleyeyim de yeni afişler bastırsın. Minyeli Abdullah filminin sahnesinden de afişe koysak mı acaba?

Mustafa Altıoklar
Hayır çıksaydı, önümüzdeki yıl yapılacak seçimde hükümet yıkılacak ve iktidara gelecek diğer partiler yeni bir anayasa için kolları sıvayacaktı. Madem böyle oldu. Kolları siz değil ben sıvıyorum. Padişahlıkla ilgili yeni bir korku filmi çekeceğim. Belki AKP’nin padişahlığını yıkarım! Hollywood yapıyor, benim eksiğim ne ki?

Müjdat Gezen
Komedi çekmeyi bırakıyorum artık drama oyuncusu olacağım. Tarıkçığımla belki Mustafa Altıoklar’ın filminde oynarız. Çok kızgınım çok!

Eda Özülkü
Konulara vakıf olan insanların, evet diyeceğini sanmıyordum. Oh canıma değsin, ben “hayır” dedim işte! İnce sızım, nasıl olsa hep ben haksızım. Öyle mi? Ama bu şarkıyı ben söylüyorum! Kafam çok karışık… Konuya vakıf olamadım galiba!

Fazıl Say
Arabeskçilerden şimdi daha çok nefret ediyorum. Arabeskten utanıyorum. Bu referandum da kesin arabeskçiler yüzünden “evet” oyu çıkmıştır. Görürsünüz siz! İranlı mollalara vermeyin beni. Anneciğim çok korkuyorum. Arabeskçiler yoksa molla mı oldu?

kaynak

Çok güzel yazı olmuş... Her EVET O Aydın geçinip içi boş olan Kafalarına inen Bir Balyoz gibi olacak...

Geri