Bence Baya DÜŞÜneceĞİnİz Bİ Soru?

haradrim

New member
Reaction score
0
BİRTAHTAYI VE YA BİR KAĞIDI NASIL SIVIYA ÇEVİRİRSİNİZ?????????????????????????????

tahta yada kağıt olması şart mı? başka katı bir madde olamaz mı?
örneğin bir metal. metal atomlarına ısı verildikten sonra sıvıya dönüşebilirler ( tabi bu ısı oldukça fazla olması gerekli örneğin demir 1500-2000 santigrat derecede erir.
elementlerin belli erime ve kaynama nokaları vardır. ama senin söylediğin bu maddeler erime noktasına ulaşmadan yanma olayını gerçekleştirirler. bence bunda bi şaşırtmaca bi cinlik var.

ama ortamda oksijen yoksa yanmaz. sıcaklık arttırılsa erir mi acaba? bi deney düzeneği yapıp denemek lazım. gece gece aklıma soktunya bu olayı uyuyamam ben şimdi :D

evet mutlaka şart ama yaklaştın oksijen filan la baya alakası var

yüksek sıcaklık ve yüksek basınç esnasında o zman sıvı hatta gaz haline dönüşür, elbette ortamda oksijen olmayacak.suda kritik nokta diye bir olay biliyorum. öyle bir noktaki bir kaptaki sıvı ile gazın ayrıldığı çizgiyi ayırt edemiyorsunuz. buda onun gibi bir şey olmalı sanırım. şuan aklıma başka bir şey gelmiyor. ama gelirse hemen yazıcam. sende biraz ip ucu ver ama :goz:

Bildiğimiz karasinekler doğadaki katı atıkları sıvı haline getirirler.O halde tahta ile kağıdı al onyüzbinonmilyon karasineğin olduğu bir odaya ya da kutuya koy içeri biraz da yemek ve su ver hayvanlar ölmesin.Az sonra sıvı halde kapının eşiğinden dışarı çıkar tahta ile kağıt.

Zuhaha Hasgerya Sİnekle Ne Alaka

Ama Malİ007 Baya YaklaŞti Nese SÖlİİİm Artik Aslin Da Malİ Bİldİ

SaÇma Gelebİlİr Ama Oksİjen Olmayan Bİr Ortamda YÜksek Isida Siviya DÖnÜŞebİlİr

katılıyorum zuhahahahaha puhahahahahahahaah muhahahahahahahah

arkadaşlar hep ateş aklımıza getirmeyelim bence

evet doğru hep ateş getirmeyelim.zaten tahta veya kağat yanıcı maddelerdir.yangın için en önemli şey oksijendir.eğer biz oksijeni alır yuksek ısı ve basın altında bırakırsak yanıcı maddeler yanmadan eriye bilir.

kağıdı yada tahtayı yüksek ısıda basınçlı suyun içinde selülozla sıvı hale getirirz..

Geri