'Belim Ağrıyor' (Sorularınızın Yanıtları)

mendo68

New member
Reaction score
0
632818222630792514.jpg

Prof. Dr. Turgut Göksoy sizlerden gelen uzmanlık alanıyla ilgili soruları yanıtlıyor.

Benim uzun zamandır belim ağrıyor. Bazen sol ayağımın üstüne basamıyorum, bazense felaket bir şekilde kramp giriyor. Sanki ayrıca sol ayağımın baş parmağında bir uyuşma var. Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bel ağrısının nedenini bulmak için Fizik tedavi uzmanına muayene olmalı ve onun uygun gördüğü görüntülemeleri yaptırmalısınız. Eğer bel omurgasından kaynaklanmıyorsa bu Fibromiyalji olabilir. Onun tedavisine ait ayrıntılardan başka bir yazıda söz edeceğiz.

Belim hamlaştıktan sonra ağır bir iş yapınca çok kötü ağrıyor. Örneğin 60 ya da 90 kg arası fıstık çuvalı kaldırdığımda… Buna karşılık sigara da kullanıyorum.. 5 sene oldu ama bu sene çok arttı sigaram. Ağrısını gidermek için depeletiyorum ya da çıtlatıyorum ve belimi depelettiğim zaman bütün kemiklerim çatırdıyor ve sesi dışarıda duyuluyor. Ne yapmam lazım? Teşekkürler, saygılarımla…

Kontrolsüz bir ağırlık kaldırıyorsunuz. Bu nedenle bir gün ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Sigarayı bırakmanız ve bu olumsuz işlerden uzaklaşmanız gerekir. Ağır kaldırmayı sürdürür ve sigaraya devam ederseniz, bir gün tedavisi çok güç omurga sorunuyla karşılaşmanız muhakkaktır.

Merhaba, ben 32 yaşındayım ve 16-17 yaşımdan beri bacaklarımda sızı oluyor. Özellikle yağmur yağmadan önce başlıyor. Doktora gidiyorum romatizmadan şüphelenip tahlil yaptırıyorlar ama sonuç sürekli menfi çıkıyor. Ağrı kesicilerle bu zamana kadar idare ettim. Acaba bunun kesin bir tedavisi yok mu? Teşekkürler.

Hava değişimlerini hissetmekle, tahlillere yansıyan düzeyde romatizmalar arasında ilinti yok. Bu ağrılar iltihaplı adale veya yumuşak doku romatizmasından kaynaklanabilir.

Bel ağrılarını azaltmak için neler yapmalıyız?

Bel sorunu olan hastanın bu sorunlarını çözmesi için öncelik olarak EMG ile kas ve sinir iletisini ölçmesi gerek. Ayrıca bel filmi veya emarı da çekerek, muayene sonuçlarıyla birleştirilerek tanıya varılması mümkün. Geçmiş olsun.

İyi günler, bel fıtığı olan hastanın yüzme ve yürüyüş sporları yapması doğru mu?

Elbette, yüzme, yürüyüşler çok yararlıdır.

Prof. Dr. Turgut Göksoy
0216 380 15 00
www.turgutgoksoy.com

slm.benim belim çok ağrıyor bunu sebebi 5-6 aylıkken ayağımı arı sokması ve sokulan yerin büyümesiyle ilgili olabilirmi...şimdiden teşkkür ederim..

Geri